06-07-2023  - MCH Presse

MCH Musical: Pippi er SÅ klar

MCH Musical: Pippi er SÅ klar

Her er MCH’s Pippi. Hun hedder Alberte Linea Borup og glæder sig helt vildt til at levendegøre sin egen heltinde, Pippi Langstrømpe. Her ses hun sammen med projektleder og kapelmester Rasmus Steenberg, der kalder hende et scoop til rollen. Foto: MCH/ Tony Brøchner.

MCH Musical har fundet den Pippi, der sammen med sine venner skal begejstre alle aldre i årets familiemusical i MCH Herning Kongrescenter til efteråret.

’Pippi Langstrømpe’

  • Musicalen er skrevet af Staffan Götestam på baggrund af Astrid Lindgrens klassiker.
  • Musik og sangtekster: Sebastian.
  • Instruktører: Jens Frausing og Louise Rømhild.
  • Efter spilleperioden i Herning 14.-19. oktober spiller forestillingen i Aalborg og Ringsted.

Pippi Langstrømpe har indgydt mod i drenge og piger i årtier - og fået dem til at le af sine utallige påfund. Nu kommer muligheden for at grine med hende og blive inspireret af hendes livsfilosofi på nært hold, når MCH Musical 14.-19. oktober folder Astrid Lindgrens elskede fortælling om den overraskende stærke og meget hjertevarme pige med de røde fletninger ud på de skrå brædder.

For holdet er på plads til den medrivende musical 'Pippi Langstrømpe', der opføres i MCH Herning Kongrescenter i skolernes efterårsferie, uge 42. Og den 21-årige Alberte Linea Borup, som skal levendegøre verdens stærkeste pige, er endda naturligt rødblond og har piftet farven op til Pippi-rødt de seneste år. Hun imponerede panelet af instruktør, koreograf og kapelmester til audition:

- Der herskede ingen tvivl. Det skulle bare være hende, siger projektleder og kapelmester i MCH Rasmus Steenberg.

Og Alberte Linea Borup selv glæder sig til at løfte sin hest og lave løjer sammen med vennerne Tommy og Annika på scenen i Herning:

- Pippi er drømmerollen. Jeg er rødhåret og legede altid Pippi som barn. Da jeg arbejdede som pædagogmedhjælper, kaldte børnene mig Pippi og lavede Pippi-tegninger til mig, griner hun og tilføjer:

- Generelt er jeg fascineret af Pippis tilgang til livet. Hun siger: "Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt". Hun tager tingene oppefra og ned.

Den rødhårede hovedrolleindehaver, som til daglig bor i Odense og er uddannet fra Central Musical Theatre School i København, har spillet rigtig meget børneteater. Blandt andet har hun optrådt med Hr. Skæg til H.C. Andersens fødselsdag og spillet nissen Zoofie i Odense Zoo.

- Jeg elsker børnenes respons og bliver fyldt helt op af kærlighed, når jeg spiller for børn og møder dem bagefter, lyder det fra MCH's Pippi.

Erfarne og nye talenter skaber Pippi-magi på scenen
Alberte Linea Borup er debutant i MCH Musical, og som altid består holdet af en inspirerende sammensætning af talentfulde debutanter og erfarne musical-medvirkende. En af de erfarne MCH-skuespillere har gjort comeback i MCH Musical efter 13 år. Det er Christian Sandfeld, som spillede Simon Zealotes i musicalen ’Jesus Christ Superstar’ i 2010. Han var med i orkesterkoret i Queen-musicalen ’We Will Rock You’ i foråret og skal nu indtage scenen som røveren Dunder i ’Pippi’. Clemens Fischer, som tidligere har brilleret som Busters far og Hr. Holm i ’Otto er et næsehorn’, skal spille betjenten Klang og får selskab af Frederik Veis, som også har begejstret publikum i en lang række komiske roller, og nu skal indtage scenen som betjenten Kling.

En musical, der hylder det uperfekte og modet til at være anderledes
Musicalen om den fregnede superheltinde, som den svenske forfatter Astrid Lindgren skabte i 1945, har været opført af MCH Musical to gange før, senest i 2019. Begge gange var store succeser, hvor alt var udsolgt. I MCH vil man gerne give alle børn og deres familier endnu en mulighed for at opleve den herlige Pippi. Og endnu engang er publikums interesse tydelig. Salget kører så godt, at man allerede har sat endnu en forestilling på programmet. Interessen for den fantastiske fortælling og Pippis store popularitet er helt naturlig, mener projektlederen i MCH Musical Rasmus Steenberg:

- Historien om Pippi er evigt aktuel. Hun siger bl.a.: ’Der er intet forkert i at være anderledes, tværtimod er det fantastisk!’. Det er et godt budskab til nutidens børn, som spejler sig i perfekte glansbilleder på sociale medier. Pippi fortæller os, at det er fint at stikke ud og at turde at tage to forskellige strømper på. Hun tør være sig selv og er desuden god til at løfte andre, lyder det fra en forventningsfuld projektleder – og Pippi-fan.

Musicalen 'Pippi Langstrømpe' kan opleves i MCH Herning Kongrescenter i perioden 14. oktober til 19. oktober. Læs mere og køb billetter her.