28-06-2021  - MCH Presse

Lokalt talent spiller Buster i MCH’s musicalopsætning

Lokalt talent spiller Buster i MCH’s musicalopsætning

Adam Ostersen (th.) fra Herning skal spille Buster, når MCH Musical opfører 'Busters verden' til efteråret med Rasmus Steenberg (tv.) i rollen som projektleder. Foto: MCH/Tommas Hviid.

Når MCH Musical i efterårsferien opsætter Bjarne Reuters klassiker ’Busters verden’, er det med et uprøvet, men talentfuldt blad fra Herning i hovedrollen som den ukuelige optimist Buster.

Den traditionsrige familiemusical i MCH Herning Kongrescenter, der altid spiller i skolernes efterårsferie, bliver i år med et lokalt ansigt i hovedrollen. Det er den 17-årige Adam Ostersen fra Herning, som skal spille den legendariske Buster Oregon Mortensen.

Da MCH Musical holdt audition, ankom Adam Ostersen i fuld fart på familiens Long John (budcykel, red.) og mindede til forveksling om Buster, som mange husker at have set på en lignende budcykel i DR-hitserien fra 80’erne. Den store entré blev fulgt til dørs af en overbevisende præstation ved audition, som det unge talent tog til efter et prik på skulderen:

- Jeg elsker, når jeg føler mig fri til at ”gå lidt amok” og tænkte: hvad bedre end en musical? Ønsket har altid været i mig. Da muligheden så opstår, og min bror spørger mig, om jeg vil give det et skud, kunne jeg jo ikke lade chancen gå forbi. Så ovenikøbet som Buster, hvilket jeg føler mig født til at være. Da jeg fik rollen, tog det noget tid, før det gik op for mig – og det er det måske ikke helt endnu – men jeg glæder mig og venter i spænding på, hvad det kommer til at bringe, siger Adam Ostersen.

I MCH Musical er der stor glæde at spore over det nyfundne lokale talent:

- Vi har længe tørstet efter et lokalt stjerneskud, der kunne komme og overraske os, og her kom Adam og havde en fremtoning som en ægte Buster. Vi havde ingen idé om hans evner på forhånd, men han viste sig at være et naturtalent inden for både dans, sang og skuespil. Meget overbevisende og ikke mindst overraskende, fortæller Rasmus Steenberg, der er projektleder i MCH Musical.

Den velsyngende Adam Ostersen har lært at synge i Herning Kirkes Drengekor, og i dag synger han lovsang i ungdomskoret BASIC. 

Holdet er sat
Efter flere auditions har holdet bag musicalen nu besat alle roller, og der er både gode kendinge og nye bekendtskaber på rollelisten.

Mange husker og elsker Nanna Lüders’ ikoniske hit ’Buster’, og i MCH Musicals nyopsætning af ’Busters verden’ synges den smukke sang af Bella Summer, der spiller Joanna – pigen, som Buster forelsker sig i.

Med på holdet er også tidligere kendinge, blandt andre Daniel Hersig, som foruden en semifinaleplads i ’Danmark har talent’, vil huskes af mange for sin præstation som Emil fra Lønneberg i MCH-regi i 2013 og Maja Hørslev Sørensen, som imponerede stort som Pippi i 2019.

- Det er et rigtig stærkt hold, vi har fået samlet, og det kribler i os for at komme i gang med at lave noget kultur for hele familien, fortæller Rasmus Steenberg, som udover at være projektleder også har det musikalske ansvar.

’Busters verden’ spiller i Herning 16.-21. oktober 2021, hvorefter holdet drager mod Aalborg og Ringsted og opfører ’Busters verden’. Billetter kan købes via mch.dk


Se flere billeder