15-06-2019  - MCH PRESSE

Skotske takter, toner og tern begejstrede Jyske Bank Boxen

Skotske takter, toner og tern begejstrede Jyske Bank Boxen

Lørdag aften indtog Music Show Scotland Jyske Bank Boxen med et imponerende sceneshow og store musikalske øjeblikke. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Med eminent sækkepibe- og trommespil samt veloplagte sangere og dansere i skotske tern var der fuld musikalsk underholdningsvaluta for pengene, da Music Show Scotland tryllebandt Jyske Bank Boxen lørdag aften.

Temaet for aftenen var ikke til at tage fejl af allerede ved ankomsten til Jyske Bank Boxen. Boblefoliet på ankomstbygningen var i aftenens anledning blåt og hvidt med visuel reference til det skotske flag. Og ved indtræden til salen blev følelsen kun forstærket ved synet af den imponerende slotskulisse, der prydede scenen – igen med det skotske flag, der blafrede på toppen.

Da klokken rundede 19:30 og dermed showstart, begyndte rejsen til det skotske højland for alvor. Porten til slotskulissen gik op, røgkanoner blev aktiveret, og en smukt sunget kanon fyldte salen. Kanonen blev efterfulgt af sækkepibespillere og trommeslagere i skotske tern, der marcherede frem på slotspladsen og dannede cirkler. Det udløste aftenens første bifald, som den dansktalende konferencier Helmut Jäger benyttede til at træde ind på gulvet og byde officielt velkommen til Music Show Scotland – en musikalsk rejse gennem skotsk og irsk kultur.

Mere end sækkepiber og kilte
De fleste forbinder skotsk musik med kiltbærende sækkepibespillere, men Music Show Scotland præsenterede en langt bredere vifte af musikalsk underholdning med skotsk og irsk fundament.

Helmut Jäger præsenterede på skift det store musikalske indslag efter det andet, der bød på alt fra solosang og kanonerne, over keltisk dans på tåspidserne ved Highland Dancers til taktfaste trommer. Konferencieren formåede både at binde showet sammen og skabe latter med referencer til alt fra Himmelbjerget til Mark Knopflers koncert i Jyske Bank Boxen torsdag aften, alt imens han kort og præcist præsenterede historien bag de respektive indslag.

Særligt tonerne af den verdensberømte ’Amazing Grace’ samt et trommebåret indslag med visuelle effekter udløste store bifald og hujen fra tilskuerrækkerne. I takt med showet skiftede musikalsk karakter fra indslag til indslag, skiftede også den karakteristiske slotskulisse udtryk med forskellige farver, lys og besætning.

Alle gode gange tre
Holdet bag Music Show Scotland er svært begejstret for Herning, som for tredje år i træk kunne tage imod den verdensberømte musik- og showproduktion. Det var dermed et herligt gensyn med Music Show Scotlands faste elementer, som løbende blev suppleret af nye tiltag med blandt andet interessante referencer til filmens verden.

Inden showet havde Music Show Scotland nemlig løftet sløret for, at titelmusikken til HBO-serien, ’Game of Thrones’, ville blive spillet. Da produktionens frontfigur, Hans Beerten, trådte frem på scenen, var det da også et øjeblik, han fremhævede som noget ganske særligt. Yderligere fremhævede han gensynet med Jyske Bank Boxen:

- Selvom vi har rejst mere end tusind kilometer, føles det som at komme hjem. Vi er så glade for det her sted og vil gerne takke alle, vi har mødt, siden vi vendte tilbage torsdag, sagde Beerten og introducerede ’Halleluja’, som medførte lysende telefoner og et massivt bifald.

Bedst som de op mod 7.000 publikummer i Jyske Bank Boxen var ved at tro, at aftenens underholdning var forbi med 'Auld Lang Syne', blev de fremmødte i stedet præsenteret for den helt store finale. Til lyden af ’Chariots of Fire’ akkompagneret af kanonskud og fyrværkeri blev Music Show Scotlands tredje besøg i Herning afrundet på fornem vis.  


Se flere billeder