15-10-2022  - MCH Presse

Næsehornet Otto vakt til live for fyldt sal i Herning

Næsehornet Otto vakt til live for fyldt sal i Herning

I en farverig kulisse indledte drengen Topper, vennen Viggo og næsehornet Otto skolernes efterårsferie med sang, dans og lattervækkende replikker. Foto: MCH/Tony Brøchner

Børn såvel som voksne lod sig rive med, da næsehornet Otto blev vakt til live i en fyldt teatersal i MCH Herning Kongrescenter lørdag eftermiddag. ’Otto er et næsehorn’ fremføres i en ny musicalversion for hele familien og kan opleves i skolernes efterårsferie.

Nostalgi, fantasi, sang, dans, skæg og ballade samt et sultent, nuttet næsehorn, der nægter at gå i ét med tapetet. Publikum lod sig i den grad fortrylle, da MCH’s musicalopsætning af Ole Lund Kirkegaards klassiker fra 1972 ’Otto er et næsehorn’ lørdag havde premiere i MCH Herning Kongrescenter.

Et væld af børn, forældre og bedsteforældre var mødt op for at komme helt tæt på den tapre Topper, vennen Viggo og naturligvis næsehornet Otto samt alle de andre fjollede og finurlige personligheder fra det skæve univers.

Blandt fremmødte familier var Inger Lise og Villy Larsen fra Herning med deres seks børnebørn. De har igennem 10 år gjort musical i kongrescentret til en fast familietradition.

- Vi har 12 børnebørn, og seks af dem er med os i dag, heriblandt yngstemanden Otto på tre år, der er med for første gang. Vores børnebørn kommer fra vidt forskellige steder i landet, og vi samles her, når vi skal til musical. Vi er kommet år efter år, og det har vi gjort i 10 år nu – en hyggelig og skøn tradition. Det er fantastisk at komme ud og opleve kulturen sammen og vise børnene de historier, de kender fra bøger og film med en forestilling fremfor gennem en skærm.

En farverig og fortryllende fortælling
Fortællingen om drengen Topper, der savner sin far, tuller rundt i sommerferien og samler ting, der blandt andet kan imponere den søde pige Sille, men en dag finder en trylleblyant og med streger på tapetet hjemme i stuen vækker et næsehorn til live, kastede magi over efterårsmørket og indledte skolernes ferie på allerbedste vis.

Med en specialdesignet, stor og tapetgul Otto på scenen, 13 talentfulde skuespillere fra hele landet og masser af ny musik blev Ole Lund Kirkegaards farverige fortælling skildret med stor respekt for børnebogsklassikeren, der netop i år fylder 50.

Særligt Ottos magiske indtræden på scenen fik salen til at ruske og kaldte både latteren, begejstringen og de helt store smil frem. Men også Topper og Viggos mange opfindsomheder og forsøg på at fodre det kæmpestore savannedyr på anden sal fik publikum til at sidde helt ude på stolekanten.

På bedste musicalmanér indtog de medvirkende afslutningsvis scenen og fremførte den kendte titelsang ”Otto er et næsehorn. Ja, ja, ja”, hvilket blev kvitteret med lange og taktfaste klapsalver.

Otto er et tilløbsstykke
’Otto er et næsehorn’ er et trækplaster for både store og små, og interessen for familiemusicalen har i år været så stor, at der løbende er sat flere ekstra forestillinger i salg. Selvom flere forestillinger er meldt udsolgt eller har få billetter tilbage, er der stadig billetter at hente.

- Vi er meget taknemmelige over den enorme interesse for vores familiemusical igen i år, og vi er stolte over at kunne markere 50-års jubilæet for Ole Lund Kirkegaards fantastiske fortælling med en ny musicalversion samt et stærkt hold af skuespillere, der i dag leverede suverænt fra start til slut. ’Otto er et næsehorn’ er populær på tværs af generationer, og det kunne i den grad mærkes blandt publikum, hvor stemningen var høj. Nu glæder vi os til at tage imod flere familier i efterårsferien og senere i Aalborg, siger Rasmus Steenberg, der er projektleder i MCH Musical.

Næsehornskager, skattejagt og tegnekonkurrence
En time før forestillingen danner foyeren i kongrescentret ramme om et væld af aktiviteter og konkurrencer for hele familien. Her kan man gå på skattejagt, dekorere næsehornskager samt deltage i en tegnekonkurrence og vinde præmier fra blandt andre Nordisk Film, FC Midtjylland, Speed Stacks og MCH Musical.

’Otto er et næsehorn’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 15.-20. oktober, hvorefter musicalholdet drager mod Aalborg. Der er stadig få billetter at hente til musicalen i kongrescentret via mch.dk.


Se flere billeder