11-11-2021  - MCH PRESSE

MCH lancerer Danmarks største gamingevent

MCH lancerer Danmarks største gamingevent

Gamebox Festival blev lanceret via en liveudsendelse med esportsværten Andreas "Jern" Thomsen, administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, og Gamebox Festivals projektleder Nikolaj Pagh. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Gamebox Festival er navnet på Danmarks nye gamingevent i MCH Messecenter Herning, der byder på alt inden for esport og gaming 22.-24. april 2022. Eventen er skabt i tæt samarbejde med etablerede aktører i gamingbranchen.

Uanset hvilken spilgenre gaminghjertet banker for, kan gamingentusiaster glæde sig til weekenden 22.-24. april 2022. Her har MCH premiere på Danmarks største gamingevent: Gamebox Festival.

Eventen blev offentliggjort torsdag formiddag via en liveudsendelse, hvor administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen og projektleder Nikolaj Pagh var i studiet i selskab med esportsværten Andreas "Jern" Thomsen. Her løftede arrangører og samarbejdspartnere sløret for detaljerne om Gamebox Festival - til stor glæde for MCH-direktøren:

- Gamebox Festival er en stor nyhed for MCH-koncernen. I samarbejde med en række gode og tætte samarbejdspartnere er det med Gamebox Festival vores intention at skabe en verden af gaming samlet ét sted. Gamebox Festival er en stor event med et mangfoldigt univers, og vi glæder os til at samle branchen og skabe en unik oplevelse for alle gaminginteresserede, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og sender samtidig en stor tak til samarbejdspartnerne for deres store engagement i tilblivelsen af Gamebox Festival.

En verden af gaming
Gamebox Festival fylder 30.000 kvadratmeter i MCH Messecenter Herning og byder indenfor til en verden af esport og gaming, hvor de besøgende får mulighed for at deltage i ét stort gamingfællesskab. Eventen henvender sig til alle, uanset om man er rutineret gamer, nybegynder eller forælder, og byder på seks forskellige aktivitetsområder - Battlebox, Playbox, Unbox, LAN, Talks og Fanzone. Her kan de besøgende dyste mod venner og idoler, overvære professionelle showkampe, se det vildeste gaminggear, høre interessante foredrag, købe merchandise og meget andet. Der bliver også mulighed for at tage udstyr og sovepose under armen og hænge ud med vennerne hele weekenden til det kæmpestore LAN-party.

Gamebox Festival arrangeres af MCH i samarbejde med Jyske Bank og Elgiganten og supporteres af DGI, DIF, Esport Danmark, Astralis, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, HLTV og NetParty Herning.

Gamebox Festival afholdes 22.-24. april 2022 i MCH Messecenter Herning. Billetsalget begynder sidst i november. Læs mere på www.gameboxfestival.dk.
 

Se præsentationsvideoen for Gamebox Festival her

Udtalelser fra samarbejdspartnere
 

Jakob Lund Kristensen, CRO og medstifter, Astralis

"Gaming har altid haft en fantastisk evne til at bringe folk sammen og give dem nogle exceptionelle oplevelser - både i det digitale univers, men specielt også i det fysiske. For mange år siden samledes man med få venner med samme passion, men nu har det udviklet sig til en global industri med en fast plads i populærkulturen. Astralis er blandt dem, der har været med til at skubbe på for denne udvikling, og sammen med Gamebox Festival kommer vi nu til at kunne løfte låget ind til en verden, der kan noget helt specielt - både for unge og ældre. I sidste ende handler gaming om fantastiske oplevelser, som man kan dele både med venner og familie. Vi glæder os."
 

Martin Fritzen, esportsansvarlig, Dansk Firmaidrætsforbund

"Dansk Firmaidrætsforbund er partner på Gamebox Festival, fordi vi tror på at samle esportsscenen og alle dens aktører til ét stort fælles event. Firmaidrætten interesserer sig for gaming, fordi vores målgrupper gør - vi ved, at der er masser af kollegaer og studerende, der gamer sammen, og vi har også foreninger, som har egne esportsfaciliteter og -lokaler, og derfor giver det vildt god mening, at firmaidrætten arbejder med esport."
 

