01-02-2023  - MCH Presse

Mægtig motorweekend i vente i MCH

Mægtig motorweekend i vente i MCH

Fart og spænding er i vente, når det går løs med Yamaha SuperCross & Freestyle Show i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Theis Poulsen.

Jyske Bank Boxen forvandles til en supercross-arena, og 36.000 kvadratmeter i MCH Messecenter Herning omdannes til Danmarks største motorcykel- og bilmesse, når MCH danner rammen om Yamaha SuperCross & Freestyle Show samt Motorshow 3.-5. februar 2023.

Fakta om motocross

  • En sport, hvor man kører på specialbyggede motorcykler kaldet motocrossmaskiner. Løbet køres - i modsætning til speedway - på en meget kuperet bane.
  • Motocross er en sport, der kræver utrolig god kondition. Det meste af tiden står køreren op.
  • Til freestyle på motocrossmaskiner gælder det om at lave flest og de flottest mulige stunts på tid.

Yamaha SuperCross & Freestyle Show-banen er lavet med hjælp af:

  • 5.000 tons jord
  • 800 baller Rockwool

Hestekræfter. Motorbrøl. Muskuløse maskiner. Fart. Imponerende præstationer. Polerede køretøjer så langt øjet rækker. En action-fyldt weekend står klar i startblokken, for 3.-5. februar blænder MCH op for et tempofyldt motocrossløb og -show samt en omfattende motormesse. Alt i alt et motormekka uden sidestykke.

På en helt ny, spændende bane i Jyske Bank Boxen skal Yamaha SuperCross & Freestyle Show boltre sig, når løbet for 28. gang ræser ud over rampen i Herning. Her kan alle motorelskende få et godt skud action, når verdenstoppens kørere viser deres kunnen og vovemod og tæmmer de vilde motorcykler. Først gælder det supercross-løbet, der byder på et fuldt, internationalt felt for første gang siden coronapandemien. I alt 36 deltagere stiller til start til et forrygende supercross-løb, og herudover vil der blive et "danskerræs".

- I år stiller 11 danskere til start i supercross-løbet. Det er det største antal nogensinde, og det er stærkt at have 11 danskere på det niveau. Derfor har vi valgt at arrangere et løb bare for dem. For de kan udfordre hinanden og køre hinanden bedre. Det bliver et hit, siger arrangør Lars Green fra ASP Event.

Desuden deltager 15 fem- til otteårige crosskørere i børneklassen.

Syvårig dansker og schweizer på el-motorcykel laver motorstunts
Der bliver mulighed for både at opleve såvel nutidens som morgendagens stjerner brillere med utrolige tricks. For også til aftenens spektakulære freestyle-show, der er kulminationen på en tempofyldt aften, er der en særdeles ung deltager. I gruppen af de danske deltagere finder man nemlig verdens yngste freestyle-kører, syvårige Felix Falver, som i en tidlig alder har lært at lave tricks på motorcykel og for en sikkerheds skyld lander på en luftpude, en såkaldt airlanding.

I alt deltager syv freestylere, hvilket er flere end nogensinde før. Og der er flere nyheder på tapetet. For første gang nogensinde kan man opleve freestyle på en el-motorcykel. Den bliver bestyret af Redbull-atleten Mat Rebeaud fra Schweiz. Derudover kan man opleve et generationsskifte, idet belgieren Jimmy Verburgh, som har været til supercross i Herning og vundet to gange siden 1997 og nu er foregangsmand på freestyle-teamet, nu kan introducere sin søn, som kører i løbet.

- Det spændende ved vores felt er, at det spænder fra topeliten til helt nye kørere. Vi ser det som vores ansvar at sørge for, at de nye også kommer med, siger Lars Green og tilføjer:

- Vi kan garantere et fedt motorløb, hvor publikum kommer helt tæt på action og detaljer i løbet, og kombineret med fed musik og lækkert lysshow bliver det en fest med rigtig god stemning.

Danmarks største motormesse giver plads til drømme
Sideløbende med supercross-løbet og -showet finder et andet unikt motorevent sted, nemlig motorcykel- og bilmessen Motorshow, som for syvende gang byder på alt det, et motorelskende hjerte kan begære. Messen, som breder sig over 36.000 kvadratmeter i MCH Messecenter Herning og rummer cirka 150 udstillere, er Danmarks største bil-, motorcykel- og motorsportsudstilling. Lange rækker af lækre showbiler, specialbiler, racerbiler, veteranbiler, elbiler og rallybiler vil nemlig sammen med alle de nye motorcykelmodeller samt helt unikke speciallavede modeller og en hel masse udstyr stå parat til at fascinere og måske friste de besøgende.

Messen byder også på underholdning for hele familien i form af 45 hæsblæsende aktiviteter, heriblandt Drift Challenge med internationale kørere. De besøgende kan prøve kræfter med draft, rally og gokart, og der vil være mountainbike-løb på et 650 meter langt spor i den runde hal B.

Arrangøren ASP Event inviterer alle indenfor til det, der kan betegnes som den syvende himmel for de motorglade:

- Her kan alle komme og få en hyggelig weekend og opleve alt inden for motorsport. Her kan man drømme, og man kan få en ordentlig én på opleveren, lover Lars Green.

Yamaha SuperCross & Freestyle Show finder sted i Jyske Bank Boxen 3.-4. februar, og billetsalget er i fuld gang lige hér. Billetter til Motorshow, der udspiller sig i MCH Messecenter Herning 3.-5. februar, kan købes hér.


Se flere billeder