01-07-2019  - MCH PRESSE

MCH har fundet sin Pippi

MCH har fundet sin Pippi

Maja Hørslev Sørensen (tv.) skal spille Pippi Langstrømpe, når MCH Musical - med Rasmus Steenberg (th.) ved projektlederroret - opfører Astrid Lindgren-fortællingen til efteråret. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Når MCH Musical opsætter Astrid Lindgren-klassikeren Pippi Langstrømpe, er det med det 24-årige talent Maja Hørslev Sørensen i hovedrollen som verdens stærkeste pige.

Tid og sted

Pippi Langstrømpe opføres 12.-17. oktober 2019 i MCH Herning Kongrescenter, hvorefter hele holdet sætter kurs mod Aalborg, hvor holdet spiller fire forestillinger i efterårsferiens sidste weekend.

Handling

I over 70 år har børn og barnlige sjæle nydt Astrid Lindgrens fantastiske fortællinger om Pippi Langstrømpe, der sammen med sin abe Hr. Nilsson og den prikkede hest driver gæk med de voksne. Pippi klarer sig selv, for hendes far er sørøver og ’negerkonge’ på Sydhavene, og moderen er i himlen. Hun vil ikke gå i skole, og i stedet står unoderne i kø, når den stærke, frække, ligefremme og næstekærlige Pippi er i nærheden.

Gratis aktiviteter før forestillingen

Som altid slår MCH Herning Kongrescenter dørene op en time før forestillingen til et væld af gratis aktiviteter og konkurrencer.

I skolernes efterårsferie folder MCH Musical Astrid Lindgrens fortælling om Pippi Langstrømpe og vennerne Tommy, Annika og Hr. Nilsson ud på de skrå brædder. Det bliver med et talentfuldt hold på scenen, og 24-årige Maja Hørslev Sørensen fra Aarhus får Herning-debut i titelrollen som den stærke, fregnede pige med de røde fletninger efter at have imponeret et enigt dommerpanel.

- Det var et stærkt felt, hvilket vidner om den store interesse, der er for vores musicals. Jeg har høje forventninger til vores endelige hold, som spænder vidt geografisk. Aalborgenserne kan også se frem til at møde lokale ansigter, når vi drager videre mod nord i slutningen af efterårsferien, fortæller projektleder ved MCH Musical, Rasmus Steenberg, som tilføjer, at der er en god blanding af ”gamle kendinge” og nye ansigter på holdet.

Spontan audition ud fra Pippi-filosofi
Hovedrolleindehaveren Maja Hørslev Sørensen, som stammer fra Fyn og i dag bor i Aarhus, er et nyt ansigt i MCH-sammenhæng.

- Jeg var lige kommet hjem fra en musicalskole i Sverige, så det var lidt spontant, at jeg meldte mig til audition i Herning. Sådan lidt a la Pippis filosofi: ”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt”.

Og det kunne Maja Hørslev Sørensen, der brænder for teaterverdenen, som bekendt.

- Jeg glæder mig til at skabe glæde og store oplevelser for børnene og deres familier, afrunder hovedrolleindehaveren.

Prisbelønnet musicalhold
Når MCH opfører musicals, er de bærende kræfter i produktionen op mod 65 frivillige, som optræder både på og bag scenen – som sangere, dansere, teknikere, syersker, sminkører og meget mere. I maj modtog de frivillige i MCH Musical en flot anerkendelse af, at MCH’s musicalopsætninger igennem 27 år har engageret hundredvis af frivillige, og at MCH Musical har etableret sig som en betydningsfuld faktor i Herning-egnens kulturliv, nemlig Herning Folkeblads Fonds jubilæumsudgave af Midtvestjysk Kulturpris på 150.000 kroner.

Musicalen Pippi Langstrømpe opføres i perioden 12. oktober til 17. oktober 2019 i MCH Herning Kongrescenter. Læs mere og køb billetter her.