26-04-2017  - MCH PRESSE

Optimismen prægede 2016 i MCH

Optimismen prægede 2016 i MCH

Forrest fra venstre: Adm. dir. i MCH A/S, Georg Sørensen, sammen med bestyrelsen: Sten Andersen (næst.fmd.), Emilia van Hauen, Peter Frahm (medarb. rep.) og bagerst fra venstre: Esben Amorsen (medarb. rep.), Lars Bay-Smidt og Poul Sand (best.fmd).

På årets generalforsamling i MCH A/S så koncernen tilbage på et godt messe-år med fremgang, flotte besøgstal og tilfredse kunder.

Tirsdag den 25. april afholdt MCH A/S den årlige, ordinære generalforsamling, hvor bestyrelsesformand Poul Sand i sin beretning så tilbage på et flot og begivenhedsrigt år i MCH A/S.

- 920.232 mennesker gæstede i 2016 vores fire lokationer. Året før havde vi besøgsrekord med 1 mio. gæster, hvoraf 105.000 var til VM i kvindehåndbold. En nedgang var derfor forventelig, men det er glædeligt, at den blev mindre end ventet, sagde Poul Sand.

Formanden glædede sig især over fremgang og optimisme på fagmesserne, som er MCH’s kerneforretning:

- 2016 var et rigtig godt messe-år med 24 procents fremgang til 398.000 gæster. Fagmessernes fremtid har været et særligt indsatsområde for os, og vi noterer med tilfredshed, at den indsats nu bærer frugt, sagde han.
 

Et kig ind i fremtiden
På generalforsamlingen præsenterede formanden også planerne for ”Fremtidens MCH”, et byggeprojekt som skal resultere i bedre og flottere faciliteter i og omkring MCH. Han rettede i den forbindelse en stor tak til Realdania og Herning Kommune, som støtter projektet med henholdsvis 150 mio. kr. og 50 mio. kr.

- Det er helt centralt for MCH, at vores kunder, gæster og samarbejdspartnere også i fremtiden får den bedst mulige oplevelse, når de besøger os. Det vindende bud fra C.C. Contractor er en flot og gennemtænkt helhedsplan, som skal løfte hele området og være med til at fastholde MCH som et dynamisk kraftcenter i regionen, sagde Poul Sand.

Første fase af byggeriet, som primært omfatter ankomstområdet til Jyske Bank Boxen og hal K, L og M, skal stå klar til VM i ishockey i maj 2018.
 

Positive toner fra MCH
Administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, fremlagde på generalforsamlingen årets økonomiske resultat. Den samlede omsætning steg med 21 mio. til 305 mio. kroner, og resultatet før skat blev 1.010.000 kroner.

- Vi arbejder til stadighed på at optimere vores forretning, så vi i endnu højere grad kan sikre, at vores faciliteter og medarbejdere fortsat kan præstere på allerhøjeste niveau. Det er derfor glædeligt, at vi nu kan se fremgang på messeforretningen, både på omsætningen og udstiller- og besøgstilfredsheden, sagde Georg Sørensen, som for syvende år i træk kunne fremlægge et positivt resultat.

Både Georg Sørensen og Poul Sand understregede, at selvom det økonomiske resultat er vigtigt, så er MCH’s positive aftryk på omverdenen også et afgørende succeskriterium:

- I alt har vi i 2016 udbetalt 118 mio. kr. i direkte lønninger. Derudover bidrager både vi og i høj grad vore gæster positivt med indkøb, overnatninger, restaurantbesøg og forbrug i øvrigt i landsdelen. I MCH glæder vi os over at bidrage positivt med oplevelser, omtale og omsætning for byen, kommunen, regionen og Danmark, sagde Georg Sørensen. 

I 2016 støttede MCH det lokale idræts- og foreningsliv med over én million kroner via aflønning til foreninger, der til gengæld stiller arbejdskraft til rådighed til arrangementer i MCH.

- Vore engagerede medarbejdere gør sig dagligt umage med, at vores gæster har den bedste oplevelse, når de besøger MCH. Vi siger tusind tak til vores mange trofaste kunder og meget dedikerede samarbejdspartnere og naturligvis til de flere end 920.000 gæster for et rigtigt godt år 2016, sagde Georg Sørensen og glædede sig bl.a. over, at 2017 er kommet godt i gang med 10 messer på 2½ måned.

I forbindelse med generalforsamlingen var både formand Poul Sand og bestyrelsesmedlem Lars Bay-Smidt begge på valg. De opnåede begge genvalg. 

 

Highlights fra 2016:

 

 • Årets bedst besøgte messe var Ferie for Alle med knap 62.000 gæster.
 • Formland-messen oplevede igen fremgang i både forårs- og efterårsudgaven, hvad angår både besøgende og udstillere.
 • Forårets Foodexpo blev åbnet af den nyudnævnte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Messen bød på fremgang – og mærkbar optimisme i branchen.
 • FoodTech blev åbnet af H.K.H. Prins Joachim, og også messen for fødevareteknologi oplevede vækst og ros fra både udstillere og besøgende.
 • Årets to Outlet-Messer samlede i alt små 34.000 købeglade gæster.
 • Besøgende og udstillere meldte om god stemning og stor tilfredshed på den 40. udgave af Agromek. Mange udstillere fik nye kunder, og messen bar præg af en stigende optimisme inden for landbruget.
 • 2016 bød på flotte og mindeværdige koncerter i Jyske Bank Boxen med blandt andre den legendariske sir Paul McCartney, Grammy Award-vindende Adele, Volbeat og Red Hot Chili Peppers.
 • Musicalen Hairspray begejstrede over 17.000 gæster over fem dage i maj.
 • Flere end 3.000 mennesker havde en fantastisk fest i Jyske Bank Boxen til ”Danmarks Største Halbal” med god mad, musik og masser af dans. Succesen gentages til oktober, igen med Stig & Vennerne samt Kandis.
 • I april kvalificerede de danske håndboldherrer sig til OL i Rio, hvor de senere vandt guld, og i oktober tog de danske mestre fra BSV mod PSG med bl.a. Mikkel Hansen i Champions League. Det hele foregik i Jyske Bank Boxen.
 • For første gang kunne MCH præsentere Dansk Varmblods hingstekåring og Gallashow i Jyske Bank Boxen.
 • Tre politiske landsmøder fandt i efteråret sted i MCH Herning Kongrescenter. Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti holdt deres landsmøder i MCH Herning Kongrescenter.
 • Fester afholdt af blandt andre Bestseller, Siemens, HTH og KVIK bidrog også positivt til årets besøgstal sammen med flere møder, konferencer og kongresser, bl.a. Svinekongressen, Plantekongressen og Kvægkongressen samt EHEDG – den store internationale konference, der blev afholdt sammen med Foodtech.
 • Flere end 13.000 gæster oplevede MCH’s egenproducerede musical Shrek i Kongrescentret.
 • I 2016 blev der afholdt 364 arrangementer i MCH.