23-06-2018  - MCH PRESSE

Runrig sluttede af på storslået manér i en fyldt Jyske Bank Boxen

Runrig sluttede af på storslået manér i en fyldt Jyske Bank Boxen

Jyske Bank Boxen dannede lørdag 23. juni ramme om Runrigs afskedskoncert ’The Final Mile’, som var bandets allersidste på dansk jord. Foto: MCH/Tony Brøchner.

15.000 publikummer hyldede lørdag aften Runrig, der efter 45 års musikalsk karriere takkede af og gav sin allersidste koncert i Danmark.

Sætliste:

The Years We Shared

Protect and Survive

Rocket To The Moon

Proterra

The Ship

Canada

The Greatest Flame

The Stamping Ground

Cnoc Na Feille

Onar

Year of the Flood

The Wedding

The Place Where the Rivers Run

What Time?

In Search of Angels

Going Home

The Story

Maymorning

Alba

Clash of the Ash

Skye

Every River

Ekstranumre:

On the Edge

Somewhere

Book of Golden Stories

Pride of the Summer

An Toll Dubh / Drums

Loch Lomond

Hearts of Olden Glory

Det blev en afskedskoncert med manér, da legendariske Runrig sankthansaften sagde farvel til det danske publikum i en totalt fyldt Jyske Bank Boxen. Efter 45 år på scenen har det skotske folk-rock band valgt at slutte karrieren som Runrig. Aftenens koncert ’The Final Mile’ var således bandets sidste på dansk jord.

Og der var i den grad tændt op til fest, da det rutinerede band indtog Jyske Bank Boxen og øste ud af flere end 40 års erfaring. Runrig, som består af brødrene Rory og Calum Macdonald samt Bruce Guthro, Malcolm Jones, Lain Bayne og Brian Hurren, leverede hit efter hit til stor begejstring for publikum. Særligt de kendte klassikere som ’Skye’, ’On the Edge’, ’Every River’, ’Hearts of Olden Glory’ og ikke mindst Runrigs allerstørste højlandshit ’Loch Lomond’, der i sin tid blev gennembruddet for bandet og deres store succes, høstede stående, taktfaste klapsalver og fik publikum til at bryde ud i fællessang.  

Takkede de mange fans
’The Final Mile’ var fejringen af Runrigs mangeårige karriere og en hyldest til de loyale fans, som har fulgt dem gennem årtier. Med sin blanding af gælisk folkemusik fra det skotske højland, nutidige toner og rock har bandet for længst vundet danskernes hjerter. Det var derfor også et både bevægede og begejstret publikum, der lørdag aften rockede til de sidste toner fra det populære band. Og jublen ville ingen ende tage, da forsangeren Bruce Guthro takkede publikum for deres store opbakning:

- I aften skal vi ikke sørge, vi skal feste. Jeg har altid været en stor fan af loyalitet, og jeg kan ikke komme i tanke om en mere loyal gruppe end jer Runrig fans, sagde Bruce Guthro og opfordrede samtidig publikum til at tænde lys og synge med på numret ’Year of the Flood’.

Bruce Guthro sendte også en hyldest til de andre bandmedlemmer som tak for mange års samarbejde.

Også Rory Macdonald tog ordet og så tilbage på de mange gode minder, som bandet har skabt i Danmark gennem årene:

- I morgen er det præcis 35 år siden, vi for første gang spillede i Danmark. Vi er siden da kommet tilbage år efter år. Nu vil vi tage alle minderne med os hjem.

Fem årtier med Runrig
Siden bandet blev dannet i 1973 har deres musik spillet en helt særlig rolle for skotsk og gælisk kulturliv. 14 originalalbums, seks livealbums og fem compilations er det blevet til, siden Runrig udkom med deres første album ’Play Gaelic’ i 1978. Bandets popularitet og loyale publikumsskare har gennem årene dannet baggrund for talrige koncerter i Danmark og verden over. Det var derfor også en taknemmelig Bruce Guthro, der sluttede af med en allersidste hyldest til det danske publikum:

- Vi har altid sat stor pris på jeres loyalitet og venskab. Og vi vil altid være taknemmelige for dette fantastiske liv, I har givet os.

 

ANMELDELSE

Herning Folkeblad: 4 stjerner

Afskedkoncerten gav lidt vemodighed både på scene og i salen. Det er nemt at mærke, hvor meget kærlighed, der er blandt de danske fans til det band.

Læs anmeldelsen her

 


Se flere billeder