25-04-2018  - MCH PRESSE

MCH investerer i fremtiden

MCH investerer i fremtiden

Administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, fremlagde årets resultat. Foto: MCH/Tony Brøchner.

På årets generalforsamling i MCH A/S så koncernen tilbage på et godt år og et 2017 med investeringer i fremtiden.

Onsdag den 25. april afholdt MCH A/S den årlige, ordinære generalforsamling, hvor bestyrelsesformand Poul Sand så tilbage på et begivenhedsrigt år i MCH A/S med 372 arrangementer og 915.842 gæster fordelt på de fire lokationer MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, Jyske Bank Boxen og MCH Arena.

- Når vi ser tilbage på 2017, kan vi konstatere, at MCH igen har skabt udstillingsvinduer og mødesteder for brancher og virksomheder, at vi har skabt gode oplevelser for hundredtusindvis af mennesker, og sidst men ikke mindst: at vi har skabt betydelig omtale, beskæftigelse og omsætning til gavn for byen, kommunen, regionen og for hele Danmark, konstaterede bestyrelsesformand Poul Sand.

Positivt syn på fremtiden
Administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, fremlagde på generalforsamlingen årets økonomiske resultat. Den samlede omsætning udgjorde 297 mio. kr. mod 305 mio. kr. året før, og resultatet efter skat endte på et minus på 3,7 mio. kr.

- Vi vidste, at 2017 ville blive et udfordrende år. Det nævnte vi også på sidste års generalforsamling. Dengang viste budgettet et underskud, der var næsten dobbelt så stort. I forhold til det har vi derfor realiseret et resultat, der er bedre end forventet ved årets indgang, sagde Georg Sørensen.

Ifølge Georg Sørensen kan en del af årsagen til underskuddet findes i, at MCH har investeret ressourcer i fremtiden ved at øge medarbejderstaben, investeret i opstart af nye messer, der kommer igen i 2019, samt etableret en helt ny afdeling: Viden & Udvikling.

- Vi kunne have valgt at gå en anden vej og skære helt ind til benet på flere områder, men det ville være alt for kortsigtet – og vi har gode erfaringer med at tænke langsigtet. Det har vi altid gjort, og det vil vi blive ved med, sagde Georg Sørensen og understregede, at han ser yderst positivt på fremtiden:

- I 2018 forventer vi, at vi opnår et overskud på minimum fire millioner kroner. Dermed føler vi os rimeligt sikre på at indhente det investerede i 2017 og lidt mere til.

De positive forventninger til 2018 baseres på, at messeprogrammet indtjeningsmæssigt er stærkere i lige år, og samtidig kan koncernen se frem til et godt år i Jyske Bank Boxen med et mesterskab og flere udsolgte koncerter.

Et MCH til gavn for alle
Både Georg Sørensen og Poul Sand understregede, at selvom det økonomiske resultat er vigtigt, så er MCH’s positive aftryk på omverdenen også et afgørende succeskriterium. På generalforsamlingen fremlagde Georg Sørensen en ny analyse fra Rambøll, der viser, at MCH i 2017 skabte en meromsætning i lokalområdet på ca. 399,7 mio. kroner fordelt på gæsternes merforbrug og MCH’s indkøb i lokalområdet.

Herudover støttede MCH i 2017 det lokale idræts- og foreningsliv med 1,4 mio. kroner via aflønning til foreninger, der til gengæld stiller arbejdskraft til rådighed til arrangementer i MCH.

- Vore engagerede medarbejdere gør sig dagligt umage med, at vores gæster har den bedste oplevelse, når de besøger MCH. Vi siger tusind tak til vores mange trofaste kunder og meget dedikerede samarbejdspartnere og naturligvis til de flere end 915.000 gæster for et rigtigt godt år 2017, sagde Georg Sørensen.

I forbindelse med generalforsamlingen var Emilia van Hauen og Sten Andersen på valg. De opnåede begge genvalg, ligesom medarbejderrepræsentanterne Esben Amorsen og Peter Frahm forinden generalforsamlingen havde været på valg, og begge var blevet genvalgt.

 

HIGHLIGHTS FRA 2017

- Messeåret 2017 blev skudt i gang med 10 messer på bare 2,5 måned. Sammenlagt hentede i alt 333.885 viden og inspiration på årets 21 messer, der alle var præget af optimisme blandt udstillerne.

- Bedst besøgte messe i 2017 var Ferie for Alle med 59.143 besøgende skarpt efterfulgt af Hest & Rytter og Dansk Varmblods Hingstekåring med 58.543 besøgende.

- Hi-messen oplevede en flot besøgsfremgang på 24 % - i alt 20.787 besøgende og knap 100 flere udstillere end på den seneste messe.

- Formland Autumn med 478 udstillere i 10 fyldte haller tiltrak udenlandske indkøbere fra 38 lande.

- Jyske Bank Boxen fastholdt antallet af arrangementsdage som i de bedste år siden åbningen – nemlig 34 – og beviste i 2017 og igen i 2018, at den er en multiarena. I 2017 kunne man blandt andet opleve koncerter med Ed Sheeran, John Mayer, Ariana Grande, Marcus & Martinus og André Rieu.

- I MCH Herning Kongrescenter kunne MCH glæde sig over et 25 års musical-jubilæum, der bød på en storstilet opsætning af den udødelige klassiker Les Misérables, som begejstrede publikum i 17 forestillinger – og efterfølgende spillede fire udsolgte forestillinger i Aalborg.

- Forretningsområdet møder, kongresser og fester bidrog positivt til årets besøgstal med 73.990 gæster fordelt på 168 arrangementer, hvor største arrangement med 5.840 gæster var Jyske Banks 50 års fødselsdagsfest.

- I 2017 var der 239 fastansatte og op mod 1.400 timelønsansatte i MCH.