23-01-2019  - MCH Presse

Sejr over Sverige sikrer Danmark en plads i semifinalen

Sejr over Sverige sikrer Danmark en plads i semifinalen

Danmark sejrede over Sverige i den sidste mellemrundekamp i en udsolgt Jyske Bank Boxen og er dermed videre til semifinalen. Foto: MCH/Lars Møller

15.000 håndboldfans jublede fra lægterne i Jyske Bank Boxen onsdag aften, da Danmark vandt 30-26 over Sverige og dermed spillede sig til en plads i semifinalen.

Med syv vundne kampe i slutrunden mødte Danmark onsdag aften Sverige i en udsolgt Jyske Bank Boxen, hvor de danske håndboldherrer sikrede sig en plads i semifinalen med en ottende sejr på 30-26.

Lægterne i Jyske Bank Boxen var klædt i rødt og hvidt, da kampen blev fløjtet i gang, og opbakningen fra de danske fans var ikke til at tage fejl af, da Nikolaj Øris hurtigt scorede aftenens første mål. Med en tæt og spændende første halvleg, der blandt andet bød på gentagne flotte redninger fra Niklas Landin i målet, gik Danmark og Sverige til pause med en uafgjort stilling på 13-13. Ti minutter inde i anden halvleg førte Danmark 20-18, og det blev kvitteret med fællessang fra lægterne til 'Vi sejler op ad åen'. Trods kamp til stregen bevarede Danmark føringen kampen igennem og sikrede sig en plads i semifinalen med en sejr på 30-26. 

Med endnu en dansk sejr betyder det, at Danmark er blandt turneringens fire bedste hold, og sammen med Frankrig, Tyskland og Norge går de danske håndboldherrer videre til semifinalen, der spilles i Barclaycard Arena i Hamborg fredag 25. januar. Her skal Danmark møde Frankrig, mens Tyskland skal møde Norge.

Allerede om eftermiddagen var opbakningen og stemningen helt i top blandt de mange publikummer i Jyske Bank Boxen, der brugte ventetiden forud på aftenens kamp i den 10.000 m2 store fanzone, der bød på aktiviteter, live-musik, konkurrencer, ansigtsmaling og meget mere.

Jyske Bank Boxen dannede også onsdag ramme om kampene mellem Tunesien – Egypten og Norge – Ungarn. Egypten vandt 30-23 over Tunesien, hvorefter Norge sejrede over Ungarn med et resultat på 35-26.

 

Følg med og hold dig opdateret på de sociale medier 

Jyske Bank Boxens Facebookside og Instagram

Fanzonen i Herning

Håndboldherrernes Facebookside og Instagram

#jyskebankboxen

#handball19

#standout


Se flere billeder