27-03-2019  - MCH Presse

Madværkstedet bød på god stemning og mange produktnyheder

Madværkstedet bød på god stemning og mange produktnyheder

Der var god stemning på fødevaremessen Madværkstedet i Lokomotivværkstedet 26.-27. marts 2019. Foto: MCH/Tony Brøchner. 

Veganske burgerbøffer, protein-is, spiselige blomster og alkoholfri gin var blot nogle få af de flere end 170 produktnyheder, som besøgende kunne gå på opdagelse i, da Madværkstedet 26.-27. marts inviterede fødevarebranchen indenfor i Lokomotivværkstedet i København til udstilling og aktiviteter.​​​​​​​

Onsdag aften sluttede to vellykkede messedage efter anden udgave af fødevaremessen Madværkstedet i Lokomotivværkstedet i København. Hos messens 155 udstillere blev der uddelt både smagsprøver, kataloger og visitkort samt vist et væld af produktnyheder til de mange besøgende fagfolk.

I trendområdet Det Levende Madværksted var der også masser af inspiration at hente til de mange foredrag og produktpræsentationer, og onsdag morgen overværede 200 besøgende et foredragsprogram, hvor trendspotter Anette Grothe og stjernekokkene Thorsten Schmidt og Claus Meyer holdt oplæg om bæredygtighed.

De helt rigtige besøgende
Blandt messens udstillere kunne de besøgende fagfolk finde inspiration hos større, veletablerede virksomheder som Kohberg Bakery Group, Merrild Lavazza Danmark og Odense Marcipan, men også blandt mindre virksomheder som Kastbergs Gourmet Is, Nørre Søby Slagteren og Bornholms Mosteri. Hos sidstnævnte var der stor begejstring efter to vellykkede dage på Madværkstedet.

- Det er de rigtige besøgende, der er her. Det er virksomhedsindehavere, og det er beslutningstagere, og det er jo det, der er sjovt for os som udstillere - at vi kan hive ordrer med hjem. Jeg kan med sikkerhed sige, at vi kommer igen næste gang. Vi havde regnet med 1.000 smagsprøver på to dage, men vi uddelte 1.000 smagsprøver bare den første dag, og vi har fået rigtig mange nye, gode kontakter - også udenfor landets grænser, sagde Jesper Sørensen fra Bornholms Mosteri, der udstillede på Madværkstedet for første gang.

Også hos den tilbagevendende udstiller Orkla Foods Danmark var humøret højt.

- Stemningen på Madværkstedet er helt unik, og fordi der bliver kokkereret på standene, emmer og dufter det af mad på hele messen. Dét, tror jeg, tiltrækker mange, og gør også, at stemningen er anderledes end mange andre steder. Derfor er det spot-on for os at være her i forhold til den type besøgende, der kommer her, sagde Tina Quaade, marketingchef for foodservice hos Orkla Foods Danmark, som også benyttede lejligheden til at kokkerere og dele smagsprøver ud på standen.

Netværk og nytænkning
Blandt de besøgende var der repræsentanter fra både kantiner, restauranter, caféer og hoteller, heriblandt Karsten Felvang Nielsen, føde- og drikkevaredirektør hos Scandic Hotels Danmark, som besøgte messen tirsdag. 

- Det var en super god oplevelse, og jeg er rigtig glad for, at Madværkstedet er der. Det er vigtigt for mig, at jeg på én dag kan komme rundt og tale med alle de eksisterende leverandører, og alle dem, som man endnu ikke har mødt. Det er en sublim mulighed for at dyrke både netværk, produktkendskab og al den nytænkning, der er i den branche, vi er i, sagde Karsten Felvang Nielsen, føde- og drikkevaredirektør hos Scandic Hotels Danmark, og slog fast, at han kommer igen næste gang.

Branchens mødested
Madværkstedet blev arrangeret af MCH Messecenter Herning i samarbejde med MLDK Mærkevareleverandørerne, og hos arrangørerne var der stor glæde efter en veloverstået messe:

- At lave en messe er kun muligt i et tæt og godt samarbejde med branchen, og derfor skal der lyde en stor tak til udstillere og besøgende, som sammen har skabt en fantastisk stemning og prioriteret at gøre Madværkstedet til et fagligt og personligt mødested, sagde Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og sendte samtidig en varm tak til initiativtageren bag messen, Niels Jensen fra MLDK Mærkevareleverandørerne.

Også her var der stor taknemlighed over, at branchen endnu en gang bakkede solidt op om Madværkstedet.

- I 2017 var vi her for første gang, og ser man på den opbakning, vi har oplevet i 2019, så emmer det jo af succes, ligesom det har gjort ude på standene. På Madværkstedet står små og store udstillere side om side, og på den måde bliver der skabt en hel særlig nærhed og dialog omkring passionen for fødevarer. Jeg tør godt love, at vi har fået en messe, der er kommet for at blive, sagde Niels Jensen, direktør i MLDK Mærkevareleverandørerne.

Al overskudsmad fra Madværkstedet blev efter messen doneret til FødevareBanken.

Madværkstedet 2019 blev besøgt af 4.841 fagfolk. Madværkstedet afholdes næste gang 23.-24. marts 2021.


Se flere billeder