30-03-2022  - MCH Presse

MCH opfører Queen-musicalen ‘We Will Rock You’

MCH opfører Queen-musicalen ‘We Will Rock You’

MCH opsætter den legendariske Queen-musical 'We Will Rock You', der kan opleves fra 31. marts til 23. april 2023 i MCH Herning Kongrescenter. Pressefoto.

MCH har sikret sig rettighederne til den legendariske Queen-musical 'We Will Rock You', når MCH's traditionsrige egenproduktioner gør comeback i april 2023.

Fakta om musicalen:

'We Will Rock You' blev opført for første gang i London i maj 2002 og er en af de længst kørende forestillinger i Londons West End nogensinde med 12 imponerende sæsoner, som sluttede i 2014 med Brian May og Roger Taylor fra Queen på scenen.

Musicalen er skrevet af forfatter, komiker og skuespiller Ben Elton og er baseret på det britiske rockband Queens sange.

Musicalen fortæller historien om en gruppe bohemer, som kæmper for at genskabe den frie udveksling af tanker samt individualisme og rockens tidsalder. De befinder sig nemlig i en fjern fremtid, hvor alle klæder sig, tænker og handler ens, og hvor musikinstrumenter er forbudt.

Efter to års ufrivillig pause på grund af coronapandemien vender de store og traditionsrige egenproduktioner tilbage i MCH Herning Kongrescenter. Det sker fra 31. marts til 23. april 2023 med et brag af de helt store. Musicalen på plakaten er nemlig 'We Will Rock You' med musik af det legendariske britiske band Queen.

- MCH's egenproducerede musicals er en vigtig del af vores kulturelle DNA. Derfor er det med en særlig stor glæde, at vores egen musical vender stærkt tilbage med en af de allerstørste og mest populære musicaltitler, siger Georg Sørensen, administrerende direktør, MCH A/S.

Musicalen 'We Will Rock You' har gået sin sejrsgang på fem kontinenter, og den har faktisk tidligere spillet i Herning, da koncertarrangøren Live Nation i 2017 opførte den populære musical for imponerende 30.000 gæster i Jyske Bank Boxen.

The show must go on
Hverken i 2020 eller 2021 lykkedes det MCH Musical at få resultatet af mange måneders forberedelser af Dolly Parton musicalen '9 to 5' opført for et publikum. Restriktioner og nedlukninger som følge af coronasmitten gjorde det desværre umuligt at opføre musicalen til stor skuffelse for tusindvis af billetkøbere og de mange medvirkende.

Det førte til, at MCH måtte sætte den traditionsrige egenproduktion på pause, men pausen har altså været brugt til at sikre et markant comeback, når Teatersalen til april 2023 fyldes med tonerne af alle de største og mest kendte Queen-hits som 'Bohemian Rhapsody', 'We Are The Champions' og 'Radio Ga Ga'.

Queen-vibes og sjov oversættelse af Lars Hjortshøj
Kort før indgangen til det nye år var det 30 år siden, Queen-forsangeren Freddie Mercury gik bort. Han lever dog i den grad videre i musicalen 'We Will Rock You', som blandt andet indeholder originale lydklip med den ikoniske sanger med den næsten lige så ikoniske moustache.

Sangene fremføres i deres originalversioner på engelsk, men dialogerne har fået en morsom og vedkommende dansk oversættelse af ingen ringere end den folkekære komiker Lars Hjortshøj. Der er således både lagt op til storladne og rørende rock-øjeblikke og gode grin i foråret 2023, når MCH's egenproduktion vender tilbage i en fornyet udgave.

- Det har været en stor drøm i mange år at få mulighed for at opføre 'We Will Rock You'. Glæden over, at det nu er lykkedes, er kun større af, at det blev muligt netop nu, hvor egenproduktionen vender tilbage efter nogle års ufrivillig pause. Vi glæder os meget til at opføre den berømte musical, fortæller en glad projektleder i MCH Musical, Rasmus Steenberg.

En midtjysk institution, der føder stjernefrø
Offentliggørelsen af MCH's egenproduktions tilbagevenden - og endda med den berømte Queen-musical - sker samtidig med, at det er 30 år siden, MCH's første egenproducerede musical løb af stablen i 1992.

Sidenhen er der blevet opført talrige verdensberømte klassikere som 'Les Misérables', 'Miss Saigon', 'Beauty and the Beast' og 'Cats' på scenen i MCH Herning Kongrescenter.

I lige så mange år er talrige musicalstjerner og dygtige medvirkende i scenekunstens mangeartede discipliner vokset ud af det frivillige talentmiljø, der alle årene har været omkring produktionerne.

Castingen af de professionelle roller er allerede på plads, og MCH Musical har netop afholdt en vellykket audition til ensemblet. Men har man en sanger i maven, forventes der at blive holdt endnu en audition for mænd til ensemblet sidst i april 2022. Man kan læse mere om audition via MCH Musicals sociale medier.

'We Will Rock You' spiller fra 31. marts til 23. april 2023 i MCH Herning Kongrescenter, og billetter kan købes via mch.dk.