09-10-2019  - MCH Presse

Michael Carøe genoptager musicalkarrieren i MCH’s ’9 to 5’

Michael Carøe genoptager musicalkarrieren i MCH’s ’9 to 5’

Hovedrollerne til MCH's opsætning af Dolly Parton-musicalen '9 to 5' i foråret 2020 er nu fundet. Fra venstre ses Regina Sloth, Sara Gadborg, Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, Mona Britt Nykjær og Michael Carøe. Foto: mingophoto

Når MCH opsætter Dolly Parton-musicalen ‘9 to 5’ i foråret 2020, bliver det med Michael Carøe tilbage på musicalscenen i rollen som den sexistiske og selvoptagede kontorchef Mr. Hart. Her skal den folkekære entertainer spille over for tre erfarne kvinder.

Efter 19 års fravær fra musicalscenen gør entertaineren Michael Carøe comeback på scenekanten i MCH Herning Kongrescenter i opsætningen af Dolly Parton-musicalsuccesen ’9 to 5’.

Mr. Hart er navnet på den rolle, Michael Carøe skal spille i musicalen. Fortællingen er bygget op omkring tre kontoransatte kvinders kamp for ligestilling og respekt i et mandsdomineret miljø i 1970’ernes og 80’ernes USA, hvor den noget selvtilfredse og sexistiske chef Mr. Hart gør livet surt for de hårdtarbejdende kvinder.

- Jeg har hørt så godt om MCH’s musicals fra blandt andre Annette Heick (hovedrolleindehaver i Evita, red.), og jeg er sikker på, det bliver pivsjovt. Musikken er god, og musicalen er fantastisk og er blevet spillet med ekstraordinær troværdighed, fortæller Michael Carøe med reference til den storhittende London- og Broadway-musical, der har høstet rekordmange prisnomineringer.

MCH’s opsætning af ’9 to 5’ bliver Danmarks hidtil største, og det sker 40 år efter, filmen havde sin premiere.

Til trods for den kommende Mr. Hart er erklæret FCK-fan, er den populære entertainer glad for udsigten til at rykke mod det midtjyske for en periode. 58-årige Michael Carøe er kommet i Herning siden midten af 80’erne og har et stort kendskab til byen og ikke mindst MCH.  

- Jeg har en dyb kærlighed til MCH som underholdningssted og Georg Sørensen som underholdningsiværksætter. Det er 100 % sikkert det sted i Danmark, hvor det at lave underholdningsoplevelser har de bedste vækstbetingelser. Jeg elsker MCH, jeg elsker kongrescentret, jeg elsker Jyske Bank Boxen, afslutter Michael Carøe og tilføjer grinende, at han dog har det en anelse stramt med det fodboldhold, der har hjemmebane på MCH Arena. 

Stærke kvinder i kamp for ligestilling på scenen
Foruden Michael Carøe som Mr. Hart på rollelisten kan MCH desuden løfte sløret for navnene på de tre kvinder, der skal spille de kuede ansatte, der til sidst tager magten over den ubehøvlede chef.

Publikum kan glæde sig til at opleve Sara Gadborg, Regina Sloth og Mona Britt Nykjær i rollerne som henholdsvis Doralee (Dolly Parton), Judy og Violet. Mens Sara Gadborg kan bryste sig af titlen som årets musicalperformer 2019 uddelt af CPH Stage for sin rolle i ’Ghost’, er Regina Sloth aktuel som Jane Porter i den anmelderroste musical om Tarzan. Mona Britt Nykjær er et kendt ansigt i MCH Musical og havde blandt andet den kvindelige hovedrolle i opsætningen af ’Chess’.

Både samarbejdet med en af landets førende entertainere og de tre stærke, kvindelige hovedroller er noget, der glæder administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

- Det er en stor glæde for os at kunne byde Michael Carøe velkommen tilbage på musicalscenen sammen med tre karakterstærke kvinder og alle de mange øvrige, dygtige medvirkende både bag og foran kulissen. Vi håber, at det stærke hold bag ’9 to 5’ giver den berømte Dolly Parton-klassiker et helt nyt liv, som vil begejstre vores mange musicalglade gæster og forhåbentligt også give nye gæster lyst til at stifte bekendtskab med musical i MCH, siger Georg Sørensen.

’9 to 5’ får premiere i MCH Herning Kongrescenter 26. marts 2020. Billetsalget er begyndt på mch.dk.


Se flere billeder