23-02-2019  - MCH Presse

Leonora vinder Dansk Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen

Leonora vinder Dansk Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen

Leonora vandt Dansk Melodi Grand Prix med hittet 'Love Is Forever'. Foto: Pressefoto/DR.

Lørdag aften dannede Jyske Bank Boxen ramme om et storslået show til Dansk Melodi Grand Prix 2019. Med Kristian Gintberg og Johannes Nymark i front fandt Danmark dette års Melodi Grand Prix-hit, som nu skal bringe Danmark videre i finalen.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2019 er fundet. Det skete lørdag 23. februar, da Jyske Bank Boxen lagde scene til det forrygende show, hvor Leonora tog publikum, seerne og juryen med storm og vandt Danmarks største sangkonkurrence foran ni andre håbefulde artister. Leonora skal nu repræsentere Danmark ved Eurovision-semifinalen til maj med hittet ’Love Is Forever’.

- Jeg har det helt fantastisk. Jeg er rigtig glad, overvældet og jeg kan ikke helt forstå det. Nu glæder jeg mig til at komme til Tel Aviv, sagde en rørt Leonora efter showet. 

Leonora løb med 42 procent af stemmerne, anden pladsen gik til Julie & Nina, som fik 35 procent af stemmerne, mens Sigmund, som fik tredje pladsen, fik 23 procent.

Et storslået musikshow
Den glimmerfyldte konkurrence blev indledt med et sandt festfyrværkeri, da det nye værtspar Kristian Gintberg og Johannes Nymark indtog scenen og ledte publikum gennem de i alt ti Grand Prix-sange. Kristian Gintberg havde debut som Grand Prix-vært, mens tidligere vinder Johannes Nymark stod i spidsen for konkurrencen for tredje gang.

Foruden artisternes musikalske underholdning bød det to timer lange show på et spektakulært sceneshow krydret med underholdende indslag. Sammen med blandt andre Stig Rossen og Chanée & N'evergreen gav aftenens værter et tilbageblik på tidligere Grand Prix-favoritter som ’Hallo, Hallo’, ’Danse I Måneskin’, ’Smuk som et stjerneskud’ og ’In A Moment Like This’. Også sidste års vinder Jonas Rasmussen gæstede showet.

Leonora skal forsvare de rød-hvide farver
20-årige Leonora fra Hellerup var årets yngste deltager, men har allerede vundet et hav af priser – på isen. Hun er nemlig tidligere eliteskøjteløber, men har nu i stedet valgt at fokusere på sin passion for sang og musik.

Når Eurovision Song Contest i år finder sted i Israel, skal Leonora stå på scenen for Danmark og sikre de rød-hvide farver en god placering. 16. maj gælder det semifinalen, hvor Leonora blandt andet vil møde de skandinaviske nabolande Norge og Sverige. Får Leonora stemmer nok til at bringe Danmark videre i finalen, sker det 18. maj. 


Se flere billeder