27-02-2024  - MCH Presse

Ridesport i verdensklasse og OL-optakt præger hesteweekend i Herning

Ridesport i verdensklasse og OL-optakt præger hesteweekend i Herning

Der er lagt op til ridesport i verdensklasse, når Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter finder sted anden weekend i marts i Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner.

I den anden weekend af marts forvandles Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning til et storslået hesteunivers med imponerende spring- og dressurkonkurrencer, gallashow, messe og festlig stemning. Og de danske OL-ryttere samles her.

FAKTA: DANSK VARMBLODS HINGSTEKÅRING 2024 I TAL

 • 5 dage med hingstekåring, konkurrenceklasser, show og messe
 • 3 konkurrence-/kåringshaller (Jyske Bank Boxen, KRAFFT Arena M og Dansk Hesteforsikring Arena E)
 • 16.200 kvadratmeter ridebaner, knap 2 hektar, tilsvarende 3 fodboldbaner
 • Cirka 220 messestande fordelt på 5 haller med alt inden for rideudstyr, staldinventar og maskiner
 • 900 hingste og sportsheste
 • 150 presseakkrediterede
 • 1300+ VIP-pladser
 • 350 frivillige hjælpere
 • 4 paramedicinere, 1 læge
 • 10 dyrlæger og 1 hesteambulance
 • Ryttere fra flere end 20 nationer

Der tages tilløb til et tilløbsstykke af dimensioner. Tidsplanen for konkurrencerne finpudses, godt 900 heste fra hele verden klargøres, dommerne repeterer reglerne, det korrekte underlag strøs ud på multiarenaens gulv, og messestande fyldes, så alt er klar til at modtage gæster til verdens største hesteevent af sin art. Det er nemlig tid til det populære Dansk Varmblods Hingstekåring, som finder sted i Jyske Bank Boxen 6.-10. marts, og den tilhørende messe Hest & Rytter, som foregår 7.-10. marts i MCH Messecenter Herning.

Alle besøgende kan forvente en sublim oplevelse, for det unikke event byder på oplevelser for alle hesteinteresserede: hele fem dage med enestående begivenheder og højdepunkter inden for hingstekåring, unghestechampionat, internationale spring- og dressurklasser, storslået gallashow og meget mere. For ikke at tale om den herlige messestemning, arrangementet byder på, når venner mødes, nye bekendtskaber opstår, og fælles interesser, musik, show og sport danner rammen for mødet mellem mennesker.

Det er den 44. udgave af hingstekåringen, der kan opleves i marts, og siden den første udgave har begivenheden været i rivende udvikling og fremstår nu som det største event af sin art i verden. Kombinationen af hesteavl og sport med fem dages aktiviteter fra morgen til aften, to spektakulære gallashows og den gigantiske udstyrsmesse, Hest & Rytter, som i år byder på ca. 220 udstillere i fem store messehaller, gør eventen til noget helt unikt.

I de tre store opvisningshaller, heriblandt Jyske Bank Boxen, kan publikum overvære 3- og 5-stjernet dressur, international 1- og 3-stjernet springning samt klasser for unge ryttere og unge heste og Unghestechampionat.

OL-optakt for heste, ryttere og dommere
2024 er OL-år, og rejsen til OL i Paris starter i Herning, for her mødes de danske landsholdsryttere for første gang siden EM sidste sommer. Og når dressurrytterne skal i aktion til de 3- og 5-stjernede konkurrencer i Herning, er det OL-dommeres skarpe blikke, der hviler på dem. Danske Susanne Baarup skal til sommer dømme OL i Paris, og sammen med tre af sine internationale OL-dommerkolleger skal hun dømme konkurrencerne i Herning.

I 2023 besøgte 60.847 gæster det populære arrangement, og i MCH A/S ser man frem til igen at byde gæsterne indenfor til fem dage i hestens tegn:

- Det er altid en stor glæde for os i MCH at lægge hus til Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messen. Den særlige kombination af imponerende sportslig kunnen, majestætiske heste, tusindvis af mennesker med samme interesse, musik, show og fællesskab gør dette event helt unikt, lyder det fra teamleder i MCH A/S Johnny Tang Frandsen.

Dansk Varmblods Hingstekåring finder sted i Jyske Bank Boxen 6.-10. marts, og Hest & Rytter udspiller sig 7.-10. marts i MCH Messecenter Herning. Læs mere om hingstekåring på Dansk Varmblods hjemmeside her eller læs mere om den tilhørende messe her


Se flere billeder