28-05-2023  - MCH Presse

Massiv besøgsfremgang på MCH's Gamebox Festival

Massiv besøgsfremgang på MCH's Gamebox Festival

Jyske Bank Main Stage tiltrak tusindvis af besøgende under årets udgave af Gamebox Festival. Foto: MCH/Theis Poulsen.

14.035 svarende til 62% flere end sidste år strømmede i weekenden til Danmarks største gaming-event, Gamebox Festival, og fik sig én på opleveren. Landets største LAN samlede flere end 1.500 deltagere, der blev dystet i lange rækker konkurrencer, og i expo- og aktivitetsområderne boltrede både familier og inkarnerede gamere sig blandt stribevis af aktivitetsmættede stande, scener og storskærme.

VINDERE I UDVALGTE TURNERINGER PÅ GAMEBOX FESTIVAL 2023

Gamebox Invitational

 • 1. plads kr. 40.000 - sYnck fra Estland
 • 2. plads kr. 10.000 - MASONIC
 • Searchmind MVP: Andreas 'aNdu' Maasing fra sYnck

Gamebox Open Partnered by Searchmind

 • 1. plads kr. 12.000 - Exzentriq United
 • 2. plads kr. 3.000 - Floki Esport

YouSee eSportligaen

 • Kollega-Mesterskabet i CS:GO: M4CK3R3L eSport (Forsvaret)

**

 • Studie-Mesterskabet i CS:GO: ZBC Yungs
 • Studie-Mesterskabet i LOL: AUC Tigers (Albertslund Unge Center)

**

 • Efterskole-Mesterskabet: i CS:GO: Ølgod Efterskole
 • Efterskole-Mesterskabet: i LOL: Ølgod Efterskole

**

 • CS:GO-Mesterskabet: AUC Tigers Academy(Albertslund Unge Center)

**

 • Oldboys-Mesterskabet i CS:GO: Ambush

**

 • DGI-Mesterskabet i CS:GO: Esport Harte
 • DGI-Mesterskabet i LOL: Kolding Esport
 • DGI-Mesterskabet i Fortnite: ESP CPT 7 X Slowk3y (Espergærde Esport)

Gamebox Festival 26.-28. maj 2023 i MCH Messecenter Herning bød på konkurrencer, verdensstjerner, Danmarks største LAN, talks, aktivitetsområder, streams og shows i lange baner, og det var samlet set en menu, der hittede - i hvert fald blev festivalen besøgt af 62% flere mennesker end sidste år. Et faktum, der ikke overraskende vækker stor begejstring hos administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen:

- Andenudgaven af et nyt event i en ny branche er altid noget helt særligt. Derfor er det med meget stor glæde, at vi ser tilbage på tre dejlige dage i gamingens tegn, hvor det har været en fornøjelse at opleve, hvordan vores mange gode samarbejdspartnere har været særdeles aktive og sammen med de mange besøgende har skabt den helt rigtige gamerfestival-stemning, siger Georg Sørensen og sender en varm tak til alle, som har været med til at skabe særlige øjeblikke og unikke oplevelser for de tusindvis af besøgende:

- Vi glæder os over de mange positive tilkendegivelser fra samarbejdspartnere og over glæden, vi har set hos gamere og gaminginteresserede i mange aldre. Derfor ser vi allerede nu frem til den tredje udgave af Gamebox Festival i foråret 2024.

DR: Et afsindigt godt match
Som noget nyt deltog DR's Ultra Gaming i årets udgave af Gamebox Festival, hvor børn således kunne opleve de populære værter Sigge Højbjerg og Maria Helander på en særdeles velbesøgt stand, hvor der blandt de unge besøgende blev jublet og hvinet i fryd.

