18-09-2019  - MCH Presse

MCH opsætter Dolly Partons musicalsucces '9 to 5'

MCH opsætter Dolly Partons musicalsucces '9 to 5'

Skuespillerne til forårets musicalopsætning er endnu ikke offentliggjort, men Joan Altmann (tv.) og Morten Teglbrænder (th.) er klar til en tørn som frivillige med projektleder i MCH Musical Rasmus Steenberg (i midten) ved roret. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Filmklassikeren ’9 to 5’ - med det verdensberømte soundtrack af samme navn – bliver næste års egenproduktion hos MCH Musical, der opsætter den populære forestilling i foråret 2020.

FAKTA

Om '9 to 5':

 • ’9 to 5’ bliver den 42. egenproduktion i MCH.
 • Det er en af de bedst sælgende musicals i London i 2019.
 • MCH opsætter musicalen og markerer 40-års jubilæet for filmen af samme navn.
 • Sangen ’9 to 5’ strøg med det samme til tops på Billboards countryhitliste, og året efter lå den nr. 1 på både Billboard Hot 100 og Adult Contemporary.
 • Den amerikanske senator Elizabeth Warren offentliggjorde sit præsidentkandidatur i februar i år til tonerne af ’9 to 5’.

Om Dolly Parton:

 • Dolly Rebecca Parton er 73 år og født i Tennessee.
 • Medlem af Country Music Hall of Fame og har komponeret over 3.000 sange.
 • En af få, der har været nomineret til både Oscar-, Grammy-, Tony- og Emmy-priser.
 • Den kvindelige artist, der har ligget nr. 1 på Billboards countryhitliste flest gange, nemlig med 25 sange.
 • Har udgivet 25 guld- og platinalbums.
 • Ejer forlystelsesparken ”Dollywood”.

En af Londons bedst sælgende musicals i 2019 rammer i foråret 2020 Herning, når MCH Musical bygger videre på de senere års musicalsucceser, såsom Les Misérables og Evita, og inviterer indenfor til forestillingen ’9 to 5’. ’9 to 5’ bliver således den 42. egenproduktion i MCH-regi, og opsætningen markerer desuden 40-års jubilæet for filmen af samme titel.

Musicalen er baseret på filmklassikeren fra 1980, men i en moderne, dynamisk og humoristisk musicalform med iørefaldende musik, energifyldte dansenumre og en medrivende handling med plads til både gode grin og refleksion. Musikken er skrevet af countrydronningen Dolly Parton – og naturligvis indgår titelnummeret og ørehængeren ’9 to 5’ i opsætningen.

Munter musical med dybde
I 2017 opsatte MCH Musical Les Misérables, og i 2019 var den dramatiske fortælling om Eva Perón i musicalklassikeren Evita på plakaten. At der med ’9 to 5’ er lagt op til flere grin i Teatersalen i MCH Herning Kongrescenter er derfor ikke tilfældigt.

- Både Les Misérables og Evita var storslåede, men også både sørgelige og lidt voldsomme dramaer. Derfor har vi været meget bevidste om, at vores næste musical også skal give gæsterne et rigtig godt grin, og det bliver der rig mulighed for i ’9 to 5’, tør vi godt love. Og når det samtidig er Dolly Parton, der står bag musikken, er der god grund til at glæde sig, siger Nicki Quist, der er leder af Kultur i MCH.

Forberedelserne til ’9 to 5’ er i fuld gang, og projektleder i MCH Musical Rasmus Steenberg glæder sig over udsigten til gode grin, men også refleksion i den kommende musical. Ligesom filmen bygger handlingen nemlig også på aktuelle emner som kønsroller og chikane.

- Forestillingen tager vigtige emner op i en tid, hvor det stadig kan knibe med ligestillingen. Hvis vi kan være med til at skabe debat på en sjov og uhøjtidelig måde og samtidig give folk en fantastisk musicaloplevelse, så kan vi ikke bede om mere, fortæller Rasmus Steenberg, som er i gang med at oversætte forestillingen til dansk.

Flair, flid og frivillige
Arbejdet med at sætte navne på hovedrollerne er desuden i gang, ligesom der igen skal samles et nyt hold frivillige bag og på scenen. Håbet er, at mange har lyst at være med på frivilligholdet, som i juni blev tildelt Herning Folkeblads Fonds jubilæumsudgave af Midtvestjysk Kulturpris for den store indsats, MCH Musicals frivillige har ydet foran og bag scenetæppet gennem 27 år. I ’9 to 5’ bliver der igen rig mulighed for at komme med på holdet.

- Man kan blandt andet medvirke som syerske, afvikler på scenen, følgespotfører eller sminkør. Der kræves ingen særlige evner, så længe man har lyst til at hjælpe og lære nyt. Samtidig kan man se frem til at blive en del af et helt unikt fællesskab. Så vil man med på holdet, skal man kontakte billetsalget i MCH Herning Kongrescenter, fortæller Rasmus Steenberg.

’9 to 5’ får premiere i MCH Herning Kongrescenter 26. marts 2020. Billetsalget begynder primo oktober på mch.dk.