29-06-2018  - MCH PRESSE

Landsskuet byder på oplevelser for store og små

Landsskuet byder på oplevelser for store og små

Landsskuet finder sted 5.-7. juli 2018 på Landsskuepladsen ved MCH Messecenter Herning. Pressefoto.

Når Landsskuet åbner 5. juli, er det startskuddet på tre dage med oplevelser for alle.

Fakta:

  • Landsskuet, der bygger på mere end 100 års tradition for at samle landets bedste husdyr i Herning, udstiller kvæg, heste, får, geder, kaniner, fjerkræ, katte og hunde. I alt omkring 2700 dyr.
  • Første Landskue i Herning fandt sted i 1992. Skuet var dengang tænkt som en afløser for Ungskuet, og arrangørerne havde det mål, at arrangementet både skulle være for folk fra landet og byen.
  • Landsskuet i Herning er en af Nordeuropas største landbrugs- og fritidsudtillinger.
  • 46.537 besøgte Landsskuet i 2017
  • Landsskuets have- og naturudstilling har sit udspring i Landsskuenaturen, der er et permanent naturområde på Landsskuepladsen.  

2700 køer, heste, får, geder, kaniner, fjerkræ og katte kan opleves på Landsskuet 5.-7. juli. Fra torsdag til lørdag vil landsskuepladsen ved MCH Messecenter Herning byde på et overflødighedshorn af aktiviteter som blandt andet hesteshow, traktortræk, grisevæddeløb og malkekonkurrence. Desuden vil der være stande med tilbud til hestefolket, lækre smagsprøver på danske fødevarer i teltet ”Mad For Alle” og have- og naturudstilling med rådgivning og idéer til haven.

Kåringer
Traditionen tro kåres Danmarks Smukkeste Malkeko på tværs af de fire danske malkeracer. Det er finalen på tre dages konkurrencer mellem 705 af landets flotteste malkekøer og en ærefuld udnævnelse for kvægavleren, der udstiller koen.

Heste slår rekorder og nye finaler
Gæsterne kan i år se frem til at opleve hele 23 forskellige hesteracer på Landsskuet, der med 500 heste er landets største dyrskue for heste. Til selve bedømmelsen er der tilmeldt 355 heste - det højeste antal i nyere tid. Udover de mange avlsheste, der bedømmes på åbningsdagen torsdag, deltager yderligere mindst 50 heste i Landsskuets store dyrskueshow fredag og lørdag.

I år byder Dansk Ride Forbund for første gang på to landsdelsfinaler, og finalerne vest for Storebælt foregår den 5.-7. juli som en del af Landsskuet i Herning.

Landsskuet finder sted 5.-7. juli 2018 på Landsskuepladsen ved MCH Messecenter Herning. Billetter kan købes via www.landsskuet.dk/gaester/billetter