- Det er gået over al forventning, og vi har nydt at møde vores brugere i virkeligheden og også få nye venner. Det har været vildt at se, hvor stor opbakningen til Ultra Gaming er, hvor dedikerede børnene er, og hvor meget de elsker Sigge og Maria. Det har været mega-fedt at bringe de to til live udenfor skærmen, og det har gjort sindssygt stærkt indtryk på dem at møde så mange mennesker, konstaterer senior projektleder i DR Salg Thit Dyreberg Haldrup, der ser store perspektiver i samarbejdet mellem DR og Gamebox Festival:

- Gamebox Festival og DR's Ultra Gaming er et afsindigt godt match. Ultra Gaming rammer direkte ind i den målgruppe, der kommer til en festival som denne, og det gør mig vildt glad og stolt, at DR også har noget til netop den målgruppe - og at mange er kommet for at møde Sigge og Maria. Gamebox Festival er det helt rette sted for os at gøre dette - så vi håber at forblive en del af festivalen, og vi har allerede en masse idéer til, hvordan vi kan gøre det endnu federe.

Elgiganten: Fantastiske dage
Hos Elgiganten, der også var en del af sidste års Gamebox Festival, har man ligeledes svært ved at få armene ned, og man hæfter sig både ved, at festivalen i år har haft besøg af væsentligt flere end sidste år, og at de besøgende har fået noget ud af deres tid i messehallerne.

- Dagene er gået helt fantastisk, og det har været rigtig dejligt at møde en masse glade gæster. Vores butik har været propfyldt med begejstrede mennesker, og det har været skønt at se, hvor flittigt vores indgangsparti med 3,5 ton LED-skærme er blevet delt på sociale medier, og hvordan folk har hygget sig med at vinde præmier og spille i butikkens forskellige områder, lyder det fra assisterende salgschef i Elgiganten Casper Mortensen, der sætter stor pris på Gamebox Festivals eksistens:

- Det er ekstremt vigtigt for os at være en del af Gamebox Festival - også fordi den reelt er det eneste større gaming-event, der findes i Danmark. Gamebox Festival både oplyser og viser, hvad gaming og esport kan, og det vil vi rigtig, rigtig gerne støtte op om og fortsat være en del af også i de kommende år. Gamebox Festival er vores klart største og vigtigste event på året.

Han hæfter sig ved, at festivalen samler gaming og esport på tværs af alle former og eksempelvis favner både cosplay, esports-udøvere, gaming-interesserede, konsol og PC. Og at Gamebox Festival er lig med både LAN, oplevelser, aktiviteter og indlæring og derfor er et rigtig godt bud på, hvordan man samler alle disse forskellige elementer.

Intensiveret fokus på konsoller
Netop viljen til at beskæftige sig med alle afskygninger af gaming kommer eksempelvis til udtryk ved, at Gamebox Festival i år havde intensiveret sit fokus på konsoller, og at Nintendo således havde en stor stand på festivalen.

- Det har været rigtig fedt at deltage i Gamebox Festival og at hilse på det danske gamingmiljø. Det har virkelig været en god og sjov oplevelse. Jeg kan rigtig godt lide, at festivalen har det her meget rendyrkede gamer-fokus, men samtidig favner bredt - her er familier, der besøger udstillingsområdet, og så er der det store LAN-område, som virkelig adskiller festivalen fra andre gaming-events, lyder det fra markeds- og eventkoordinator i Nintendo/Bergsala Johan Palomäki.

Han tilføjer, at han vil elske at vende tilbage til Gamebox Festival - også fordi han gerne ser, at Nintendo bliver endnu mere synlige i Danmark.

Alt det - og meget mere
Gamebox Festival 2023 bød desuden på verdensstjernerne fra Astralis, der hører til historiens mest vindende CS:GO-spillere, YouSee eSportligaen, der som noget nyt afviklede alle sine mesterskaber på festivalen, og et væld af streams og shows med nogle af landets mest kendte content creators.

Gamebox Festival arrangeres af MCH A/S i samarbejde med main partners Jyske Bank, Elgiganten, IT Relation og Carlsberg Sport samt supporting partners DGI, DIF, Esport Danmark, Astralis, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, HLTV og NetParty Herning samt technical partner DLX.

Næste udgave af Gamebox Festival finder sted i foråret 2024 i MCH Messecenter Herning. Læs mere hér.


Se flere billeder