31-10-2023  - MCH Presse

MCH Musical: Emil bliver den næste til at lave løjer i Herning

MCH Musical: Emil bliver den næste til at lave løjer i Herning

Efterårsferien 2024 byder på en god familieoplevelse i selskab med Emil, Ida, Alfred og alle de andre fra Astrid Lindgren-klassikeren i MCH Herning Kongrescenter. Grafik: MCH.

Efter den veloverståede og meget populære og udsolgte familiemusical 'Pippi' tager MCH Musical fat på endnu en Astrid Lindgren-klassiker.

Astrid Lindgrens
'EMIL FRA LØNNEBERG'

  • MCH Herning Kongrescenter
  • 12.-17. oktober 2024
  • Musik af Georg Riedel
  • Sangtekster af Astrid Lindgren

I skolernes efterårsferie begejstrede musicalen om Pippi Langstrømpe omtrent 5900 glade gæster i alle aldre i MCH Herning Kongrescenter. Og succesen fortsatte, for derefter spillede MCH Musical forestillingen i Ringsted og i Aalborg og rundede samlet set over 10.000 gæster. Nu løfter MCH Musical sløret for næste familieforestilling. I efterårsferien 2024 er endnu en elsket klassiker fra svenske Astrid Lindgren på plakaten, nemlig 'Emil fra Lønneberg'.

Mens Pippi holder til i Villa Villekulla, er centrum for Emils verden gården Katholt i Lønneberg. Drengen med det lyse og uregerlige hår, der toppes af den karakteristiske blå kasket, er særdeles idérig, men det er ikke alle, der er vilde med hans finurlige påhit. Ofte runger hans fars: "Eeeeeeemiiiiiiiiiiil!" ud over gårdspladsen i Småland, og så må Emil haste i sikkerhed i brændeskuret, hvor han så kan sidde og snitte endnu en træmand og tænke lidt over tilværelsen, indtil faderens vrede er drevet over.

Men sjovt og festligt er det også, når Emil laver løjer, og der er gode grin i vente for hele familien i MCH Musicals opsætning af klassikeren, som også byder på gensyn med Ida, Alfred, Line, Tyttebær-Maja, mor Alma, far Anton og alle de andre.

En 60 år gammel skarnsunge med et stort hjerte
Den svenske forfatter Astrid Lindgren skabte figuren Emil i 1963, og i 60 år har børn og barnlige sjæle verden over nu elsket den opfindsomme dreng og holdt med ham. Bøgerne om Emil er nemlig oversat til 53 sprog og har solgt 30 millioner eksemplarer på verdensplan, lige som de er blevet filmatiseret og indlæst i elskede versioner.

De fleste læsere, seere og lyttere har nok forstået, at de fleste af Emils skarnsstreger bunder i gode intentioner, som når han for eksempel hejser sin søster Ida op i toppen af flagstangen, så hun kan se helt til Marianelund. Det er bare ikke altid lige næstekærligheden bag hans nytænkende påfund, de voksne lægger mærke til.

Fortællingen om Emil, som var Astrid Lindgrens egen favorit-karakter, er fyldt med humor, idérigdom, mod, empati, venskab, omsorg og lidt oprør.

I MCH Musicals opsætning af historien kan man forvente masser af energi og humør, og det hele er ledsaget af den originale musik, som er kendt fra film og serie. Og oven på en enorm succes med Pippi Langstrømpe ser man i MCH frem til opsætningen af endnu et elsket Lindgren-univers.

- Pippi og Emil har det til fælles, at de er frække, ikke altid passer ind i samfundets kasser, laver løjer og har et meget godt hjerte. For nok laver Emil mange skarnsstreger, men han gør også gode gerninger og hjælper folk i nød - lige som Pippi. Og begge forestillinger er fyldt med sjov, fest og herlig musik, lyder det fra Rasmus Steenberg, som er projektleder i MCH Musical.

Familiemusicalen 'Emil fra Lønneberg' spiller 12.-17. oktober 2024 i MCH Herning Kongrescenter. Billetter kan købes her.