07-01-2023  - MCH Presse

Landets største sportsstjerner hyldet i udsolgt Jyske Bank Boxen

Landets største sportsstjerner hyldet i udsolgt Jyske Bank Boxen

Sportens største stjerner blev hyldet til Sport 2022 i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Det forgangne års største sportspræstationer var i centrum, da DR Sportens prisuddeling Sport 2022 lørdag 7. januar 2023 udspillede sig i en pakket Jyske Bank Boxen. En perlerække af landets mest profilerede sportsfolk, repræsentanter for dansk idræt og ikke mindst fans havde indfundet sig, og det samme gjaldt nogle af tidens største musikalske stjerner.

PRISMODTAGERE

 • Danske Spil og DIF's Årets idrætsforening: Cykling Odense
 • BESTSELLERs Olympiske Håb: Turpal Bisultanov (brydning)
 • Team Danmark og Salling Groups Trænerpris: Piotr Wojewski
 • B.T. Guld: Jonas Vingegaard
 • Toyotas Intet Er Umuligt: Ida Karstoft
 • DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Mandlige Fodboldspiller: Pierre-Emile Højbjerg
 • DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Kvindelige Fodboldspiller: Stine Ballisager
 • Velliv og DIF's Frivillige Ildsjæl: Freja Jæger
 • Kulturministerens
  Parasportspris: Tobias Thorning Jørgensen
 • DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn: Jonas Vingegaard
 • Nyt Hall of Fame-medlem: Caroline Wozniacki

Der var glitter og glamour fra første fløjt, da Sport 2022 lørdag aften løb af stablen. En udsolgt Jyske Bank Boxen dannede ramme om den årlige prisuddeling, og inden det gik løs med selve showet, var der fuld smæk på den gyldne løber, hvor et væld af pressefotografer blitzede de lange rækker berømtheder, der kiggede forbi.

Siden samledes alle i multiarenaen, og mens to af aftenens tre værter var velkendte i rollen som TV-tovholdere, de rutinerede Tina Müller og Josefine Høgh, var den sidste en debutant i TV-værtsrollen. Den tidligere verdensetter i tennis, Caroline Wozniacki, var med ombord, og sammen var trioen med til at sikre en både livlig, professionel og humørsmittende afvikling af det stort anlagte show.

Samtidig viste der sig sidst på aftenen at være en helt særlig, hidtil hemmeligholdt dimension på Caroline Wozniackis tilstedeværelse – hun blev således optaget som nyt medlem af Sportens Hall of Fame, der udgøres af danskere, som har gjort en ekstraordinært fremtrædende indsats inden for sin sport. H.K.H. Kronprins Frederik talte publikum igennem de mange indlysende grunde til at indlemme Caroline Wozniacki i det eksklusive selskab.

Gribende interviews og dobbelt prisvinder
Aftenen bød også på medrivende videoklip fra sidste års største sportsmeritter, der blev lavet gribende interviews, og så var der i sagens natur en stak priser, der skulle uddeles: Tour de France-triumfatoren Jonas Vingegaard vandt både DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn og B.T. Guld, mens henholdsvis Pierre-Emile Højbjerg og Stine Ballisager vandt DBU, Spillerforeningen og Hessel HiREs Årets Mandlige og Kvindelige Fodboldspiller.

Derudover bød Sport 2022 på flotte, visuelle effekter og store mængder konfetti samt ikke mindst musikalsk underholdning i absolut topklasse: Først fremførte Saveus ’Himalaya’, så forkælede Medina publikum og seerne hjemme i stuerne med ’Som Stjernerne’, og til sidst indtog Benjamin Hav og Familien scenen. Den yderst populære sanger og hans roste ensemble rundede ballet af med numrene ’Cannelloni & Kød’, ’Dejligste Boy’ og ’Air Tonight’.

Se billeder fra aftenen i galleriet nedenfor.


Se flere billeder