28-03-2023  - MCH Presse

Queen-musical med stjernedrys og lokale kreationer er parat til at rocke Herning

Queen-musical med stjernedrys og lokale kreationer er parat til at rocke Herning

Karoline Toksvig, Teit Samsø og Anders Blichfeldt er tre af forestillingens i alt syv hovedroller. Foto: Mingo

Den har begejstret hele verden. Fra 31. marts - 23. april spiller den i MCH Herning Kongrescenter. Queen-musicalen 'We Will Rock You' byder publikum på et storstilet rockbrag.

Kampen for frihed og rockmusik

Fortællingen i musicalen ’We Will Rock You’ foregår i en fjern fremtid på den utopiske iPlanet, hvor magthaverne har taget kontrollen over menneskeheden og med hård hånd styrer alt. Alle er ensrettet, og rockmusikken er forbudt og glemt. En lille gruppe rebeller, ’The Bohemians’, gør oprør mod kontrolsamfundet og dets ledere. De kæmper for at genoprette ytrings- og tankefrihed samt retten til at klæde sig og lytte til den musik, som man vil.

Knivskarpe sangere og dansere. 800 kostumedele. Fedt lysshow. Ditto scenografi. Superstærke og landskendte solister. Nogle af rockhistoriens største hits. Alt og alle er parat til at begejstre publikum med MCH's egenproduktion af verdenssuccessen, Queen-musicalen 'We Will Rock You', når den har premiere i MCH Herning Kongrescenter 31. marts. Noget, man virkelig har glædet sig til i MCH:

- Netop denne musical markerer et stort comeback for vores egenproduktioner, som desværre har været lukket ned af en verdensomspændende coronapandemi. Hvad er så mere rigtigt end at genstarte med en verdensomspændende musical-succes, lyder det fra Rasmus Kragh Hansen, kulturchef i MCH.

Musicalen 'We Will Rock You', der har gået sin sejrsgang over hele kloden de sidste 20 år, er skrevet af den britiske komiker og forfatter Ben Elton og baseret på det britiske rockband Queens største hits.

I en af hovedrollerne finder man sangeren Anders Blichfeldt, som får sin musicaldebut i Herning, som han efterhånden kender ret godt efter sine mange koncerter i byen og gennem sit smykkesamarbejde med lokale Christina Watches. Nu glæder han sig til for første gang at spille musical.

- Jeg har brugt et helt fantastisk liv på scenen, hvor jeg selv har bestemt, hvor og hvordan jeg skal stå, og hvad jeg skal synge. Det er helt modsat, når der spilles musical, men lige så fantastisk, siger han og tilføjer:

- Der er simpelthen tale om en spektakulær forestilling, hvor lyd, lys, musik og skuespil går op i en højere enhed. Der er ikke sparet på noget. Og den store holdånd, der opleves her i Herning, er ikke mindre end unik, lyder det fra Anders Blichfeldt, som mange kender fra bandet Big Fat Snake.

Masser af kreative og lokale indslag i Hernings musical
Mange lokale har sat og sætter deres fingeraftryk på opførelsen af forestillingen. 12 elever og to lærere fra Herningsholm Erhvervsskole har bygget stort set al scenografien. Det er første gang, MCH Musical har haft et samarbejde med skolen, og det betyder noget helt særligt, for i MCH er det vigtigt, at egenproduktionen er noget, Herning skaber sammen.

- Det skal være Hernings musical. Det var fedt, at Herningsholm Erhvervsskole ville lege med. De var meget engagerede i opgaven og har leveret et rigtig flot produkt til os, som vist også var en spændende og anderledes udfordring for dem, fortæller en begejstret projektleder og kapelmester i MCH Musical, Rasmus Steenberg.

På de skrå brædder finder man også herningensisk islæt, heriblandt kontorelev Trine Skovbjerg, som har været med i egenproduktionerne siden 2002. Også Keld Nielsen, der til daglig er konsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, har tidligere optrådt i MCH's egenproduktioner, ligesom Martin Brincker, der er maler, har medvirket i både 'Shrek', 'Les Miserables' og 'Evita'. To herningensiske debutanter i MCH Musical er også på rollelisten, nemlig Sebastian Birkmose, der til daglig går på Herning Gymnasium og synger i Herning Kirkes Drengekor, og Line Poulsgaard, som er psykolog for Veterancenteret.

Også bag scenen er der et solidt Herning-præg. De 30 teknikere, sminkører og syersker kommer fortrinsvis fra hedens hovedstad, og de har lagt mange timer i at få forestillingen til at shine. Nok er disse medvirkende usynlige for publikum, men deres indsats er synlig for alle.

Alle de mange detaljer går op i en højere enhed, lyder det fra den forventningsfulde projektleder og kapelmester, Rasmus Steenberg:

- Det går mere og mere op for os, at det er en stor forestilling på alle parametre. Både hvad angår musikken, lyset, scenografien og kostumerne ligger 'We Will Rock You' i den øverste liga af musicals. Det er en af de allerstørste, vi har lavet. Og vi har et knivskarpt ensemble, der har arbejdet siden nytår med dans og kor. Vi har udsat dem for en del fysisk træning, for det er en forestilling, der kræver fysisk overskud, så de er klar, siger han.

'We Will Rock You' spiller i perioden 31. marts - 23. april i MCH Herning Kongrescenter. Læs mere om musicalen her