03-05-2022  - MCH Presse

Næsehornet Otto vækkes til live i MCH Herning Kongrescenter

Næsehornet Otto vækkes til live i MCH Herning Kongrescenter

Der er lagt op til en hyggelig og sjov familieoplevelse, når den kendte og elskede klassiker ’Otto er et næsehorn’ opføres som familiemusical i MCH Herning Kongrescenter i skolernes efterårsferie 2022.

’Otto er et næsehorn, ja, ja, ja.’ Sådan synger Tom McEwan i den elskede titelsang til filmatiseringen af Ole Lund Kirkegaards børnebogsklassiker fra 1972 om det godmodige næsehorn Otto, der bor på anden sal. Og snart vil sangen fylde Teatersalen i MCH Herning Kongrescenter, hvor MCH Musical for første gang opfører den populære fortælling i skolernes efterårsferie 15.-20. oktober.

’Otto er et næsehorn’ opsættes i en helt ny familiemusical-version, hvor de nuværende sange suppleres af ny musik, der er skrevet af MCH’s projektleder og kapelmester, Rasmus Steenberg, som glæder sig til endnu en sprudlende familiemusical:

- Vi glæder os til at kaste os over endnu en klassiker – og Ole Lund Kirkegaards plads i dansk børnekultur er indiskutabel. Samtidig er det en stor glæde, at vi har fået opbakning til at give forestillingen lidt fornyelse i form af ny musik og dans, siger Rasmus Steenberg og tilføjer, hvis nogen skulle være i tvivl:

- Og vi har tjekket efter: Scenegulvet i Teatersalen kan godt bære vægten af et næsehorn.

Eventyrlig børnebogsklassiker
’Otto er et næsehorn’ handler om drengen Topper, der finder en magisk blyant. Når man skriver med den, forsvinder det igen. For at bevise det for sin ven Viggo tegner Topper et næsehorn på tapetet. Men denne gang forsvinder tegningen ikke, men bliver levende. Ud af det blå har de to eventyrlystne venner lige pludselig et stort, gult og meget sultent næsehorn i stuen.

Det bliver bestemt ikke kedeligt, når Topper og Viggo laver løjer, og viceværten får sit at se til, når to knægte i ejendommen skjuler et tonstungt savannedyr i en lejlighed. Ud over viceværten medvirker også andre skøre voksne, såsom den lille, forskræmte bager, den store, højtråbende bagerdame Alamanda, Viggos mistroiske far, hr. Løve og politimesteren. 

’Otto er et næsehorn’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 15.-20. oktober 2022. Billetter til forestillingen kan købes via mch.dk.