26-02-2023  - MCH Presse

Robbie Williams løftede taget på fyldt Jyske Bank Boxen

Robbie Williams løftede taget på fyldt Jyske Bank Boxen

Robbie Williams tryllebandt sine tusindvis af tilhængere i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller

Det var et glædeligt gensyn af de helt store, da den britiske hitmager Robbie Williams søndag aften storcharmerede publikum i Jyske Bank Boxen med et brag af en koncert, der markerede verdensstjernens første 25 år som soloartist.

”Let me entertain you”, bragede det ud af højtalerne i Jyske Bank Boxen – og Robbie Williams holdt ord; publikum var underholdt, fra verdensikonet trådte ud på scenen, til han et par timer senere forlod den.

Var det ikke for det gråstængte hår, var der ikke meget, som søndag aften afslørede, at sangeren næste år kan fejre sin 50-års fødselsdag. Denimjakken røg af allerede efter første nummer, og indenunder gemte han en guldglimmer-tanktop, som glimtede i scenelyset, når han utrætteligt hoppede og dansede rundt.

Til gengæld stod det soleklart for alle, at han i år kan fejre et kvart århundrede som soloartist. Den rutinerede entertainers bagkatalog af ikoniske pophits er til at tage og føle på. Og det gjorde publikum i dén grad denne februaraften i Herning, hvor Robbie Williams leverede det ene gåsehudsfremkaldende øjeblik efter det andet. Han skulle blot slå starttonen an, før alle stemmede i.

Siden gennembruddet med boybandet Take That har han sat sit aftryk verden over, og denne koncert var ingen undtagelse. Publikum blev revet med fra start til slut af den højenergiske liveoptræden, der både indebar popmusik fra øverste hylde samt anekdoter fra årtier på den musikalske landevej – krydret med bunkevis af humor.

En funklende stjernehimmel
Hitparaden bød foruden 'Let Me Entertain You' på ørehængere som ’She's the One', ’Rock DJ’, ’Feel’ samt tåreperseren 'Angels', og den fyldte sal kvitterede med jubel, dans, stående klapsalver og lysende mobiltelefoner, der fik multiarenaen til at ligne en funklende stjernehimmel.

Koncerten var en del af jubilæumsturnéen ’XXV Tour’, der netop fejrer popikonets 25 år som soloartist. Det er anden gang, at Robbie Williams gæster Jyske Bank Boxen – han var sidst på besøg i 2014, hvor han spillede to koncerter.

Den elektroniske gruppe Lufthaus, som Robbie Williams sammen med de to australske sangskrivere og producere Tim Metcalfe og Flynn Francis står bag, var opvarmningsband og fyrede op for dansefest, før verdensstjernen for alvor fik taget på Jyske Bank Boxen til at lette.

 

Anmelderros

Herning Folkeblad: 5 stjerner 

Gaffa: 5 stjerner

 

Se billedgalleri fra MCH/Lars Møller her:


Se flere billeder