17-05-2023  - MCH Presse

MCH løfter sløret for ny musical: ’Midt om Natten’ opføres i Herning

MCH løfter sløret for ny musical: ’Midt om Natten’ opføres i Herning

MCH opsætter musicalen 'Midt om Natten', der kan opleves fra 5.- 27. april 2024 i MCH Herning Kongrescenter. Pressefoto.

Musicalen 'Midt om Natten', der hylder en af danskernes yndlingssangere Kim Larsen, bliver næste års MCH-egenproduktion. Den populære forestilling opsættes i MCH Herning Kongrescenter i april 2024.

Kim Larsen (1945- 2018) var en dansk sanger, sangskriver og guitarist. Han fik sit gennembrud i rockgruppen Gasolin med hits som ’Rabalderstræde’, ’Kvinde min’ og ’Masser af succes’. Senere gik han solo og sang sig ind i danskernes historie og hjerter med en lang række hits og sin altid nærværende optræden. Han blev en af de største og mest folkekære musikere gennem tiderne med sine jordnære tekster og fængende melodier.

Filmen ’Midt om Natten’ (1984) var instrueret af Erik Balling og med Kim Larsen, Birgitte Raaberg og Erik Clausen på rollelisten. Filmen solgte 922.923 billetter, og den er dermed blandt de bedst sælgende danske film nogensinde

Soundtracket ’Midt om Natten’ (1983) er det bedst sælgende danske album nogensinde.

Musicalen ’Midt om Natten’ har premiere i MCH Herning Kongrescenter 5. april 2024 og spiller frem til 27. april. Musicalen er skrevet af Heinrich Christensen og rummer cirka 30 af Kim Larsens og Gasolins største sange. MCH’s opsætning af musicalen sker på 40-året for filmens premiere. Billetsalget begynder onsdag 24. maj, og billetter til forestillingen kan købes via mch.dk.

Kim Larsen er en af de danske kunstnere, der har beriget os med allerflest slidstærke sange, der på en og samme tid rummer det store og det enkle, tilsat meget iørefaldende melodier. Fra 5.- 27. april 2024 kan publikum få et glædeligt genhør med ’Joanna’, ’Kvinde Min’, ’Susan Himmelblå’, ’Pianomand’ og mange flere kæmpehits, når MCH opfører musicalen ’Midt om Natten’, der byder på en rejse ind i Kim Larsens store og elskede sangkatalog.

I oplevelseskoncernen MCH er der stor glæde og taknemmelighed over succesen med den nyligt gennemførte musical ’We Will Rock You’, og med ’Midt om Natten’, der bliver nummer 29 i rækken af MCH-egenproducerede musicals, er der igen tale om en produktion, der rummer musik, som mange danskere har et nært forhold til.

- Ovenpå en vellykket Queen-musical er det en særlig glæde, at vi kan præsentere endnu en populær musicaltitel til MCH-egenproduktion. Ligesom ’We Will Rock You’ er ’Midt om Natten’ fyldt med skøn musik og store klassikere, som vil kunne samle musicalglade gæster på tværs af generationer, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og tilføjer:

- Vores egenproduktion er en vigtig del af MCH’s kulturelle DNA. Det er en tradition, vi er stolte af, og som vi værner om. En stærk tradition takket være såvel håndplukkede professionelle som talenter, frivillige ildsjæle og dedikerede medarbejdere.

Troubadouren, der fik en Robert, skabte soundtracket til manges liv
Musicalen ’Midt om Natten’ er baseret på filmen af samme navn, hvor Kim Larsen spillede hovedrollen som Benny. Han modtog en Robert for sit skuespil i filmen, som han også havde skrevet en lang række sange til. Hans femte studiealbum ’Midt om Natten’ (1983) var nemlig samtidigt soundtracket til filmen. Sange som ’Papirsklip’, ’Haveje’ og ’Midt om Natten’ herfra er siden blevet danske klassikere.

Der har været flere musicaludgaver af ’Midt om Natten’, og det er den nyeste og meget anmelderroste version, der blev opført i Tivoli i København i 2021, som MCH skal producere. Den rummer cirka 30 Kim Larsen- og Gasolin-klassikere, som er endnu flere sange, også nyere, end i såvel filmen som tidligere musical-versioner.

- Det er en stor glæde for os, at rettighederne nu er på plads til endnu en fantastisk musicaloplevelse, og vi er taknemmelige over, at vi har fået mulighed for at bruge manuskriptet samt det musikalske materiale og producere det hele fra bunden. Kim Larsen er en af mange danskeres absolutte yndlingssangere – og hvor Queen får det komplekse til at lyde enkelt, får Kim Larsen det enkle til at lyde stort. Han er poetisk og folkelig på en gang, og MCH’s opførelse af musicalen ’Midt om Natten’ bliver en anerkendelse af den store skat, han har beriget os med, siger Rasmus Kragh, kulturchef i MCH.

Musicalen ’Midt om Natten’ har premiere i MCH Herning Kongrescenter 5. april 2024 og spiller frem til 27. april. Billetsalget begynder onsdag 24. maj, og billetter til forestillingen kan købes via mch.dk.