21-01-2016  - MCH Presse

Landsholdet møder Island i Herning

Landsholdet møder Island i Herning

MCH Arena får fint besøg 24. marts, når landsholdet spiller sin første landskamp med den nye landstræner, Åge Hareide, ved roret. Modstanderen bliver formstærke Island. Foto: Lars Møller

MCH Arena bliver hjemmebanen, når Åge Hareide debuterer som landstræner i et nordisk opgør mod formstærke Island 24. marts kl. 20.00.

MCH Arena danner den festlige ramme i rødt og hvidt, når landsholdet 24. marts spiller sin første landskamp med den nye landstræner, Åge Hareide, ved roret.

Den kommende landstræner skal bruge foråret til at finde det hold, der skal sparke Danmark til VM, når kvalifikationen starter til september. Den første opgave for landstræneren bliver på MCH Arena, der bliver hjemmebane for landsholdet i den første kamp i 2016.

- Vi glæder os meget til at spille i Herning, hvor vi har haft mange gode landskampoplevelser. De arbejder topprofessionelt og har stor erfaring med internationale kampe, udtaler Kim Hallberg, elitechef hos DBU.

Nordisk opgør
Åge Hareide tiltræder som landstræner den 1. marts, og allerede få uger efter skal han altså udtage sin første landsholdstrup, der den 24. marts på MCH Arena står over for Island. De nordiske naboer har imponeret i EM-kvalifikationen og kvalificerede sig direkte til slutrunden i Frankrig. Der er således lagt op til et særdeles spændende opgør i Herning.

- Island har stor sportslig succes i øjeblikket både på deres U-landshold og på A-landsholdet. De har leveret flotte resultater i EM-kvalifikationen, og derfor er det en meget spændende modstander at måle os med, udtaler Kim Hallberg.

- Det er altid specielt med nordiske opgør, og da det islandske U21-landshold spillede EM i Danmark i 2011, var der stor opbakning både fra herboende islændinge, men også fra islændinge der rejste herned for at følge holdet. Det håber vi naturligvis også, at vi vil opleve til denne kamp, så vi får skabt en god kulisse, siger Kim Hallberg.

Landsholdet spillede senest i Herning i november 2013, hvor modstanderen også var nordisk - nemlig Norge, som blev sendt hjem med et 2-1 nederlag, da Nicolai Boilesen sikrede den danske sejr i det 90. minut. 

Info om billetsalg og priser offentliggøres snarest.

Yderligere information:
Torben Kølbæk, leder af Kommunikation, Marketing & Presse, MCH, tlf. 9926 9845.