26-01-2017  - DR / MCH Presse

MGP-værterne er offentliggjort

MGP-værterne er offentliggjort

Værterne til MGP bliver sangerinden Barbara Moleko og børnevært Sofie Østergaard. Foto: DR.

Lørdag den 4. marts vil Jyske Bank Boxen være på kogepunktet, når de ti finalister står klar til at skabe en uforglemmelig MGP-fest. Aftenens værter bliver sangerinden Barbara Moleko og børnevært Sofie Østergaard.

Om lidt over en måned bliver Jyske Bank Boxen omdannet til én stor rytmeboks, når de ti MGP-finalister står klar til at fyre den af på scenen. Værterne til MGP bliver Barbara Moleko og Sofie Østergaard. Hvor Sofie Østergaard, som tv-vært, siden 2009 har været blandt børnenes favoritter på DR Ramasjang og sidenhen på DR Ultra, så har Barbara Moleko længe haft en høj stjerne i MGP-land. Hendes musik samler danskerne på tværs af genrer og aldersgrupper med en positiv energi, der er indlysende i tråd med MGP’s værdier.

- Jeg glæder mig helt vildt til opgaven som vært for MGP og er både stolt og ydmyg over, at jeg får den oplevelse med i rygsækken. Men jeg har også dansende sommerfugle i maven ved tanken om, at alt jo er live. Jeg er vant til at stå på en scene med et stort publikum, og kan forhåbentlig trække på min erfaring fra mine mange optrædener. Når det er sagt, så er jeg glad for at have Sofie ved min side, der jo er en garvet vært og allerede har givet mig en masse tv-fif, siger sangerinden Barbara Moleko.

Bliver en intens oplevelse
Sofie Østergaard har gennem flere år haft ansvaret for børnenes koreografi ved MGP, og sidste år var hun vært for MGP sammen med Joakim Ingversen. Med Sofies baggrund som vært og danser og Barbara som professionel sanger, er der lagt op til et værtspar, der ved, hvad det vil sige både at skulle synge, danse, huske tekster og samtidig kigge ind i det rigtige kamera, når det går løs i Jyske Bank Boxen.

- Barbara er et rent energibundt, og vi har det så sjovt, når vi øver os til værtsopgaven. Hendes evne til at komme ud over scenekanten og til at skabe kontakt med mennesker vil uden tvivl give publikum, seerne og finalisterne en god og intens oplevelse. Og så er det en fornøjelse at samarbejde med en rigtig professionel sangerinde, der rent faktisk har forstand på sang og musik, siger tv-vært Sofie Østergaard.

Ti finalister
DR har modtaget mere end 400 sange. Ud af dem blev 54 sange valgt til at gå videre til tre MGP-workshops, hvor børnene har fået hjælp af professionelle musikere og producere til at arbejde med deres sange. Nu har MGP så fundet ti knivskarpe finalister, som offentliggøres i den kommende uge. Hvem der vinder MGP bliver afsløret, når DR1 sender MGP fra Jyske Bank Boxen den 4. marts klokken 20.00.

Se mere om MGP