23-02-2016  - MCH Presse

SHREK-holdet er sat

SHREK-holdet er sat

MCH Herning Kongrescenter har nu sat navn på de 37 roller til SHREK the MUSICAL, som spiller i MCH Herning Kongrescenter fra 6. til 21. oktober. Der er både nye og velkendte ansigter i blandt. Og et comeback til en mand, der ved, hvad det vil sige at spille eventyr med maske på.

I slutningen af januar besøgte godt 100 håbefulde musicalentusiaster MCH Herning Kongrescenter i forbindelse med audition til SHREK the MUSICAL. Siden da har instruktør-teamet haft travlt med at blande, sortere og sammenligne de mange stærke kort i kabalen. 

- Omkring 80 funktioner skulle fordeles på 37 performere, så SHREK er uden sammenligning det største puslespil af roller, vi har lagt i MCH. Omvendt er vi også sikre på, at vi har sammensat et talentfuldt, kompetent og harmonisk hold, som kommer til at vælte salen til oktober, udtaler projektkoordinator og kapelmester, Rasmus Steenberg.

Titelrollen som den grønne trold skal udfyldes af den lokale politimand, Jesper Sindberg, som igennem tiden har medvirket i ”Syv Brude til Syv Brødre”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Oliver!” og ”Folk og røvere i Kardemommeby” – og ikke mindst ”Beauty and the Beast”, hvor han imponerede stort i rollen som udyret.

At han nu igen skal pakkes ind og formentlig storsvede sig igennem 15 forestillinger har dog ikke afskrækket Jesper: 

- Muligheden for at spille SHREK lader man ikke gå fra sig – selvom det betyder, at man skal pakkes ind i vattoner og silikone. Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med sangene – de er jo nye i forhold til tegnefilmene, men man husker dem, når man går ud. De er virkelig catchy, lover Jesper Sindberg.

Hans kvindelige medspiller, som kan se frem til at blive iført Prinsesse Fionas røde hår og grønne kjole, bliver Anne-Sophie Jansfort fra København, som tidligere har medvirket i succesopsætningen af Cats og er godt på vej til at skabe sig en karriere som skuespillerinde og sangerinde. 

I rollen som det storsnakkende og herlige æsel har MCH hentet Henrik Gantzel i Varde. Han spillede sidste år samme rolle i Varde Sommerspils udgave af SHREK, og han var så overbevisende i sine auditions, at instruktørteamet vil se ham gentage succesen i Herning. Henrik har én gang tidligere medvirket i MCH, som sagfører Siedler i Sommer i Tyrol i 2006.

Grev Farquaad skal spilles af en gammel kending i MCH-regi, nemlig skuespiller Kim Brandt, som har medvirket i hele 13 MCH produktioner, heriblandt Les Misérables, Beauty and the Beast og Cats.

Lokale Kasper Nørgaard skal i de korte bukser i rollen som Pinocchio – og desuden gøre sig som steppende rotte. 

- MCH har gennem tiderne sendt mange talenter videre til musical-akademiet og skuespillerskolerne, og mon ikke der også er et par af morgendagens stjerner på holdet denne gang. Niveauet er i hvert fald rigtig højt, så man kan godt begynde at glæde sig til SHREK, udtaler projektleder Rasmus Kragh og fortsætter:

- Vi glæder os over at have fundet en god blanding af lokale og udenbys talenter, og den store tilslutning til audition og det høje niveau bekræfter, at MCHs musicals er attraktive at spille med i. Endelig har interessen nok også været særligt stor, fordi SHREK bare er en fantastisk og medrivende fortælling for hele familien.

Spilleperiode og billetsalg: SHREK har premiere torsdag 6. oktober 2016 i MCH Herning Kongrescenter og spiller frem til 21. oktober 2016. Billetterne kan købes på Billetnet.dk og i MCH Billetsalg - tlf. 9926 9708.