08-03-2021  - MCH Presse

Landskendt Shu-bi-dua-musical kommer til Herning

Landskendt Shu-bi-dua-musical kommer til Herning

I dagene 30. marts til 3. april 2022 kan den populære Shu-bi-dua-musical opleves i MCH Herning Kongrescenter. Foto: Søren Malmose.

Nostalgiske genhør med de største Shu-bi-dua-hits venter Herning i 2022, når den storsælgende og anmelderroste forestilling ‘SHU-BI-DUA – THE MUSICAL’ tegner et festligt portræt af 80’erne og 90’ernes Danmark.

Tonerne af ’Hvalborg’, ’Vuffeli-vov’ og alle de andre højtelskede Shu-bi-dua-ørehængere vil fylde Koncertsalen i MCH Herning Kongrescenter i foråret 2022, når musicalsuccesen ’SHU-BI-DUA – THE MUSICAL’ tager publikum med på en rejse tilbage i tiden.

Musicalen havde premiere på Fredericia Teater i 2015 og tiltrak flere end 180.000 musicalglade danskere i spilleperioden, ligesom stykket høstede en lang række seksstjernede anmeldelser. Mens 2015-musicalen var en hyldest til Shu-bi-duas store musikalske aftryk, ærer genopsætningen desuden den folkekære frontfigur Michael Bundesen, der gik bort i 2020:

- Vi synes, at danskerne skulle have en ny mulighed for at opleve denne enestående danske musical. Vi fik Michael Bundesens velsignelse til at lave en genopsætning, inden han blev alvorligt syg, og vi vil gøre vores ypperste for at hylde og ære ham ved at lave en fantastisk opsætning i hans ånd, udtaler Thomas Langkjær, producent og ejer af LION MUSICALS, der står bag genopsætningen.  

I MCH glæder man sig over at kunne trække en stor kulturoplevelse til byen:

- Vi glæder os meget over at kunne præsentere denne fantastiske musical for det midtjyske publikum. Shu-bi-dua-musicalen er både en stor oplevelse for alle musicalelskere, Shu-bi-dua-elskere samt musikelskere i bred forstand. Der bliver rig mulighed for både at nyde og genopleve Shu-bi-duas mange berømte hits i en storslået opsætning og ramme, siger Nicki Quist, leder af kultur i MCH A/S.

Tilbageblik og talent
Shu-bi-duas iørefaldende landeplager er afsættet for en rejse tilbage i tiden til 80'erne og 90'ernes Danmark med den anderledes dreng Mick som musicalens omdrejningspunkt. Gennem Shu-bi-duas skarpe, frække og gakkede tekster følger publikum Micks udvikling og hans kamp for at finde lykken og sin plads i livet. 

Genopsætningen af musicalen er med størstedelen af castet fra den originale produktion, ligesom Thomas Agerholm – der også står bag musicalsucceser som ’Seebach’, ’Disneys Klokkeren fra Notre Dame’ og ’The Bodyguard’ – igen er ved instruktør-roret. På rollelisten er både spirende talenter og mere erfarent islæt i form af blandt andre Trine Pallesen, der har medvirket i DR-storserien ’Rejseholdet’. I de to hovedroller som drømmeren Mick og hans udkårne Sille er to nyudklækkede stortalenter fra Den Danske Scenekunstskole, Thor Vestergaard og Alberte Hønnicke Kyst.

’SHU-BI-DUA – THE MUSICAL’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter i dagene 30. marts til 3. april 2022. Billetter kan købes via mch.dk fra onsdag 10. marts 2021 kl. 10.