03-03-2022  - MCH Presse

Politisk fokus på esport: Højaktuel debat fortsætter på Gamebox Festival

Politisk fokus på esport: Højaktuel debat fortsætter på Gamebox Festival

Der skal bygges bro mellem generationer, når det kommer til esport og gaming, som netop nu er på den politiske dagsorden på Christiansborg. De højaktuelle debatter fortsætter til april på Danmarks største esport- og gamingevent, Gamebox Festival, der blandt andet vil uddanne forældre i en for mange ukendt verden.

Forældre kan få en grundig indkøring i gamingkulturen, lærere kan blive klogere på gaming som sportsgren, og entusiaster såvel som nybegyndere kan møde de store profiler, prøve kræfter med gamingdisciplinen og få fingrene i det nyeste udstyr, når MCH Messecenter Herning 22.-24. april 2022 åbner dørene til Danmarks største esport- og gamingevent: Gamebox Festival.

Emnet er i denne tid højaktuelt og på dagsorden på Christiansborg, hvor Kulturudvalget onsdag 2. marts afholdt åben høring. Formålet var at "få belyst potentialer og udfordringer ved den hastigt voksende fritidsaktivitet og sportsgren for unge". Blandt talerne ved onsdagens høring var direktør i Esport Danmark Rico Corneliussen, der glæder sig over det politiske fokus.

- Det er utrolig positivt, at der er så stor opmærksomhed om esporten. Det er også nødvendigt, hvis vi skal sikre de bedst mulige rammer for, at klubber og foreninger kan skabe sunde fællesskaber for de mange unge, der i disse år strømmer til. Det er vigtigt, at vi får uddannet trænere, opbygget endnu flere gode foreninger og skabt klare retningslinjer, så forældrene kan føle sig helt trygge ved, at deres børn faktisk er en del af nogle positive, sjove og lærerige miljøer, når de dyrker esport, siger Rico Corneliussen.

Et enormt vidensgab mellem børn og voksne
Det er ikke kun politikerne, der efterlyser viden på området. Også de voksne, der er en del af de unge gamere og esportsudøveres netværk, har brug for et dybere kendskab. Det fortæller projektleder og esportsekspert hos Center for Ungdomsstudier (CUR) Asbjørn Badsberg Jensen, der ved høringen præsenterede rapporten "Rundt om esport og gaming - et drenge-, pige- og forældreperspektiv".

- Gaming er et område, der er vokset - og fortsat vokser - støt på både verdensplan og i Danmark. Nationalt har vi over 200 esportsforeninger rettet mod børn og unge, ligesom både efterskoler, ungdomsskoler og fritidsklubber arbejder med esport, således at det i dag er ved at være på niveau med øvrige fritidsaktiviteter, forklarer Asbjørn Badsberg Jensen og fortsætter:

- Det er desværre ikke ensbetydende med, at forældre til gamere har samme opfattelse. Tværtimod er det ofte ukendt og derfor også utrygt land for de generationer, der ikke er vokset op med det virtuelle som samværsform. Så grundlæggende er der et enormt vidensgab, og derfor er vi utrolig begejstrede for, at Gamebox Festival tager det initiativ på sig at lægge en faglighed ned over og udbrede kendskabet til gaming og dens mange potentialer for de unge. Jeg anser det som en naturlig udvikling for et så udbredt og voksende fænomen, og Gamebox Festival kan absolut være med til at rykke på noget for hele industrien, fastslår han.

Et tætpakket og lærerigt foredragsprogram
Gamebox Festival byder på en lang foredragsrække med aktører fra hele branchen. Programmet er delt op i tre overordnede spor: 'Forældreskolen', 'Gamerkultur og fællesskaber' og 'Mennesker i gaming', der henholdsvis vil uddanne forældre og skabe en bro mellem generationerne, give et indblik i elitekultur, subkulturer, fællesskaber og foreninger samt præsentere nogle af de største personligheder fra gamingverdenen.

- Vi ser frem til at samle hele gamingbranchen under ét tag og skabe mulighed for at forsætte debatterne, der er indledt på Kulturudvalgets høring. Vi glæder os over at kunne facilitere et bredt foredrags- og aktivitetsprogram, der kan klæde såvel gamere som netværk på med den nyeste viden fra etablerede aktører i industrien, lyder det fra Nikolaj Pagh, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Gamebox Festival breder sig 30.000 kvadratmeter og arrangeres af MCH i samarbejde med de to main partners Jyske Bank og Elgiganten samt supporting partners DGI, DIF, Esport Danmark, Astralis, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, HLTV og NetParty Herning.