15-03-2017  - MCH PRESSE

Madværkstedet donerer overskudsmad til udsatte familier

Madværkstedet donerer overskudsmad til udsatte familier

Når Madværkstedet er forbi, doneres al overskudsmad fra messen til udsatte familier i Københavnsområdet. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Når fagmessen Madværkstedet slutter 22. marts, kan trængte familier se frem til at få en håndsrækning. I samarbejde med Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad donerer Madværkstedet al messens overskudsmad til 75 udsatte familier.

Madværkstedet

Madværkstedet er fødevarebranchens nye fagmesse med maden og det gode håndværk i centrum. Messen bliver et levende værksted med foredrag, workshops og produktpræsentationer, hvor det er muligt at hente inspiration fra 150 udstillere samt se, høre, røre, dufte og selvfølgelig smage på maden.

Madværkstedet arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med brancheforeningen DLF - Dagligvareleverandørerne. Madværkstedet finder første gang sted den 21.-22. marts 2017 i Lokomotivværkstedet i København.

I stedet for at destruere de store mængder mad, der ofte er tilovers efter en fødevaremesse, har den nye fagmesse Madværkstedet valgt, at overskudsmad fra messen skal komme 75 udsatte familier til gode.

Når Madværkstedet lukker for besøgende om aftenen den 22. marts, rykker Dansk Folkehjælp og den frivillige organisation Stop Spild Af Mad ind i lokalerne i Lokomotivværkstedet i København, hvor organisationerne i samarbejde med Madværkstedet vil pakke og fordele al overskudsmaden, så udsatte familier kan få en hjælpende hånd i en økonomisk presset hverdag.

MCH Messecenter Herning, som arrangerer Madværkstedet, har tidligere doneret overskudsmad fra fødevaremessen Foodexpo, og derfor har man valgt at føre dette initiativ videre til Madværkstedet: 

- På baggrund af vores gode erfaringer fra Foodexpo vil vi gerne sikre, at Madværkstedet også er med til at støtte kampen mod madspild. Derfor er det helt naturligt for os at indgå et samarbejde med Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad, så vi i fællesskab kan være med til at give en hjælpende hånd til udsatte familier i Københavnsområdet, siger Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder i MCH Messecenter Herning.

I 2014 modtog 21 herberger i Region Midtjylland overskudsmaden fra Foodexpo, mens man i 2016 havde et samarbejde med fødevareBanken.
 

Overskudsmad gør gavn
Det er første gang, Madværkstedet finder sted, men med 150 udstillere, der spænder fra Royal Greenland og Odense Marcipan til Peter Larsen Kaffe og Tulip, kan både besøgende og donationsmodtagere se frem til en smagfuld messe, hvor intet går til spilde.

Hos Dansk Folkehjælp og den frivillige organisation Stop Spild Af Mad er man begejstrede for muligheden for at samarbejde med Madværkstedet:

- Alle stande på Madværkstedet var udsolgt længe før messestart, og der er generelt stor interesse for messen, så det er et godt sted at få fat i branchen. Det er vigtigt, at folk i foodservicebranchen får øjnene endnu mere op for det her og inspirerer hinanden til at minimere madspild i hverdagen, siger Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad.

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp, er enig:

- Madværkstedet er et glimrende eksempel på en begivenhed, hvor overskudsmaden kan komme nogen til gavn i stedet for bare at blive destrueret, siger han og fortsætter:

- Det er en god, relevant og bæredygtig måde at hjælpe de familier, der har et madbudget, som for hele familien ligger på mellem 50 og 100 kroner om dagen. På denne måde kan vi være med til, at de får en bedre, mere varieret kost i en økonomisk presset hverdag.

Madværkstedet finder sted 21.-22. marts 2017 i Lokomotivværkstedet i København.