01-05-2023  - MCH Presse

Queen-musicalen ‘We Will Rock You’ blev et rockhit

Queen-musicalen ‘We Will Rock You’ blev et rockhit

Anders Blichfeldt, Teit Samsø og Karoline Toksvig var blandt forestillingens i alt syv hovedroller. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Det blev til et storslået brag af en musicaloplevelse, da 'We Will Rock You' rundede spilleperioden af i MCH Herning Kongrescenter lørdag 29. april. Siden premieren 31. marts har musicalfavoritten underholdt og begejstret 16.100 gæster.

Lørdag 29. april gik tæppet for sidste gang til MCH's egenproduktion af Queen-musicalen 'We Will Rock You', der i løbet af april aften efter aften har spillet i MCH Herning Kongrescenter. Forestillingens fængende fortælling, spektakulære scenografi og nostalgiske kæmpehits har imponeret både anmeldere og publikum.

- Med glæde, charme, musikalitet og nærvær leverede det samlede MCH-hold en ualmindelig sexet og sjov udgave af Ben Eltons legendariske musical, proppet med Queens udødelige klassikere. Bedre kunne det simpelthen ikke gøres.

Sådan lød dommen fra Herning Folkeblad, der gav forestillingen 6 ud af 6 stjerner. I samme stil kaldte Kulturtid musicaloplevelsen for "et brag af en præstation og sammen med flotte kostumer og en fantastisk og velfungerende scenografi, er der ikke et øje tørt" og kvitterede med 5 ud af 6 stjerner.

Også publikumsreaktionerne berettede om en fascination af den dystopiske fortælling: "Fængende, fascinerende og meget professionelt", "helt fantastisk - på grund af energien, musikken og skuespillernes entusiastiske tilgang og engagement", "jeg er helt høj - det var lige efter forventningerne". I alt lagde 16.100 publikummer vejen forbi MCH Herning Kongrescenter for at opleve musicalen.

Legendarisk rockforestilling
Den verdensberømte Queen-musical er oprindeligt skrevet af den britiske komiker og forfatter Ben Elton, som har baseret fortællingen på det britiske rockbands største hits. Siden 2002 har musicalen kunne opleves kloden rundt og har spillet for 20 millioner mennesker.

MCH's egenproduktion af musicalen i 2023 blev oversat af intet mindre end den folkekære komiker Lars Hjortshøj, mens instruktør Jens Frausing har stået i spidsen for de omtrent 70 medvirkende og frivillige, der har vækket nogle af rockhistoriens allerstørste hits til live. Det er da også en taknemmelig kapelmester og projektleder i MCH Rasmus Steenberg, der fortæller:

- 'We Will Rock You' har indfriet alle vores store forventninger. Mange og glade gæster, gode anmeldelser og et forrygende spilleforløb med engelske tilstande i salen. Forestillingen har krævet, at alle skulle levere deres allerbedste, og der er virkelig løbet mange ekstra meter, så vi skylder alle involverede en stor tak for at have genrejst egenproduktionen.

Næste egenproducerede musical i MCH Herning Kongrescenter bliver børneklassikeren 'Pippi Langstrømpe' af Astrid Lindgren, der spilles op til skolernes efterårsferie med start 14. oktober. Du kan læse mere her


Se flere billeder