05-12-2023  - MCH Presse

MCH Musical løfter sløret for Midt om Natten-stjerner

MCH Musical løfter sløret for Midt om Natten-stjerner

Teit Samsø, Laura Wildt og Daniel Høi-Nielsen skal spille henholdsvis Benny, Susan Himmelblå og Arnold i MCH's opsætning af musicalen 'Midt om Natten'. Foto: MCH/Mingo.

Det står nu klart, hvem der skal spille Benny, Arnold, Susan Himmelblå og alle de andre, når klassikeren 'Midt om Natten' opføres som musical i MCH Herning Kongrescenter i perioden 5.-27. april 2024.

Han spillede den bærende rolle som Galileo, da MCH Musical i foråret 2023 opsatte Queen-musicalen 'We Will Rock You', og nu er han tilbage. Skuespiller og sanger Teit Samsø indtager således Kim Larsens gamle rolle som Benny i MCH Musicals opførelse af 'Midt om Natten' - og det er noget, han glæder sig til, om end han samtidig har enorm respekt for forlægget.

- Jeg havde en fantastisk tid i Herning under 'We Will Rock You', og hvis publikum bare kommer i nærheden af den stemning, jeg oplevede sidst, så bliver det en kæmpe fest. Jeg havde stor ærefrygt i forhold til Freddie Mercurys sange, men det er næsten endnu værre, på den gode måde, med Kim Larsen, som jo er folkeeje, konstaterer Teit Samsø.

Den 41-årige uddannede musicalperformer har tidligere blandt andet spillet Tommy Seebach i 'Seebach' og karakteren Kerchak i 'Tarzan' på Fredericia Teater. Senest gæstede han MCH Herning Kongrescenter og en række andre byer som en del af The Boyband Tour sammen med blandt andre Silas Holst, ligesom han medvirkede i Sønderborg Sommerrevy, hvilket indbragte ham prisen som Årets Revytalent.

I rollen som Arnold, der oprindeligt blev spillet af Erik Clausen, finder man 36-årige Daniel Høi-Nielsen, der er uddannet skuespiller og har solid musicalerfaring fra Varde, Silkeborg og Palsgaard - og i øvrigt ikke mindst er kendt for sit talent for komik.

I den ligeledes ikoniske rolle som Susan Himmelblå (oprindeligt spillet af Birgitte Raaberg) kan publikum se frem til at opleve 30-årige Laura Wildt, der er uddannet musicalperformer. Hun har medvirket i flere TV-serier og blev tidligere på året udnævnt som ny kunstnerisk leder af musicalskolen Stage Front i Vejle.

I andre roller ses blandt andre Martin Preisler, Marc Olsen og Judith Hedager.

Instruktør: Et nationalt klenodie
'Midt om Natten'-musicalen i MCH Herning Kongrescenter instrueres af Jens Frausing, der samtidig er forestillingens scenograf. Han ser frem til at være med til at skabe et opdateret bud på den berømte historie om barndomsvennerne Benny og Arnold, der begge er arbejdsløse, og som sammen med en flok unge bz'ere forsøger at skabe deres eget fristed og minisamfund, 'Haveje'.

- Det er et nationalt klenodie, vi skal have under behandling her, så vi vil gøre det med stor respekt for filmen og Kim Larsens sange, men vi glæder os også til at give vores bud på en god og universel fortælling om venskab og kærlighed, lyder det fra Jens Frausing.

Og også hos projektleder i MCH Musical Rasmus Steenberg er forventningsglæden høj - ganske som det angiveligt er tilfældet vidt og bredt.

- Vi glæder os over den store interesse for forestillingen, og vi er sikre på, at vi med dette stærke og velsyngende cast kan skabe nye, magiske oplevelser i Teatersalen, forudser Rasmus Steenberg.

Forud for filmen 'Midt om Natten' (1984) udgav Kim Larsen albummet af samme navn, der inkluderer klassikere som 'Susan himmelblå', 'Papirsklip' og 'Haveje' samt naturligvis titelnummeret. Den nye musicalopsætning, der i alt tæller cirka 30 numre, byder desuden på en række Gasolin-klassikere.

Musicalen 'Midt om Natten' har premiere i MCH Herning Kongrescenter 5. april 2024 og spiller frem til 27. april. Billetsalget er i fuld gang lige hér.


Se flere billeder