31-03-2023  - MCH Presse

Legendarisk rockbrag: premieren på ’We Will Rock You’ blæste Herning bagover

Legendarisk rockbrag: premieren på ’We Will Rock You’ blæste Herning bagover

Hele holdet og castet bag musicalen var samlet efter premieren i MCH Herning Kongrescenter med administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen i front. Foto: MCH/ Tony Brøchner.

Fredag aften 31. marts slog MCH Herning Kongrescenter dørene op til premieren på egenproduktionen af den verdensberømte Queen-musical ’We Will Rock You’. Aftenen bød på storstilede kæmpehits, en dramatisk samt fængende fortælling og ikke mindst masser af storladne samt komiske øjeblikke.

FAKTA om 'We Will Rock You'

  • Den oprindelige forestilling er skrevet af den britiske komiker og forfatter Ben Elton, som har baseret fortællingen på det britiske rockbands største hits.
  • I MCH’s opsætning af musicalen har dialogerne fået en oversættelse af ingen ringere end den folkekære komiker Lars Hjortshøj. Instruktør Jens Frausing står i spidsen af MCH’s egenproduktion, der består af omkring 70 medvirkende og frivillige.
  • Siden 1992 har MCH Herning Kongrescenter opført egenproduktioner – alt fra klassikere og internationale succeser som ’Fame’, ’Cats’, ’My Fair Lady’, ’Jesus Christ Superstar’, ’West Side Story’, ’Les Misérables’ og senest ’Evita’.

En fjern fremtid som styres med hård hånd af magthaverne, al rockmusik er forbudt og glemt, et rebelsk opgør mod kontrolsamfundet og en kamp om ytringsfriheden satte rammen for MCH’s egenproduktion af Queen-musicalen ’We Will Rock You’, der fredag aften havde premiere i en fyldt teatersal i MCH Herning Kongrescenter.

Forud for scenetæppets afsløring bød administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen publikum velkommen. Efter fire års ufrivillig pause var det med en helt særlig glæde, da han sendte en stor tak til hele castet samt de frivillige kræfter bag musicalen, sponsorer og samarbejdspartnere, der alle har været med til at realisere et længe ventet musicalcomeback med den verdensberømte ’We Will Rock You’.

- Gennem årene er MCH’s musicals blevet et særkende for byen og egnen – og hver gang en unik oplevelse. En oplevelse, vi alle er stolte af. En oplevelse, der kræver måneders forberedelse af mange - af hele teamet. Et meget stærkt team sammensat af professionel erfaring, håndplukkede talenter og dedikerede frivillige kræfter. Alle er uundværlige. Ét samlet team, sagde Georg Sørensen, der samtidig sendte en varm velkomst og et tillykke til musicaldebutanten, Anders Blichfeldt.

Og det var en både stolt og lettet Anders Blichfeldt, der efter premieren kunne sætte ord på sin debut:

- Jeg synes, det har været en fantastisk premiereaften. Nu har jeg jo aldrig nogensinde spillet med i musical før, så for mig er det noget virkelig nyt - et helt andet format. Man er enormt mange mennesker om at få det til at fungere og få det til at lykkedes, men jeg synes, det lykkedes fantastisk godt, og jeg er meget glad.

En medrivende fortælling med nostalgiske kæmpehits
MCH’s version af den hitspækkede success-musical bød på rutinerede musicalperformere såvel som talentfulde debutanter. Allerede fra første akt blev publikum fanget af den gribende fortælling, der tager udgangspunkt i en fjern fremtid, hvor ytringsfrihed er et levn fra fortiden. Historiens helte, modstandsbevægelsen The Bohemians, ledet af Anders Blichfeldts karakter Pop, træder dog stærkt til, og således centrerer handlingen sig om det store (rock)opgør mod magthaverne krydret med en romance mellem karaktererne Galileo, spillet af Teit Samsø, og Scaramouche, spillet af Karoline Toksvig.

Foruden den dragende fortælling lod publikum sig imponere af de betagende kulisser samt farverige kostumer, som er en del af Queen-musicalens dystopiske univers. Tonerne af de helt store samt nostalgiske hits fra det britiske rockband bragede tilmed ud til publikum, der knap kunne sidde stille i de grønne stole.  Og ifølge en af musicalens fremtrædende hovedroller, Teit Samsø, var det et feststemt publikum, der var mødt op til aftenens premiere:

- Premieren gik simpelthen så godt! Det var vigtigt for mig, at det var underholdende, og at vi fik nogle grin med os. Vi kunne i den grad mærke publikum - og særligt det sidste kvarter var ligesom en folkefest. Så det var simpelthen så fedt at opleve.

Verdenskendt musicalklassiker
Queen-musicalen ’We Will Rock You’ er skrevet af den britiske komiker samt forfatter Ben Elton og har gået sin sejrsgang over hele kloden de sidste 20 år. MCH’s version byder på en vedkommende og morsom oversættelse af dialogerne af komiker Lars Hjortshøj. Det er instruktør Jens Frausing, der står i spidsen for holdet bag musicalen, som består af omkring 70 mand, hvor cirka 80 % er frivillige kræfter.

’We Will Rock You’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter i perioden 31. marts til 23. april. Læs mere her.


Se flere billeder