12-05-2019  - MCH PRESSE

MCH Arena har atter landets bedste grønsvær

MCH Arena har atter landets bedste grønsvær

Fra venstre ses MCH’s stadionansvarlige Anders Mosegaard, Thomas Lindrup fra Spillerforeningen og banens to groundsmen Anders Faber Nielsen og Bjarne Rabæk, der står med det synlige bevis Den Gyldne Greb. Foto: Daniel André Stentz, FC Midtjylland.

For andet år i træk peger Superligaens anførere på grønsværen på MCH Arena som den bedste i Superligaen. Dermed er det fjerde gang, MCH Arena modtager prisen, siden den blev indført i sæsonen 2011/12.

Om Danmarks Bedste Bane

Spillerforeningen kårer sammen med Superligaens 14 anførere hvert år Danmarks Bedste Bane. Jagten på den bedste bane blev skudt i gang fra forårssæsonens start i 2012. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold. 

Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene i den bedste danske række og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.

Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit. Ratingen inkluderer alle Superligaens anførere.

Anførerne i Superligaen er ikke i tvivl – MCH Arena har landets bedste græstæppe til at spille fodbold på. Det viser den opgørelse, Spillerforeningen har lavet på baggrund af de stemmer, Superligaens anførere tildeler banerne efter hver spillerunde.

De to groundsmen Bjarne Rabæk og Anders Faber Nielsen fik inden kick-off i søndagens opgør mellem FC Midtjylland og F.C. København overrakt Den Gyldne Greb. I alt er det fjerde gang, at MCH Arena og de to groundsmen modtager prisen, som er blevet uddelt siden 2012.

- Det betyder rigtig meget. Det er et klap på skulderen for de mange arbejdstimer, vi lægger i det. Vi er selvfølgelig synlige i dagtimerne, men der er også meget arbejde uden for normal arbejdstid. Det betyder noget at få den anerkendelse, og at spillerne sætter pris på det arbejde, vi laver, siger den ene af de to groundsmen, Anders Faber Nielsen.

MCH Arena, der er ejet af MCH A/S, blev en suveræn vinder med et flot gennemsnit på 4,5 point på en pointskala fra 1-5.

Her kan dansk fodbold rykke sig

I klubben, som har hjemmebane på MCH Arena, er man også glade for prisen. For FC Midtjylland vil gerne have fokus på bedre baner i Superligaen.

- Det er her, vi kan rykke os i dansk fodbold. Det ér muligt at skabe en brugbar bane året rundt. Det kræver, at det prioriteres, og at der investeres de fornødne ressourcer, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Derfor er det højt prioriteret i FC Midtjylland, at der skal være en god bane til spillerne.

- Det er fundamentet for, at spillerne kan udføre deres arbejde og gøre det med det udtryk, vi ønsker i FC Midtjylland, siger sportschefen, der roser det arbejde, de to groundsmen udfører.

- Nøglen er dedikerede medarbejdere. MCH’s groundsmen er nysgerrige og udvikler sig hele tiden inden for deres felt. Og som et tillæg hertil har vi et tæt samspil mellem spillerrådet, trænerstaben og MCH, hvor der løbende gives feedback, tilføjer sportschefen.

MCH Arena viser vejen for gode baneforhold

I Spillerforeningen er chef for spillerrådgivning, Thomas Lindrup, helt på linje med FCM-sportschefen. Banerne skal prioriteres, så spillerne har de bedst mulige betingelser for at præstere.

- Vi kan jo se, at de steder, hvor banerne virkelig prioriteres, kan de levere gode græsbaner året rundt. Men det kræver også, at banerne prioriteres, og man er villig til at investere i dem, siger Thomas Lindrup, der ikke er sen til at sende rosende ord efter de to groundsmen i Herning.

- Når man har mødt Anders og Bjarne, er man ikke i tvivl om, at de lægger både liv og sjæl i, at banen på MCH Arena står snorlige på kampdage. Sådan et engagement skal vi hylde. De er med til at vise vejen for gode baner i dansk fodbold, siger Thomas Lindrup.

Samlet stilling

MCH Arena (FC Midtjylland): 4,50

Blue Water Arena (Esbjerg fB): 3,79

Brøndby Stadion (Brøndby IF: 3,69

Telia Parken (F.C. København): 3,69

Aalborg Portland Park (AaB): 3,62

Ceres Park (AGF): 3,60

Cepheus Park Randers (Randers FC): 3,27

Sydbank Park (SønderjyskE): 3,13

Vejle Stadion (Vejle Boldklub): 2,94

CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,87

EWII Park (OB): 2,77

Nord Energi Arena (Vendsyssel FF): 2,75

DS Arena (Hobro IK): 2,33

Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 1,60