29-12-2016  - MCH PRESSE

MCH-messer i flot fremgang: 24 procent flere besøgende i 2016

MCH-messer i flot fremgang: 24 procent flere besøgende i 2016

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S. Foto: MCH/Lars Møller.

Et rigtigt godt messe-år med 398.285 besøgende var med til at sikre flere end 920.000 gæster i MCH A/S i 2016. Det nye år åbner med 10 messer på 2½ måned.

Selv uden en slutrunde som VM i kvindehåndbold, der i 2015 tiltrak 105.000 gæster til MCH, fortsætter MCH koncernens flotte besøgstal. I 2016 gik 920.232 besøgende gennem dørene til 364 arrangementer.

Således var der 424.875 besøgende til messer, koncerter og shows i MCH Messecenter Herning, 181.233 gæster i multiarenaen Jyske Bank Boxen, 132.232 gæster i MCH Herning Kongrescenter, 172.851 tilskuere på MCH Arena og 9.041 gæster til MCH-arrangementer på eksterne lokationer.

-  Vi er meget taknemmelige over det flotte besøgstal. Når vi har så mange gæster, skyldes det et rigtigt godt og tæt samspil med vores mange trofaste kunder og vore gode samarbejdspartnere, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.
 

Fremgang på messer i 2016
MCH A/S kan se tilbage på et rigtigt godt messe-år og en fremgang i antallet af besøgende på årets messer. I alt 398.285 gæster besøgte MCH's messer i 2016 mod 320.333 besøgende i 2015, og dermed tegner messedelen sig for en besøgsfremgang på 24 procent. Årets bedst besøgte messe var Ferie For Alle med 61.855 gæster.

- Messer er vores kerneforretning, og derfor er det meget glædeligt for os at opleve fremgang og voksende messeinteresse. Vi kan glæde os over nye koncepttiltag og positiv udvikling i tilfredsheden blandt både udstillere og besøgende, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.
 

10 messer på 2½ måned
På messefronten byder MCH allerede i starten af 2017 på masser af nye oplevelser. Startskuddet lyder sidst i januar til kunstmessen ART Herning efterfulgt af interiør- og designmessen Formland, motorcykelmessen Motorshow med høj oktan på både to og fire hjul, Skandinaviens største feriemesse Ferie for Alle og Dansk Varmblods traditionsrige og velbesøgte Hingstekåring, der sammen med Hest og Rytter-messen præsenterer det største mekka af sin art for hesteinteresserede. Herefter følger den nystartede fødevarefagmesse Madværkstedet i København, Transport 2017 og slutteligt rundes marts af med Kopenhagen Furs skindudstilling, inden april byder på publikumsmesserne Outlet-Messen og den 65. udgave af Stumpemarkedet.
 

To nye fagmesser
Nyheden Madværkstedet er sammen med EOT - Electronics of Tomorrow to helt nye fagmesser i MCH-regi. Førstnævnte er fødevareleverandørernes nyudviklede fagmesse, der fra 2017 og i ulige år vil supplere Nordens største fødevaremesse Foodexpo i MCH Messecenter Herning. Messen stiller skarpt på føde- og drikkevarer og byder på viden, inspiration og workshops. Messen afholdes i marts 2017 i Lokomotivværkstedet i København. 

EOT, som afholdes i MCH Messecenter Herning 31. oktober til 2. november 2017, har fremtidens elektronik til industrien som omdrejningspunktet, og her bydes elektronikbranchen indenfor til et nytænkt bud på en fagmesse, hvor konferencer, netværk og udstilling går op i en højere enhed med vækst, udvikling og innovation som den røde tråd.
 

Internet-stjerne, Elvis og Queen musical
2016 var musikalsk set et historisk år i Jyske Bank Boxen, som bød på besøg af en af vor tids største stemmer, engelske Adele, og en af de største sangere og komponister gennem tiderne, sir Paul McCartney. Begge begejstrede deres publikum, ligesom andre af tidens stjerner i årets løb anført af udsolgte Volbeat gjorde, da de besøgte Jyske Bank Boxen.

I det kommende år kan publikum blandt meget andet glæde sig til det unge internet-fænomen Ariana Grande, der er blandt verdens allermest sete musik-stjerner på internettet. Allerede dagen efter indtager kongen af rock af rock and roll multiarenaen, når showet Elvis in Concert byder på en historisk koncert, hvor et stort symfoniorkester spiller verdensstjernens udødelige sange, mens Elvis synger på en kæmpe skærm fra scenen. Der bliver også mulighed for at opleve Queens berømte sange, når Queens fantastiske rock-musical We Will Rock You bliver fremført i Jyske Bank Boxen i maj.

Også i MCH Herning Kongrescenter var der gang i både koncerter, komik og musicals i 2016, og med flere end 13.500 gæster til årets egenproducerede musical om den grønne trold Shrek, ser MCH frem til 2017, hvor koncernen kan fejre 25 års jubilæum for egenproducerede musicals. Dette bliver fejret med en storstilet opsætning af verdenssuccessen Les Misérables.
 

Stor interesse for møder, kongresser og fester
2016 bød blandt andet på hele tre politiske årsmøder, da både Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti gennemførte deres landsmøder i MCH Herning Kongrescenter i efteråret. Sammen med en række andre kongresser, møder og fester afholdt af blandt andre Bestseller, Siemens og KVIK, bidrog også dette forretningsområde til årets besøgstal.
 

Tak for tilliden
MCH's administrerende direktør Georg Sørensen tager på ingen måde det flotte besøgstal for givet, men minder om, at mange har del i æren.

- Vore engagerede medarbejdere gør sig dagligt umage med, at vores gæster har den bedste oplevelse, når de besøger MCH. Vi siger tusind tak til vores mange trofaste kunder og meget dedikerede samarbejdspartnere og naturligvis til de flere end 920.000 gæster for et rigtigt godt år 2016. Hjerteligt tak for tilliden, på godt gensyn, og godt nytår til alle, slutter Georg Sørensen. 

Det næste store arrangement i MCH er Sportens prisuddeling, Sport 2016, der arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Radio, Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark, Sport One og MCH, og finder sted i Jyske Bank Boxen den 7. januar 2017.