07-09-2022  - MCH Presse

Masser af tophåndbold i Jyske Bank Boxen

Masser af tophåndbold i Jyske Bank Boxen

Sådan så det ud, da Skjern Håndbold i 2018 mødte Paris Saint-Germain i Champions League i Jyske Bank Boxen. Mikkel Hansen var med for udeholdet, og det er han også, når Aalborg Håndbold kigger forbi til et brag af en kamp 17. september. Foto: MCH/Lars Møller

30-års jubilaren Skjern Håndbold og den nyslåede Super Cup-vinder Aalborg Håndbold mødes 17. september i Jyske Bank Boxen i Herning. I det hele taget står de store håndboldslag i kø i multiarenaen, der i det nye år også indtages af Santander Final4 og EHF Euro Cup.

Håndboldentusiaster har al mulig grund til at holde øje med programmet i Jyske Bank Boxen, der både i nær fremtid og på den længere bane byder på håndbold fra øverste hylde.

Først markerer Skjern Håndbold klubbens 30-års jubilæum lørdag 17. september med et brag af en kamp mod Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard og resten af Aalborg Håndbold. Skjern Håndbold har tidligere samlet over 7.000 publikummer i Jyske Bank Boxen til sin Champions League-kamp mod Paris Saint-Germain i 2018, og nu gælder det altså en regulær storkamp i HTH Herreligaen. Skjern Håndbold har over årene generelt været flittige gæster i MCH's arenaer, som klubben har benyttet som hjemmebane nu 17 gange på 20 år.

Traditionsrig turnering
Også 2023 tegner til at blive et stort håndboldår i Herning, og det hele tager fart 18.-19. februar, hvor herrernes Santander Final4 udspiller sig. Her kulminerer den traditionsrige pokalturnering med en storslået håndboldfest med masser af spillemæssige tryllerier og medrivende stemning på lægterne.

Der er lodtrækning til herrernes kvartfinaler i Santander Cup i forbindelse med ovennævnte ligakamp mellem Skjern Håndbold og Aalborg Håndbold 17. september. Til selve Final4-klimakset finder semifinalerne sted om lørdagen, mens søndagen byder på først bronzekamp og siden selve finalen.

Når semifinalerne er spillet til ende om lørdagen, er der mulighed for at fortsætte festen med middag og koncert i MCH Herning Kongrescenter, hvor blandt andre Jenny Berggren fra Ace of Base, Yepha & Hampenberg og DJ Alligator er at opleve i forbindelse med 'Absolute Bass'.

Også landsholdene kigger forbi
Klubhåndbolden får prominent følgeskab af Håndboldherrerne, når Danmark 29. april 2023 møder de regerende europamestre fra Sverige i forbindelse med EHF Euro Cup.

Foruden Danmark og Sverige deltager Spanien og Tyskland i Euro Cup'en, der således byder på fire absolutte håndboldstormagter. Turneringen byder på uvurderlige kampe frem mod EM i Tyskland i januar 2024, som Danmark allerede er kvalificeret til. Samtidig er kampene en kærkommen anledning til at møde de mange danske fans på hjemmebanen.

Lidt længere ude i horisonten indtager også Håndboldkvinderne Jyske Bank Boxen, når VM i kvindehåndbold udspiller sig 30. november til 17. december 2023. Turneringen arrangeres af Norge, Sverige og Danmark, og de danske helte spiller alle deres kampe i Jyske Bank Boxen.