14-08-2022  - MCH Presse

Punktum for VM-fest: Danskerne i hopla på hjemmebane i Herning

Punktum for VM-fest: Danskerne i hopla på hjemmebane i Herning

VM i ridesport 2022 fandt sted 6.-14. august i og omkring MCH's faciliteter, heriblandt i Jyske Bank Boxen, på MCH Arena (Stutteri Ask Stadium) samt på et til lejligheden bygget stadion, BB Horse Arena. Foto: MCH/Lars Møller

Efter ni dage med medrivende mesterskabsstemning og store sportslige præstationer har VM i ridesport 2022 søndag nået sin ende. Den danske VM-venue høster stor ros – det samme gør de danske ryttere, som dominerer medaljestatistikken på hjemmebanen i Herning.

DANSK MEDALJEOVERSIGT

Guld

  • Holddressur: Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth, Nanne Merrald Rasmussen og Daniel Bachmann Andersen
  • Paradressur (grad ll), individuel: Katrine Kristensen
  • Paradressur (grad ll), individuel freestyle: Katrine Kristensen
  • Paradressur (grad lll), individuel: Tobias Thorning Jørgensen
  • Paradressur (grad lll), individuel freestyle: Tobias Thorning Jørgensen

Sølv

  • Dressur, Grand Prix Special: Cathrine Laudrup-Dufour
  • Dressur, Grand Prix Freestyle: Cathrine Laudrup-Dufour
  • Voltigering for hold: Helena Nagel-Harvig, Helena Sjøgren, Anna Lawaetz, Sheena Bendixen, Nanna Trab Christensen og Esther Rasmussen
  • Paradressur for hold: Karla Dyhm-Junge, Tobias Thorning Jørgensen, Nicole Johnson og Katrine Kristensen

Bronze

  • Voltigering: Sheena Bendixen

Den sidste startklokke har lydt til det største ridesportevent nogensinde på dansk jord. VM i ridesport 2022 har søndag skridtet af, efter 950 ryttere og voltigører fra 50 nationer siden 6. august har kæmpet om hæder og medaljer i de fire VM-discipliner springning, dressur, paradressur og voltigering.

Klædt i lilla har Herning og MCH igennem ni dage summet af mesterskabsstemning med madboder, livemusik, storskærmsarrangementer, udstillere og underholdning for alle aldre. Samtidig har de store sportslige præstationer stået i kø i en ekstatisk kulisse, der i særdeleshed har været et verdensmesterskab værdig. Det mener FEI-præsident og IOC-medlem Ingmar De Vos:

- Atmosfæren på stadion har været elektrisk, og fansene, der har deltaget i stort antal for at støtte deres helte, har spillet en hovedrolle i fortællingen om Herning2022. At hele byen har emmet af liv og fejret dette store mesterskab har været fantastisk, udtaler præsidenten, der slår fast, at Herning er blevet sat på verdenskortet:

- Ser man på VM-pladsen som helhed, er det en fantastisk venue for fremtidige mesterskaber. Vi har haft et imponerende mesterskab med storslået sport, en perfekt venue og fremragende atleter – og også rigtig gode resultater for de danske hold, siger han og fremhæver fejringen af det danske dressurlandsholds guldmedalje som et af mesterskabernes højdepunkter.

Ros til dansk medaljehøst og hjemmebane
De danske ryttere har i dén grad været i hopla på hjemmebanen i Herning, hvor Danmark står tilbage som verdensmesterskabets nr. 1 i medaljestatistikken. Fem guldmedaljer, fire sølvmedaljer og en bronzemedalje har atleternes flotte præstationer kastet af sig, og de skriver sig dermed ind i historiebøgerne, da Danmark således er den mest vindende nation under VM.

Den danske hjemmebane høster stor beundring fra den tidligere danske dressurlandstræner prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein Berlebug, der er personlig træner for dressurrytterne Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen.

- Stemningen har været fantastisk, og hele setuppet er bare virkelig flot lavet. At have et mesterskab på hjemmebane betyder mere, end man kan forestille sig. At du repræsenterer dit land i dit eget land og ved, at du har publikum bag dig, er helt fantastisk. Jeg har været til alle verdensmesterskaber siden 1990 som tilskuer, deltager og træner, og det her er helt klart indtil nu det bedste VM, jeg har været til, udtaler prinsessen.

Også VM-selskabets direktør Casper Cassøe roser hjemmebanen og de danske præstationer.

- Det er fuldstændig sindssygt, og det tror jeg, vi skal takke vores fantastiske publikum for. Opbakningen og hjemmebanen har givet en stor afsmitning. At vi, lille Danmark, pludselig skal høste flest medaljer, er helt ubegribeligt, lyder det fra direktøren.

MCH: Tak og tillykke
Hos MCH A/S glæder administrerende direktør Georg Sørensen sig over et veloverstået verdensmesterskab, og han sender både tak og tillykke afsted mod arrangører og deltagere.