Mikkel Lykke Kyed, esportskonsulent, DGI Esport

"I DGI Esport har vi valgt at samarbejde om Gamebox Festival, fordi vi mener, at det er et fedt arrangement, som kan være med til at samle en stor del af esportsbranchen, og hvor vi kan lave nogle fede aktiviteter sammen med vores foreninger. Vi mener, at det er vigtigt, at vi kan være med til at udbrede, hvad esport på foreningsniveau handler om og komme ud til en masse forældre, unge mennesker, børn og voksne i alle aldre og få dem til at være med til at tage del i foreningsesport."
 

Jørgen Rossen, esportskonsulent, DIF

"Det giver rigtig god mening for DIF at være med på Gamebox Festival, fordi vi kan bringe fokus på sundhed i esport: Det vil sige, hvordan man på en rigtig god måde kan få mere bevægelse og fysisk aktivitet ind i esporten og samtidig have respekt for, hvad esport faktisk er. Gamebox Festival er et spændende event, fordi det er med til at samle hele esporten og alle de forskellige aktører - lige fra gamerne til deres forældre. Samtidig er eventen med til at udbrede en masse forskellige perspektiver på esport og gaming, og det vil vi i DIF gerne være med til at bidrage til."
 

Casper Mortensen, ass. sales manager, Elgiganten A/S

"Da vi blev præsenteret for Gamebox Festival, var vi ikke i tvivl om, at det var et event, vi ville være på. Det er et meget ambitiøst event, der samler fra bredde til elite og fra forening til forbund. I Elgiganten har vi mange partnerskaber inden for gaming, og Gamebox kommer til at samle alle de her aktører, og derfor er det naturligt, at Elgiganten er til stede."
 

Rico Corneliussen, direktør, Esport Danmark

"Esport Danmark har valgt at indgå i et samarbejde med Gamebox Festival for at få mulighed for at ramme alle de mange danske gamere, som kommer til sådan et kæmpestort event. Esport er et stort og varmt topic, og det vil vi gerne være med til at udbrede kendskabet til. Vi har brug for, at vi alle sammen støtter op om esporten, og vi glæder os rigtig meget til Gamebox Festival."
 

Christen Sandersen, chefredaktør på dust2.dk, HLTV

"Dust2.dk er skabt med formålet om at samle Counter-Strike-scenen i Danmark, og derfor er vi rigtig glade for at indgå et samarbejde med MCH om Gamebox Festival, der skal samle en bred palet af hold til et brag af en turnering. Danmark er et af de lande, der har flest spillere repræsenteret på verdens 20 bedste hold, men for at vi fortsat kan levere talenter i verdensklasse, er der brug for aktører, som er med til at facilitere spillernes udvikling. Derfor er Gamebox Festival et vigtigt arrangement, som vi rigtig gerne vil være en del af."
 

Helle Nærø, partnerskabs- og eventstrateg, Jyske Bank

"I Jyske Bank har vi i et par år kigget i retning af esport. Vi synes, at det er en virkelig interessant sportsgren, fordi den favner så bredt, som den gør: Den favner både foreningslivet, unge, gamle og på tværs af sociale skel. Vi glæder os til at blive en del af Gamebox Festival, fordi den netop er med til at favne alle de retninger, der findes inden for esport."
 

Rune Christiansen, ansvarlig, NetParty Herning

"I NetParty Herning specialiserer vi os i LAN-events og har fokus på store fællesskaber blandt unge og ældre og udviklingen inden for gaming. Derfor er vi også blevet en del af Gamebox Festival, som vi ser meget frem til at komme i gang med."
 

Martin Schouw, esportskonsulent, Ungdomsringen

"I Ungdomsringen har vi lavet et samarbejde med MCH, fordi vi gerne vil være med til at udbrede esport til alle aldre - også til forældrene. Det betyder meget for os, at vi kan være en del af Gamebox Festival, fordi vi gerne vil være med til at vise de gode sider af gaming og esport, og hvordan det kan samle børn og unge på tværs. Det er vi meget taknemmelige for at være en del af."