11-11-2019  - MCH Presse

Skattejægere og bilentusiaster samles for 70. gang i Herning

Skattejægere og bilentusiaster samles for 70. gang i Herning

Når Loppe- og stumpemarked finder sted 16. november, er det 70. udgave af det populære marked i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Loppe- og stumpemarked i MCH Messecenter Herning kan fejre jubilæum, når dørene åbnes 16. november. To gange om året i 35 år er der blevet handlet lopper og stumper i Herning, og den dag i dag er den store markedsplads stadig et populært trækplaster.

Fakta om Loppe- og stumpemarked

Det første Stumpemarked blev holdt 10. november 1984, og den aktuelle messe er nr. 70 i rækken. Messen afholdes to gange årligt og er i dag delt op i to områder:

Lopper, ting og sager: Her finder man et bredt udvalg af antik-, retro- og genbrugsvarer, fra møbler til porcelæn, design, møntsamlinger, frimærker og meget mere.

Stumper: Et kæmpe marked med tusindvis af stumper og reservedele til alle former for motoriserede køretøjer.

Traditionen tro bliver der noget for enhver smag og enhver pengepung, når der den 16. november bliver afholdt Loppe- og stumpemarked i Herning. På det første stumpemarked i 1984 kunne man primært købe stumper og reservedele til biler og knallerter, men i dag bugner hallerne også med gode loppefund, sjældne samlerobjekter, tøj fra klædeskabet og meget mere.

Rift om retroguld og reservedele

Mere end 400 udstillere er på plads i otte store messehaller til Loppe- og stumpemarked, så der er masser af muligheder for at gøre et godt kup eller finde lige den ting til samlingen, man mangler. Specielt afdelingen med lopper, antik, genbrugsfund og vintage har været i vækst de sidste par år, og i MCH Messecenter Herning er man glad for den store efterspørgsel.

- Det er en stor dag her i MCH Messecenter Herning, når vi afholder Loppe- og stumpemarked for 70. gang. Markedet har udviklet sig til at blive det største af sin slags i Danmark, og gæsterne strømmer stadig til, fortæller projektchef i MCH Messecenter Herning Anders L. Mortensen, der fortsætter:

- Det er nostalgien og de gode fund, der trækker. Genbrugstanken er også meget oppe i tiden, kan vi mærke. Godt håndværk og tidløst design går jo aldrig af mode.

Knallert-, motorcykel- og bilentusiaster kan også dyrke deres hobby på Loppe- og stumpemarked. I afdelingen med bildele, motorcykler, knallerter, klubber, stumper og værktøj er der masser af fund. Det er også her, man mødes for at få en god snak, blive opdateret og få hjælp, hvis man mangler en bestemt reservedel og stump. Ligesom i 1984.

Loppe- og stumpemarked bliver afholdt 16. november i MCH Messecenter Herning. Billetter kan købes på mch.dk