- Jeg ønsker FEI, Dansk Ride Forbund, VM-selskabet, Sport Event Danmark og Herning Kommune tillykke med arrangementet. Samtidig skal der lyde en hjertelig tak for den store tillid, vi er blevet vist som venue for verdensmesterskabet. En tillid, som har givet os mulighed for at dyrke vores passion i MCH for det personlige værtskab, siger han og fortsætter:

- Det har derfor været en fornøjelse at have besøg fra hele verden, og hermed en stor tak til de mange passionerede deltagere, hjælpere, officials, pressefolk og titusindvis af hestekyndige gæster for at have skabt den helt særlige mesterskabsstemning. Og naturligvis også et stort tillykke til både deltagerne og dansk ridesport med de imponerende mange danske medaljer.

 

Yderligere citater fra arrangører, aktører og organisationer bag VM i ridesport 2022 viderebragt på vegne af VM-selskabet:

H.K.H. Prinsesse Benedikte, protektor for ECCO FEI World Championships Herning 
- Et storslået arrangement og rent sportsligt har det været helt forrygende. Det gør ikke glæden mindre, at vi som danskere har vundet så mange medaljer. For sportens skyld er dette en gave. Det har været et utroligt velarrangeret verdensmesterskab. Alt er gået op i en højere enhed, og det skyldes ikke mindst ledelsen og de hundredvis af frivillige.

Dansk Ride Forbund, formand, Ulf Helgstrand
- Når knap fire års forberedelse ender med en kæmpe succes, er det svært at få armene ned. Det er et bevis på, at hvis man tænker stort, kan det blive stort. Selve afviklingen roses globalt til skyerne, og når vi oveni opnår topresultater med gedigen medaljeregn på hjemmebane, går alt bare op i en højere enhed. Herudover glæder det mig, at også bredden i dansk ridesport har kunnet få deres egen oplevelse for livet i forbindelse VM. Gennem det seneste år har D- og E-ryttere landet over nemlig konkurreret på tværs af discipliner i den store holdturnering i håbet om at kvalificere sig til finalen under VM, og sikke en fornøjelse det har været at være vidne. 

Sport Event Denmark, direktør, Lars Lundov
- 'WOW' er nok det mest dækkende ord. VM i ridesport bød på det vel nok mest omfangsrige, detaljeorienterede og professionelle event-set-up til dato set ved et mesterskab i Danmark. Simpelthen eventhåndværk i verdensklasse, og en stor tak til alle, der har knoklet med at skabe disse fantastiske rammer. Læg dertil den historiske, danske medaljeregn i både dressur, paradressur og voltigering. Der har således været sport på højeste niveau, fulde huse og massiv direkte tv-dækning.

Herning Kommune, borgmester, Dorthe West
- I Herning Kommune er vi enormt stolte af at have været værter for verdensmesterskaberne i fire af ridesportens discipliner, hvoraf tre endda er på det olympiske program. At afholde et VM i denne her størrelsesorden er ikke hverdagskost for et lille land som Danmark. Og med alle de danske medaljer af både gulv, sølv og bronze er det bare gået over al forventning.

- Bæredygtighed er en vigtig dagsorden i Herning Kommune, så jeg er især glad for, at det er lykkedes så godt at afholde et VM med masser af bæredygtige initiativer og klimavenlige løsninger, så der bliver kompenseret for CO2-udledningen. For eksempel har vi i Herning Kommune fået VM-Skoven, som bliver et levende og voksende eftermæle fra VM. Skoven bliver en folkeskov og kommer til at øge biodiversiteten, samtidig med at den vil binde store mængder af CO2 i dette århundrede. Det tårnhøje grønne ambitionsniveau bag VM er et fantastisk eksempel på, at Herning som eventby er ”Big enough to matter – small enough to care.”

FEI, Internationale rideforbund, FEI-præsident (og IOC-medlem), Ingmar de Vos
- We have experienced two weeks of incredible sport in four disciplines at the ECCO FEI World Championships 2022, where the level of Event management from the Organising Committee in Herning has been nothing short of impressive.

- The atmosphere in the stadium has been electric and the fans who came in large numbers to support their heroes, have played a starring role in the Herning2022 story.

- These multi-disciplinary World Championships have demonstrated that a cost-effective and sustainable Event can be successfully staged when every effort is made to bring National Federations, governments, host cities and local communities into the process. The Organisers have worked hard to create a far reaching legacy for these World Championships, and have definitely put Herning on the map.

VM-selskabet, arrangører, Jens Trabjerg og Casper Cassøe
- Vi drømte om, at folk skulle syntes, der var godt at være i Herning. At rytterne skulle opleve, at vi havde gjort noget ekstra for dem og deres heste. Og mange har givet udtryk for netop det. Jeg er glad og stolt over, vi har formået at lave et set-up, hvor ryttere og heste i alle fire discipliner har formået at give os den mest sindssyge, flotte sport. Vores idéer har vist sig at holde stik, og jeg har oplevet stor tilfredshed med arrangementet fra repræsentanter for mange nationer, som har været glade for at have været en del af Herning2022. Det, jeg har hørt mest under VM, er, at vi har haft dygtige, smilende frivillige. Og ud over alt det arbejde, de har lavet for os, og de har virkelig knoklet, skal de have tak for at give vores gæster den oplevelse. Den sportslige afvikling var i verdensklasse, og den professionelle hjælp fra FEI, Sport Event Denmark, Herning Kommune og Dansk Ride Forbund har haft uvurderlig betydning for afviklingen.

Se pressemeddelelsen fra VM-selskabet i sin fulde længde her.


Se flere billeder