06-10-2022  - MCH Presse

Mejeribranchens helt store fejring og prisfest

Mejeribranchens helt store fejring og prisfest

Stribevis af velsmagende mejeriprodukter og masser af mennesker er kendetegnende for IFC International Food Contest, der afholdes i forbindelse med FoodTech. Foto: MCH/Lars Møller.

Et sandt overflødighedshorn af mejeriprodukter er i vente, når 'IFC International Food Contest' løber af stablen på FoodTech i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022. Nordens største messe for fødevareteknologi danner atter rammen om mejeribranchens største enkeltstående begivenhed.

Vinderne af Gourmetprisen

  • Konsum og is: Økologisk Flødedessert med Kirsebær fra Øllingegaard Mejeri
  • Smør: Økologisk dobbeltsyrnet smør med dansk sydesalt fra Naturmælk
  • Hårde oste: Gammel Knas, Arla Unika, Arla Nr. Vium Mejeri
  • Bløde oste: Hallands Himmel, Arla Unika, Arla Kvibille Mejeri (Sverige)

Faglig stolthed, passion og entusiasme bliver nogle af nøgleordene, når FoodTech i starten af næste måned traditionen tro danner rammen om mejeribranchens populære tilløbsstykke 'IFC - International Food Contest'. Udstillingen byder på smagsprøver og faglige bedømmelser af mejeriprodukter, og så bliver der også mulighed for at opleve alle produkterne fra årets Gourmetprisen. Hos Mejeriforeningen glæder man sig til arrangementet og beretter om stor opbakning til begivenheden.

- Interessen for udstillingen er meget stor i år, og vi glæder os til at vise de mange nationale og internationale mejeriprodukter frem for de besøgende, som også får mulighed for at smage på alle de udstillede produkter. Innovationen er stor i mejeribranchen, og der kommer i øjeblikket rigtig mange nye produkter og nyfortolkninger inden for de enkelte produktkategorier, fortæller chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for IFC Lars Johannes Nielsen og uddyber:

- De største trends og tendenser ser vi i kategorierne 'søde og syrnede drikke- og skeprodukter' - eksempelvis sker der en stor udvikling inden for skyr og gourmetprodukter, hvor kreativiteten virkelig slippes løs.

Fælles stræben efter et helt særligt mål
'IFC International Food Contest' er ifølge Mejeriforeningen branchens største enkeltstående begivenhed, og det er her, at faglighed, sammenhold og passion for mejeri mødes i en fælles stræben efter et helt særligt mål - nemlig at forædle mælken til gode, sunde produkter, der tilmed kan sikre de danske landmænd en god afregningspris.

- 'IFC International Food Contest' er kimen og arnestedet for den kultur, der lever i mejeribruget, og det er her, man møder nuværende, tidligere og kommende kolleger og andre fagfolk med interesse i fødevareproduktion og mejeriproduktion i særdeleshed. Netværk er nøgleordet, for på IFC opbygger og plejer man faglige relationer - her nørdes igennem, og så er der jo altså anerkendelse at hente i form af priser uddelt efter kollegaers bedømmelser, konstaterer Lars Johannes Nielsen.

Smag på produkterne fra Gourmetprisen
I den ekstraordinært gastronomiske ende byder 'IFC International Food Contest' også på en udstilling med årets deltagere i Gourmetprisen. Kåringen fandt sted i slutningen af august i København, hvor fire vindere blev fundet inden for kategorierne 'konsum og is', 'smør', 'hård ost' og 'blød ost'. I alt 45 produkter dystede om priserne, og de bliver alle præsenteret til 'IFC International Food Contest'.

- Udover at smage på de tilmeldte produkter vil man på gourmetstanden også få mulighed for at læse dommernes kommentarer til produkterne og få en god snak med folkene på standen, som alle kender produkterne rigtig godt, lyder det fra Pia Damgaard Beck, teamleder i Mejeriernes Skolemælksordning og tovholder på Gourmetprisen.

FoodTech, herunder 'IFC International Food Contest', foregår i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022. Den officielle åbning af 'IFC International Food Contest' med tilhørende prisoverrækkelse finder sted 1. november klokken 11. Overrækkelsen af præmier til holdvinderne inden for mejerikategorien udspiller sig 2. november klokken 15.

Læs mere om FoodTech hér.