11-12-2023  - MCH Presse

Sådan Danmark! Danmark er klar til kvartfinalen mod Montenegro

Sådan Danmark! Danmark er klar til kvartfinalen mod Montenegro

Jubel hos de danske håndboldkvinder som besejrede Tyskland 30-28 i Jyske Bank Boxen 11. december 2023. Foto: MCH/Lars Møller.

Mandag aften besejrede de danske håndboldkvinder Tyskland 30-28. Dermed er de klar til kvartfinalen mod Montenegro, som finder sted onsdag 13. december kl. 20.30 i Jyske Bank Boxen.

Jyske Bank Boxen var klædt i rødt og hvidt, da de danske håndboldkvinder mandag aften tog imod Tyskland i en kamp om gruppesejren i mellemrunden ved VM. Meget var på spil for begge hold, som gik benhårdt efter en førsteplads i mellemrundens sidste kamp, så der var fra første færd lagt op til en tæt kamp.

Anne Mette Hansen og Emma Friis var dog træfsikre på scoringerne, og Althea Reinhardt var flyvende i målet, og dermed kunne Danmark gå til pause med en føring på 15-13.

Efter halvlegen havde Tyskland dog aldrig en reel chance, og godt hjulpet på vej af flotte scoringer fra Kristina Jørgensen og Mie Højlund kunne de danske håndboldkvinder hurtigt sikre sig en komfortabel flermålsføring og slutteligt sejrscifrene 30-28.

Kampens spiller blev Anne Mette Hansen, mens kampens topscorer blev Emma Friis med syv mål.

Næste modstander hedder Montenegro
Samtidig med Danmark - Tyskland spillede Sverige - Montenegro, og her endte kampen 32-25 til Sverige. Dermed bliver Danmarks næste modstander Montenegro, som de møder onsdag 13. december kl. 20.30 i Jyske Bank Boxen. Idet Tyskland blev nummer to i gruppen, skal de samme dag op imod Sverige, som endnu ikke har tabt en kamp i denne slutrunde.

Forinden aftenens kamp mødtes Japan og Serbien (22-20) samt Rumænien og Polen (27-26).

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere her.


Se flere billeder