17-09-2021  - MCH PRESSE

Melodi Grand Prix vender tilbage til Herning

Melodi Grand Prix vender tilbage til Herning

Tina Müller og Martin Brygmann bliver værter for Dansk Melodi Grand Prix 2022. Pressefoto.

Danmarks Radio har netop præsenteret Herning som værtsby for 2022-udgaverne af Dansk Melodi Grand Prix og børnenes MGP.

Det skete senest i 2017 og 2019 – og nu sker det igen: Herning og Jyske Bank Boxen bliver ramme om afviklingen af Dansk Melodi Grand Prix 2022. Det er sjette gang, Herning er vært for den store event.

Børnenes melodi grand prix, MGP, afholdes 26. februar, mens Dansk Melodi Grand Prix, DMGP, foregår ugen efter, 5. marts. Der vil være otte sange med i hver af de to konkurrencer. Værterne på Dansk Melodi Grand Prix vil - som i år - være Tina Müller og Martin Brygmann.

Der er lagt op til to festlige, midtjyske uger i musikkens tegn, for MGP og DMGP ledsages af udsmykning i byen, fanzone, aktiviteter på institutioner og skoler, markedsføring og samarbejde med blandt andre restauranter og detailhandel. Herning Kommune har sat 175.000 kroner af til formålene.

- Melodi Grand Prix for både børn og voksne er en folkefest, som altid skaber stemning og begejstring rundt omkring i byen og kommunen. Det ser jeg frem til sker igen. I Herning Kommune har vi stor erfaring med at være vært for store events, så vi glæder os og ser med forventning frem til de to shows, siger Dorte West, (V), borgmester i Herning Kommune.

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, noterer, at det altid er helt særligt at få lov til at danne ramme om Dansk Melodi Grand Prix og MGP i tæt samarbejde med Danmarks Radio og Herning Kommune:

- Danmarks Radios store TV-shows er med sin unikke intensitet og begejstring kendt for at samle både nationen og generationerne foran TV-skærmene, og vi glæder os over, at tusindvis af forventningsfulde børn og voksne igen får mulighed for at opleve de imponerende shows i virkeligheden i Jyske Bank Boxen, siger Georg Sørensen.

De seneste to vindere af Dansk Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen var Leonora i 2019 med sangen ”Love Is Forever” og Anja i 2017 med ”Where I Am”.

Jyske Bank Boxen spillede også en hovedrolle, da Danmark senest vandt Eurovisionen, altså det internationale melodi grand prix. Det skete i 2013, hvor Emmelie de Forest indledningsvist vandt DMGP i Herning med ”Only Teardrops” for senere at gentage sejren ved Eurovisionen i Malmö.