07-10-2016  - MCH PRESSE/Maria Lange

Premiere: Shrek charmerede både børn og voksne

Premiere: Shrek charmerede både børn og voksne

Der var stående klapsalver fra publikum efter premieren på Shrek i MCH Herning Kongrescenter. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Det elskede familieeventyr om trolden Shrek tog publikum med storm, da der torsdag aften var premiere på den eventyrlige og sjove musical.

SKUESPILLERE

Shrek: Jesper Sindberg
Prinsesse Fiona: Anne-Sophie Jansfort
Æsel: Henrik Gantzel
Grev Farquaad: Kim Brandt
Pinocchio: Kasper Nørgaard

BAG SCENEN

Instruktør: Kim Harris
Kapelmester og korleder: Rasmus Steenberg
Scenograf: Per Steenberg
Koreograf: Susanne Nielsen
Kostumier: Leila Steenberg

Seks meter høje træer, et blomsterbed der automatisk visner, når Shrek prutter, og en ni meter lang drage var blot et par af de fabelagtige rekvisitter, som en fyldt teatersal kunne grine og måbe over, da de torsdag aften var til premieren på MCH’s egenproducerede musical ’Shrek – The Musical’.

Sammen med en perlerække af skønne sange kunne publikum nyde historien om den på én gang ucharmerende og elskelige grønne trold Shrek, som nyder ensomheden i sin sump, da en flok eventyrfigurer invaderer sumpen, fordi den onde grev Farquaad har forvist dem fra riget Duloc. Selvsamme greve har udset sig den smukke prinsesse Fiona som sin brud, og han sender derfor Shrek af sted for at redde den smukke prinsesse fra den drage, der holder hende fanget i et tårn. Shrek gør det ikke uden protest, men med udsigt til at få skødet på sin sump, igangsætter han en redningsaktion, der, inden han ved af det, ændrer hans syn på venskab, fællesskab og kærlighed. En historie både børn og voksne elsker:

- Det er en super forestilling. Vi var tre generationer af sted i aften, og vi følte os alle underholdt. Børnene var helt opslugte, fortalte Marie Jeppesen, der var til premieren med sine børn Sander og Emma på tre og seks år samt børnenes onkler, tanter og bedsteforældre.           
               

Shrek giver ondt i lattermusklerne
’Shrek – The Musical’ er baseret på den populære og elskede DreamWorks-animationsfilm ’Shrek’ fra 2001 og William Steigs bog ’Shrek!’ fra 1990. Præcist som i originalen er musicalen spækket med humor for både børn og voksne, og i den danske oversættelse er der sågar blevet plads til flere henvisninger til både lokale fodboldtalenter, danske sangklassikere og Louis Nielsen-reklamer, mens Shrek, Fiona og Æsel bøvser og prutter sig igennem forestillingen på den mest charmerende facon.

Hele herligheden bliver vakt til live i musical-form af 35 skuespillere, der udfylder 80 funktioner, når de træder op på de skrå brædder. Jesper Sindberg ses i rollen som Shrek, Henrik Gantzel spiller det nævenyttige Æsel, Kim Brandt spenderer hele forestillingen på knæ som grev Farquaad og Anne-Sophie Jansfort har rollen som den smukke prinsesse Fiona.

Det hele akkompagneres af et 10-mands orkester, der leverer live-musik i form af både sjælere og mere rockede uptempo-numre.

I alt 120 musikere, skuespillere og scenefolk er med til at skabe ’Shrek – The Musical’, som er nummer 36 i rækken af MCH’s egenproduktioner.
 

Fem stjerner til Shrek
Til premiereaftenen var Herning Folkeblads anmelder Carsten Gjerløv også til stede i salen med sin 9-årige datter, og også her er der stor begejstring for den grønne trold, der får fem stjerner fra anmelderen.

- En stort opsat iscenesættelse af det computeranimerede tegneserieunivers Shrek har fundet vej til Herning i udgaven SHREK THE MUSICAL. Det er blevet til en kulørt og musikalsk underholdningsblæsebælg, der med godt tempo og velsmurte sceneskift bevægede sig sikkert gennem den efterhånden ganske velkendte, men stadigt originale fortælling, om Shrek, Æsel og Fionas første eventyr i Landet Duloc, skriver Herning Folkeblad og slutter:

- Det var en herlig og underholdende aften, at tilbringe blandt holdet bag Shrek The Musical i MCH Kongrescenter. En fornøjelse var det også, at jeg på vejen hjem med min medbragte ni-årige datter mest af alt talte en hel del om ham Grev Farquaad.

Flere end 11.000 har allerede sikret sig billet til musicalen, som spiller 6.-21. oktober i MCH Herning Kongrescenter. Billetter kan købes via mch.dk eller på billetkontoret i MCH Herning Kongrescenter. 


Se flere billeder