06-06-2024  - MCH Presse

Ridesport i verdensklasse i Herning

Ridesport i verdensklasse i Herning

Foto: MCH/Theis Poulsen.

World Cup Herning er igen i år på plads i Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning med et udvidet program og masser af spændende sport, herunder 3-stjernet springning.

Nu kan alle ridesportsentusiaster begynde at glæde sig til uge 42, nærmere bestemt 16.–20. oktober, hvor MCH A/S igen huser den danske afdeling af FEI Dressage World Cup™. Der bliver således international springning og dressur i Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M, og arrangørerne anført af Casper Cassøe Krüth har løftet stævnet til nye højder med et program, der vil tiltrække både internationale profiler og den hjemlige elite.

World Cup i Jyske Bank Boxen fredag og lørdag
Det er 18. gang, at en afdeling af den prestigefyldte World Cup finder sted på dansk grund, og publikum og ryttere får altså igen muligheden for at opleve verdensklasse-dressur på hjemmebanen i Herning.

Programmet bliver sammensat, så FEI Dressage World CupTM Grand Prix bliver afviklet fredag aften i Jyske Bank Boxen, og World Cup-konkurrencen kulminerer med den afgørende Grand Prix kür lørdag eftermiddag.

- Det er vigtigt for os, at så mange publikummer som muligt vil komme til Herning for at opleve nogle af verdens bedste ryttere og deres heste live i hallerne. Derfor har vi lavet et helt nyt billetsetup, indleder Casper Cassøe Krüth og fortsætter:

- Der vil være fri entré i Blue Hors Arena M alle dage og også i Jyske Bank Boxen torsdag og søndag. Kun fredag og lørdag er der entré i Jyske Bank Boxen – og det til en reduceret pris i forhold til tidligere år.

World Cup-kvalifikationerne fredag og lørdag bliver gennemført i Jyske Bank Boxen, og efter topdressur følger en stor springklasse, hvor det lørdag aften bliver Grand Prix-springningen som vil holde publikum tryllebundet.

Mellem afviklingen af World Cup küren i dressur og den store Grand Prix-springning vil en god håndfuld modige springryttere ride heste med imponerende kapacitet gennem Six-barren, hvor der er mulighed for, at nogle af dem springer fejlfrit på to meter.

Også fokus på de kommende stjerner
Dansk dressur er i verdenstoppen, og det hyldes i World Cup-konkurrencerne, men der er mange ryttere på vej, og toprytterne har nye og spændende heste undervejs i deres uddannelse. Derfor vil der blive CDI3* på Grand Prix-niveau. Og som noget helt nyt inviterer arrangørerne til en international Ungheste Grand Prix-tour for 8-10-årige heste.

Der bliver også fokus på de yngre ryttere i en tour for U21-ryttere samt den prestigefyldte Lövsta Future Challenge International Dressage Tour for U25-ryttere – en turnering, som strækker sig over tre World Cup-stævner og har deltagelse af nogle af de bedste unge seniorer i Europa.

Springsporten bliver opgraderet
De internationale springklasser er tilbage i Herning for fuld udblæsning. Efter nogle år med springning på 2-stjernet niveau afvikles springningen på 3- og 1-stjernet niveau med tre rankingklasser, hvor springrytterne også rider om vigtige points til Longines-verdensranglisten.

Linket mellem ungdomsrækken og den store springsport bliver synliggjort i en afdeling af FEI Jumping Ponies Trophy – en international turnering for ponyer med en finale, som man kender det fra World Cup-serien samt en international springpony-tour. Også den særlige europæiske turnering for U25-springryttere, EY Cup, er tilbage i Herning, og der vil være finale for de bedste ryttere i Salzburg i december.

Som altid vil der være en World Cup-messe i Blue Hors Arena M, ligesom de, der søger ekstra forkælelse og networking, finder en stor VIP-lounge i Jyske Bank Boxen.

Hele programmet og yderligere info kan findes på worldcupherning.com, hvor der også kan købes billetter.