07-03-2016  - MCH Presse

Minister hilste på fødevarebranchen i Herning

Minister hilste på fødevarebranchen i Herning

Blot en lille uge efter tiltrædelsen som ny miljø- og fødevareminister gæstede Esben Lunde Larsen (V) Foodexpo i MCH Messecenter Herning. Ministeren foretog den officielle åbning og besøgte nogle af messens 498 udstillere.

Foodexpo præsenterer en unik og bred samling af fødevareprofessionelle fra alle hjørner af landet – og også udlandet. Denne gang deltager 498 udstillere, som i alt fylder otte messehaller. Det gør ikke bare Foodexpo til Nordens største fødevaremessen, men også til et unikt mødested.

En af de, som valgte af besøge fødevare-mødestedet, var den nytiltrådte miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som tiltrådte sit nye hverv for blot en lille uge siden.

Efter at have erklæret Foodexpo 2016 for åben brugte ministeren formiddagen på at besøge de otte messehaller og møde nogle af de mange virksomheder, der følger ekstra godt med i hans ministeries arbejde.

- Det er jo en fantastisk samling af noget af det bedste, Danmark kan - fødevareproduktion, fødevarebearbejdning, indretning og design. Det er en samling af noget af det, der kendetegner os fra restauranter med Michelin-stjerner til indretningsarkitekter, der skaber rum. Det har været en stor fornøjelse, sagde Venstre-politikeren efter sin rundtur.

Esben Lunde Larsen så det som en oplagt mulighed at deltage i Foodexpo efter netop at have skiftet ministerstolen i Uddannelses- og Forskningsministeriet ud med den i Miljø- og Fødevareministeriet.

- Jeg er jo lige tiltrådt som ny minister, og her var der mulighed for at møde en meget, meget bred kreds af de aktører, jeg arbejder med. Fra slagtermestre til bagermestre til hele økologisektoren, som jeg også har været rundt og se standene hos. På den måde er det en Maggi-terning af det hele på en gang. Og så var det en fornøjelse at få lov til at åbne messen, sagde han.