30-05-2023  - MCH Presse

Magasin og Formland sammen om nyt koncept under 3daysofdesign

Magasin og Formland sammen om nyt koncept under 3daysofdesign

Magasin og Formland samarbejder om en udstilling under 3daysofdesign. Pressefoto.

Besøgende kan se frem til at gå på opdagelse i det unikke koncept Terrassen & Salonen, når årets udgave af designfestivalen 3daysofdesign udspiller sig i København 7.-9. juni. Bag udstillingen står stormagasinet Magasin, der lægger kvadratmeter til, og interiør- og designmessen Formland, der normalt har hjemme i MCH Messecenter Herning.

Livsstil, design og indretning forankret i både inde- og uderum er i centrum, når den eksklusive udstilling Terrassen & Salonen slår dørene op i forbindelse med 3daysofdesign i København. Udstillingen viser nye sider af Magasin og tæller en lang række både nye og etablerede brands kurateret af Formland.

- Terrassen er et helt nyt spot i Magasin, som aldrig har været udnyttet til fulde. Her får vi vist, hvad mange brands kan i outdoor-kategorien, og det er generelt en stor trend, at vi udvider vores hjem med et ekstra rum - udenfor. Salonen er et ikonisk rum i Magasin, som er smukt i sig selv, og som ved at få mange spændende brands ind og udstille bliver en oplevelse at træde ind i for både brands og gæster, fortæller indkøber på Bolig i Magasin Sara Evaristi, der finder samarbejdet mellem Magasin og Formland særdeles oplagt:

- Formland danner rammen for, hvad der kan blive muligt for kunder på længere sigt, og Magasin bliver den forlængede arm ud til slutforbrugeren. Formland er virkelig dygtig til at satse på nye spæde brands, og via samarbejdet med Magasin giver det disse brands en åbning.

Sara Evaristi betragter samarbejdet som starten på en ny tid, hvor man i højere grad trækker på hinandens kompetencer og i fællesskab skaber og realiserer nye koncepter. Hendes håb er her og nu, at det aktuelle samarbejde er med til at understrege Magasin og Formlands stemme i boligverdenen.

Unikt samarbejde og unikt koncept
Også trend- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg, der har været kurator på Formland siden 2007 og ligeledes har kurateret udstillingen Terrassen & Salonen, bifalder samarbejdet mellem 3daysofdesign, Magasin og Formland og sætter nogle flere ord på, hvad de besøgende kan forvente af det nye koncept.

- Terrassen & Salonen udspringer af et unikt samarbejde mellem 3daysofdesign, Magasin og Formland og er et unikt koncept, der favner både indoor og outdoor. Salonen byder på små og mellemstore danske og udenlandske designbrands med kant og originalitet, mens Terrassen fyldes med designbrands, der enten udelukkende eller blandt andet beskæftiger sig med nordisk-inspirerede outdoor-møbler. Her har vi i øvrigt etableret et fantastisk samarbejde med Nordisk, som sørger for at overdække terrassen med sejl og opstiller glampingtelte. Så det bliver to vidt forskellige oplevelser, og det er netop det specielle, fastslår Mads Arlien-Søborg og konstaterer:

- Det har været et ekstremt frugtbart forløb, og vi er superglade - og nu ser vi bare frem til tre gode dage med masser af energi og begejstring.

Forventningsfulde udstillere
Ligeledes blandt udstillerne er forventningsglæden stor forud for 3daysofdesign - det gælder eksempelvis Sika-Design, der stiller op med en stand på Terrassen.

- Vi ser stor synergi i at præsentere vores ikoniske havemøbler i Magasins smukke, historiske bygning i hjertet af København. Den skjulte baggårds-terrasse er et helt unikt spot, som vi ser frem til at indrette sammen med de andre udvalgte brands, og vi glæder os til at dele vores store passion for kurvemøbler og tidløst design med andre design-interesserede, lyder det fra direktør, 3. generation og ejer af Sika-Design, Louise Andreasen.

Hun oplyser, at Sika-Design blandt andet præsenterer Nanna Ditzels Hanging Egg, Charlottenborg-serien af Arne Jacobsen og Belladonna-sofaen designet af den italienske duo Franco Albini & Franca Helg. Besøgende vil få mulighed for at fordybe sig i møblernes historie, materialer og originale stregtegninger.

Også hos Studio About, der udstiller i Salonen, ser man frem til at være en del af den nye udstilling.

- Jeg synes altid, at det er spændende, når brands samarbejder. Det er der, der kan opstå magi, og det bliver helt sikkert tilfældet her. Derudover er der blevet samlet nogle gode brands, som selvfølgelig også er med til at løfte det. Det er første gang, at vi er til 3daysofdesign, så vi glæder os helt vildt og forventer at møde en masse spændende mennesker. Derudover håber jeg, at vi får lavet et koncept, som er så vildt, at vi bliver lagt mærke til, lyder det fra partner i Studio About Soffy Dombernowsky.

Hun fortæller videre, at Studio About medbringer kunstneriske og æstetiske designobjekter, der favner såvel det moderne som det eksperimenterende, og som har til hensigt at give både fængslende og sanserige helhedsoplevelser.

3daysofdesign finder sted i København 7.-9. juni 2023, mens det gælder Formland Autumn i MCH Messecenter Herning 20.-22. august - læs mere om sidstnævnte hér.


Se flere billeder