11-06-2024  - MCH Presse

MCH Musical: Emil er fundet

MCH Musical: Emil er fundet

Projektleder og kapelmester i MCH Rasmus Steenberg og Mikkel Steen-Andersen, der skal spille Emil, når MCH Musical opfører ’Emil fra Lønneberg’ til efteråret. Foto: MCH/Tommas Hviid Kristensen

Det bliver Mikkel Steen-Andersen, der skal spille rollen som den elskelige og frække dreng med den ikoniske kasket og de mange træmænd, når MCH Musical præsenterer den klassiske Astrid Lindgren-fortælling 'Emil fra Lønneberg' i skolernes efterårsferie 2024 i MCH Herning Kongrescenter.

Rolleliste til MCH Musicals opsætning af 'Emil fra Lønneberg' i efteråret 2024

  • Emil: Mikkel Steen-Andersen (Grindsted)
  • Ida: Marie Damsgaard (fra Herning)
  • Alfred: Søren Uldum (Horsens)
  • Tyttebær-Maja: Maia Kirkedal Pedersen (Horsens)
  • Line: Karen Hauerslev (Nørresundby)
  • Far Anton: Jimmi Fyhn (bosat i Herning)
  • Mor Alma: Amalie Lykkeager (fra Horsens)
  • Mindre roller og ensemble: Christian Sandfeld (Holstebro), Toke Jonathan Jensen (Herning), Rikke Nissum (Herning), Ida Bech (Horsens) og Caroline Ramsgaard (fra Ikast)

Niveauet var højt og smilene brede, da MCH Musical i maj afholdt audition til musicalen 'Emil fra Lønneberg'. Her lykkedes det at finde fortællingens titelrolle, Emil, som skal spilles af den 23-årige Mikkel Steen-Andersen fra Grindsted, når musicalen har premiere til efteråret i MCH Herning Kongrescenter.

Helt ny på musicalscenen i Herning er Mikkel ikke. Han var senest med i MCH Musicals opsætning af Astrid Lindgreen-klassikeren 'Pippi Langstrømpe' i 2023, hvor han spillede Tommy.

- Jeg glæder mig til at spille en fed musical - og til at glæde en masse familier. Der er en stor kontrast til rollen som den pæne Tommy, men jeg synes faktisk, der er mere Emil end Tommy i mig, fortæller Mikkel Steen-Andersen, der er klar til at dedikere sig helt og holdent til opgaven:

- Det er en livsstil at spille musicals, og jeg brænder virkelig for det.

Musicalholdet er sat
Det er ikke kun Emil, der er fundet - faktisk er hele rollelisten til den folkekære fortælling besat. Om holdet fortæller projektleder og kapelmester i MCH Rasmus Steenberg:

- Vi ser en god søgning fra et stort geografisk område til vores auditions, og faktisk har vi ikke en eneste genganger fra sidst, vi opførte 'Emil fra Lønneberg' i 2020. Det er med til at sikre en frisk og ny forestilling, og vi er meget begejstrede for det nye cast, som både besidder erfaring og talent.

Rollen som Lille Ida spilles af Marie Damsgaard, der tidligere har medvirket i MCH Musicals 'Dyrene i Hakkebakkeskoven'. Andre MCH-kendinge tæller Søren Uldum og Maia Kirkedal Pedersen fra Horsens, som begge spillede med i 'Midt om natten', der skal spille henholdsvis Alfred og Tyttebær-Maja. Der venter ligeledes et gensyn med to 'Pippi'-skuespillere i form af Jimmi Fyhn, bosat i Herning, og Christian Sandfeld fra Holstebro, som skal spille henholdsvis Emils hidsige far Anton og den lokale læge.

I alt udgør 12 personer musicalholdet - se den fulde rolleliste i faktaboksen.

Skarnsstreger i Småland
Historien om Emil, som var Astrid Lindgrens egen favoritkarakter, er fyldt med humor, idérigdom, mod, venskab og lidt oprør. Med alle de velkendte karakterer som lillesøster Ida, karlen Alfred, Tyttebær-Maja med flere følger fortællingen Emil og familiens tilværelse i Småland i Sverige, som byder på lidt af hvert - tilsat den ene skarnsstreg efter den anden.

MCH's opførelse af familieforestillingen 'Emil fra Lønneberg' instrueres af Louise Rømhild og har premiere lørdag 12. oktober og spiller frem til 17. oktober 2024 i MCH Herning Kongrescenter. Herefter drager holdet videre mod Aalborg og dernæst Ringsted. Billetsalget til musicalen er i fuld gang på mch.dk.