14-03-2017  - MCH PRESSE

Nyt, internationalt indendørsstævne for islandsheste får verdenspremiere i Herning

Nyt, internationalt indendørsstævne for islandsheste får verdenspremiere i Herning

Pressefoto.

Icehorse Festival bliver verdens første indendørs stævne for islandsheste. Arrangementet holdes for første gang 5.-8. april 2018 i MCH Messecenter Herning.

Det bliver nogle af verdens fineste islandske heste, der samles i Herning, når det første World Ranking List indendørs stævne afholdes i MCH Messecenter Herning 5.-8. april 2018.

Ryttere fra hele verden er inviteret, og der bliver plads til knap 3.000 tilskuere i Equsana Arena i Hal M i MCH Messecenter Herning, hvor en godkendt 250 meters ovalbane bliver sat op. Her rides der B-sportsklasser torsdag og fredag, mens de internationale topryttere i A-sportsklasserne dyster lørdag og søndag. Som tilskuer vil man kunne følge de dygtige sportsekvipager gennem udtagelserne og heppe med ved finalerne i weekenden. Op mod 400 ryttere har mulighed for at stille til start.

- Vi glæder os til at invitere hesteinteresserede indenfor til årets største, internationale islandshestefest. Det bliver første gang nogensinde, at man afholder et indendørs World Ranking-stævne, og vi er stolte over, at vi i samarbejde med arrangørerne Icehorse Festival og Islandshesteforeningen skal lægge rammerne for eventet Icehorse Festival, siger Anders Ladefoged Mortensen, Projektchef i MCH.
 

Avlsshow, workshops og shopping
Sideløbende med FEIF World Ranking-stævnet kan hesteinteresserede glæde sig til at gå på opdagelse i et 3.000 kvadratmeter stort messeområde, hvor udstillere tilbyder et bredt udvalg af gode tilbud med alt det nyeste inden for hestesporten.

Besøgende kan se frem til at opleve et sandt overflødighedshorn af oplevelser, hvor der blandt andet vil være foredrag og workshops med internationale hesteeksperter, ligesom man også kan opleve de flotte hingste og spændende avlsgårde, som viser deres bedste heste frem i avlsshowet.

Bag Icehorse Festival står tre værter med et stort hjerte for islandske heste og events: Rasmus Møller Jensen, Stine Sandahl og Lone Mølholm Bertelsen. Selvom stævnet er omdrejningspunktet, er det i lige så høj grad tanken bag Icehorse Festival at imødekomme og rumme bredden af udbuddet indenfor brug, hold og ridning af den islandske hest.

- Vi ønsker at gøre festivalen folkelig og rumme tilbud til hele spektret. Der skal være plads til alt, hvad der rører sig i islandshesteverdenen i dette overflødighedshorn, fortæller medarrangør Rasmus Møller Jensen.

Icehorse Festival samarbejder med Dansk Islandshesteforening, som glæder sig over at få fantastiske rammer til at kickstarte sit 50 års jubilæum med et brag til festivalen i april 2018.

Billetsalget starter i efteråret 2017.