14-10-2023  - MCH Presse

Populær Pippi-premiere for udsolgt sal i Herning

Populær Pippi-premiere for udsolgt sal i Herning

I en strålende og farverig kulisse blev den folkekære fortælling om verdens stærkeste pige, Pippi Langstrømpe, vakt til live for en udsolgt sal. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Store såvel som små blev lørdag eftermiddag underholdt af fortællingen om verdens stærkeste pige, da premieren på musicalen ’Pippi’ spillede for en fyldt sal i MCH Herning Kongrescenter.

Skolernes efterårsferie blev lørdag 14. oktober indledt med sang, dans, spas, kække bemærkninger og kærlige drillerier, da musicalen ’Pippi’ havde premiere i MCH Herning Kongrescenter. Både børn og voksne lod sig rive med af den elskede Astrid Lindgren-fortælling om den drilske og idérige rødhårede heltinde, der udspillede sig for en fyldt teatersal i Herning.

Humoristisk og hjertevarm fortælling
Hovedrolleindehaveren Alberte Linea Borup indtog scenen på ægte Pippi-manér: med et glimt i øjet, fyldt med gode idéer og masser af røverhistorier at fortælle. Med vennerne Tommy og Annika, hesten Lille Gubben og aben Hr. Nilsson lavede Pippi sjov, ballade og gode gerninger - blandt andet i og omkring det karakteristiske gule hus Villa Villekulla.

På de skrå brædder i Herning indtrådte også tyveknægtene Blom og Dunder-Karlsson, betjentene Kling og Klang, Pippis far Kaptajn Langstrømpe, fornemme Frk. Prysselius, et hold sippede tanter og endnu flere til. Lattermusklerne blev i den grad aktiveret under premiereforestillingen hos børn såvel som forældre og bedsteforældre. Publikum selv blev også aktiveret og inddraget, da teatersalen blev forvandlet til en cirkusmanege, hvor Pippi, Tommy og Annika og alle de andre tog plads blandt publikum på de grønne sæder, imens Stærke Adolf og Cirkusdirektøren havde deres hyr med at holde Pippi fra manegen.

Musicaltraditionen tro samlede alle medvirkende sig afslutningsvist til den iørefaldende melodi ’Kald mig Pippi’, som blev efterfulgt af klapsalver og store smil. Skuespillerinden bag forestillingens hovedkarakter Alberte Linea Borup strålede efter den vellykkede premiere:

- Vi kunne virkelig mærke publikums mange reaktioner, deres grin og sjove kommentarer - især børnenes selvfølgelig. De var bare med os hele vejen. Det er derfor, jeg elsker at lave børneteater. 

Udsolgt til sidste sæde
Interessen for fortællingen om den rødhårede heltinde har vist sig at være ganske stor. På trods af flere ekstra forestillinger spiller musicalholdet til hver forestilling i MCH Herning Kongrescenter for en komplet fyldt teatersal, hvor der i spilleperioden forventes cirka 5500 publikummer.

Vi kniber os selv i armen over den store interesse for at opleve vores populære familieforestillinger. Det er tydeligvis blevet en stærk tradition for mange familier, og vi er glade for endnu engang at levere en god oplevelse for alle aldre – og stemningen i salen taler vist for sig selv, siger Rasmus Steenberg, projektleder og kapelmester i MCH Musical.

En times tid inden forestillingen var foyeren samlingspunkt for hyggelige aktiviteter for hele familien, ligesom den vil være i hele spilleperioden i MCH Herning Kongrescenter. Her kan børn blandt andet pynte Pippi-kager, gå på skattejagt, deltage i tegnekonkurrencer og erhverve sig en Pippi-paryk.

Familiemusicalen om Pippi Langstrømpe spiller i Herning frem til 19. oktober, hvorefter musicalholdet rykker videre til Aalborg og Ringsted. Sammenlagt forventes forestilling at spille for omkring 10.000 tilskuere på tværs af landet.


Se flere billeder