02-03-2017  - MCH PRESSE

MCH-musical til Aalborg

MCH-musical til Aalborg

Aalborg Kongres & Kultur Center køber fire forestillinger af MCH’s store jubilæumsopsætning af Les Misérables. Musical-klassikeren med Jesper Lundgaard i hovedrollen drager nordpå den 19. oktober, når den berømte musical har spillet i MCH Herning Kongrescenter.

Les Misérables

 

  • MCH Herning Kongrescenter, den 13. september – 14. oktober 2017.
  • Aalborg Kongres & Kultur Center, den 19. – 21. oktober.

 

Les Misérables er en verdensomspændende musical-succes, som udspiller sig omkring den franske revolution (1789-1799). Gennem hovedpersonerne Jean Valjean, Javert, Fantine, Cosette og Marius oplever publikum historien om kærlighed på trods og kampen for overlevelse og en større sag, alt sammen ledsaget af stor musik og imponerende scenografi.

 

Tekst: Alain Boublil og Jean-Marc Natel (på fransk) og Herbert Kretzmer (på engelsk).

Oversættes af kapelmester Rasmus Steenberg til dansk til MCH’s jubilæumsforestilling.

Musik: Claude-Michel Schönberg.

Instruktør: Kim Harris.

Når MCH Herning Kongrescenter i september og oktober i år fejrer 25 års jubilæum for egenproduktionen af musicals, bliver det med en storstilet opsætning af musical-klassikeren Les Misérables. Men ikke kun i Midtjylland er der store forventninger til opsætningen. Nu har Aalborg Kongres & Kultur Center booket forestillingen og hele castet fra Herning til at spille fire forestillinger i Nordjyllands hovedstad den 19.-21. oktober.

- Musicals står stærkt i Danmark i disse år, og vi vil egentlig gerne selv producere en musical hvert år, lige som Herning gør, men vi har ikke plads til det i kalenderen. Vi har så kigget os omkring efter mulige samarbejdspartnere og har nu spurgt Herning. For vi har fulgt produktionerne i Herning og har vurderet, at de har en kvalitet og et højt niveau, som vi gerne vil tilbyde vores gæster. Det er meget glædeligt for os, at det er lykkedes at indgå et samarbejde om denne opsætning. Og det skulle gerne være indledningen til et længerevarende samarbejde om fremtidige musicalopsætninger, siger Ernst Trillingsgaard, direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center.
 

MCH glæder sig
Les Misérables, som er blandt de mest berømte musical-titler, er netop valgt for at gøre årets jubilæumsforestilling ekstraordinær. Derfor glæder det MCH, at opsætningen nu også skal fremføres for det nordjyske publikum.

- Vi betragter dette som et stort skulderklap til de mange dedikerede personer, som gennem 25 år har været med til at løfte MCH’s egenproduktioner til nye niveauer. Både det kunstneriske team samt medvirkende på og bag ved scenen har grund til at være stolte over, at musicalen nu skal eksporteres nordpå. Det er desuden en god måde at markere 25 års jubilæet på. Hele holdet bag jubilæumsopsætningen ser frem til at levere deres bedste, så også nordjyderne kan se frem til en stor og flot oplevelse, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Billetsalget til forestillingerne i MCH Herning Kongrescenter er i gang på mch.dk.

Billetsalget til forestillingerne i Aalborg Kongres & Kultur Center begynder onsdag den 8. marts kl. 12.